Barion Pixel Tokió, Fülöp-szigetek, Párizs: a legnépszerűbb lokációk az Instagram szerint idén – Coloré

Tokió, Fülöp-szigetek, Párizs: a legnépszerűbb lokációk az Instagram szerint idén

2021. 12. 28.

Ugyan a járvány 2021 elején még visszavetette a globális utazási kedvet, év végére mégis megnövekedett a kirándulások száma, így körvonalazódott, melyek a legnépszerűbb lokációk az Instagram szerint idén.

2021 tavaszán többen utaztak külföldre, mint az azt megelőző három hónapban –derül ki az Euronews októberi cikkéből. A fellendülés többek között annak köszönhető, hogy enyhültek az országok beutazási feltételei, emellett folyamatosan nő a koronavírus ellen oltottak száma is, így az emberek nyugodtabban indulnak útnak, akár hosszabb távra is.  Cikkünkben a legnépszerűbb lokációkat gyűjtöttük össze.

Az élményekre kiéhezett turisták a világ legkülönbözőbb helyeire látogattak el idén, többek között Budapestre is, amely a 32. helyet szerezte meg a Big 7 travel összeállításában. A cikkben – amely sorrendje az alapján készült, hogy az adott lokáció milyen gyakran szerepel az Istagram hashtagjei között – kiemelik páratlan termálfürdőinket, a főváros gyönyörű építészetét és turistakedvelő bárjait is. A lista apropóján cikkünkben körbejárjuk, melyek voltak 2021 legnépszerűbb lokációi az Instagram népe szerint. 

10. Chicago, Illinois állam, Egyesült Államok

Az Illinois állambeli Chicago nemcsak a Vészhelyzet című sorozatnak köszönheti népszerűségét: az Instagramon csaknem ötvenmillió alkalommal használták a #chicago kifejezést, így a Big 7 travel listáján ez a lokáció az előkelő tizedik helyet szerezte meg. Számtalan képet láthatunk a közösségimédia-oldalon a város főterén, a Millenium Parkban készült Babbal (Bean) a háttérben, amely Anish Kapoor műalkotása. Kapoor minden irányból tükröződő, csepp (vagy bab) formájú kreációja akaratlanul is vonzza az ember tekintetét, nem beszélve arról, hogy igazán jól mutat a fotókon. 

A legnépszerűbb lokációk az Instagram szerint
A Millenium Park, közepén Anish Kapoor alkotásávalKép forrása: Shutterstock/PuzzlePix

9. London, Anglia

A britek fővárosa olyan, mint szimbolikus hősük, James Bond: valószínűleg sosem megy ki a divatból. A turisták előszeretettel fotózkodnak a neoklasszicista stílusban épült Buckhingham-palota előtt (ahol a jólnevelt utazó mindig vár pár percet, hátha véletlenül megpillantja Erzsébet királynőt az ablakban, mielőtt tovább állna), de gyakori helyszín még a Sztárom a páromból ismert Portobello utca is. Emellett a szemet gyönyörködtető London Eye és az 1859-ben épült Big Ben is szerepelnek a kötelező gyöngyszemek között. 

New York, Szabadságszobor
New York, és jellegzetes szimbóluma, a SzabadságszoborKép forrása: Shutterstock/PuzzlePix

8. Sydney, Ausztrália

Noha azt gondolhatnánk, hogy az ausztrál nagyváros leggyakrabban fotózott helyszíne a Sydney-i Operaház, tévedünk: az Istagram szerint a turisták leginkább a Harbour Bridge-en kedvelnek fényképezkedni. Persze a signature Operaház sem marad le sokkal, hiszen az UNESCO világörökségi listáján is helyet kapó épület az évtizedek során az egyik legnépszerűbb helyszínné nőtte ki magát. Sajnos, a beutazásra még egy ideig várnunk kell, hiszen Ausztrália egyelőre csak az állampolgárokat és a tartózkodási engedéllyel rendelkezőket, valamint közvetlen családtagjaikat engedi be az országba. Ne csüggedjünk, egy bizonyos: mindkét épület a helyén lesz még a koronavírus lecsengése után is!

Ausztrália, Sydney Operaház
Kép forrása: Shutterstock/PuzzlePix

7. Havanna, Kuba

A hetedik helyezett Havanna színes épületei a Dirty Dancing 2 óta egészen biztosan belopták magukat a szívünkbe, nincs ez másképp az Instagramon sem. „Cuba” hashtaggel mintegy négymillió fotót töltöttek már fel a közösségimédia-oldalra, ami már csak amiatt is megér egy tapsot, mivel az országban nincs klasszikus mobilinternet, csak néhány téren és középületben van percdíjas Wifi szolgáltatás. Úgy tűnik, a turistáknak minden pénzt megérnek a csodás fotók!

Kuba, Havanna
Kép forrása: Shutterstock/PuzzlePix

6. Dubaj, Egyesült Arab Emírségek

Ugyan Dubajt a forróság miatt inkább télen érdemes látogatni (ekkor „csak” 30-35 fok uralkodik a városban), ez nem veszi el a turisták kedvét az odautazástól, sőt! A legek városa több mint ezer szállodával és megannyi látnivalóval várja az utazókat. Az elnevezés nem véletlen, hiszen itt található a világ legmagasabb épülete, a Burj Khalifa, a világ legnagyobb beltéri parkja, az IMG Worlds of Adventure, a legnagyobb óriáskereke, az Ain Dubai, valamint a leghatalmasabb beltéri sípályája, a Ski Dubai. Élményekből tehát nincs hiány, ha bírod a meleget, Dubaj mindenképp megér egy misét!

Dubaj, Egyesült Arab Emírségek
A Burj Khalifa DubajbanKép forrása: Shutterstock/PuzzlePix

5. Isztambul, Törökország

Bizánc, Konstantinápoly, Isztambul. Az Európa és Ázsia találkozásánál fekvő, sokszínű város, mai nevén Isztambul a Big 7 travel ötödik helyezettje. Hangulatos piacai, mint például a világhírű Nagy Bazár elképesztő kínálattal várja az odalátogatókat. Ha megunnánk a vásárolgatást, érdemes gyönyörködni egy sort a város kellemes hangulatú minareteiben és mecseteiben, amelyekben megtalálhatók a muszlim művészet legszebb műalkotásai.

Isztambuli tartózkodás nem telhet el a Hagia Szophia látogatása nélkül, melyet Erdogan elnök 2020-ban újra mecsetté nyilvánított. (Korábban múzeumként funkcionált.) Megnevezés ide vagy oda, a római művészet egyik legkiemelkedőbb építménye mindenképp megér egy misét!

Isztambul, Hagia Sophia
A Hagia Szophia IsztambulbanKép forrása: Shutterstock/PuzzlePix

4. New York, Egyesült Államok

Chicago után New York az első amerikai város, amely felfért az első tíz helyezett közé. A város népszerűsége töretlen, ám megítélésében egészen biztosan közrejátszik az a tény, hogy a Nagy Alma kezdettől fogva örökös szereplője a hollywoodi filmművészetnek, kezdve a Szex és New York És egyszer csak… című folytatásával egészen a Pókember legújabb részéig. Érdekesség, hogy a Big 7 travel szerint az Istagram népe leggyakrabban a Central Parkról, a Szabadság szoborról, a Times Square-ről, a Brooklyn hídról és Coney Islandről szeret posztolni. 

New York, Szabadságszobor
Kép forrása: Shutterstock/PuzzlePix

3. Párizs, Franciaország

A szerelem városa bájos bisztróival, utcai zenészeivel és az elmaradhatatlan Eiffel-toronnyal bronzérmesként végzett a képzeletbeli versenyben. Az utazom.com cikke szerint a nyugat-európai város leglátogatottabb lokációi a Sacré Coeur, a Diadalív és a művészetek fellegvára, a Louvre. A konzuli szolgálat jelenlegi álláspontja szerint Franciaországba jelenleg érvényes oltási igazolvánnyal, vagy 24-48 óránál nem régebbi PCR- vagy antigén-teszttel lehet beutazni.  

Párizs, Franciaország
Kép forrása: Shutterstock/PuzzlePix

2. Fülöp-szigetek

Ezüstérmesként végzett a képzeletbeli listán a gyönyörű természeti adottságiról híres Fülöp-szigetek. A főváros, Manila mellett természetesen a diverz szigetvilág is a turisták kedvenc lokációjaként szolgál, hiszen a furcsa formájú sziklák, a rizsteraszok, a víz alatti élővilág és az érintetlen természet vonzza a tekintetet és a kamerát is. 

Coron,,palawan,,philippines,,aerial,view,of,beautiful,lagoons,and,limestone
Kép forrása: Shutterstock/PuzzlePix

1. Tokió, Japán

A 2021-es lista első helyezettje a kelet-ázsiai ország fővárosa, Tokió. Az Instagramon 53 millió hashtag jelzi, hogy érdemes ellátogatni a városba. Természetesen az óriási számnak köze lehet a Tokiói Olimpiához is, amely jelentősen megnövelte az ország iránti érdeklődést. Tokió tiszta utcái, illedelmes, fegyelmezett lakói és csodás látnivalói egyértelműen vonzzák az Ázsia-kedvelő utazókat. Az Agoda szerint a Meidzsi-szentély, a Tokyo Skytree, és a (képünkön is látható) Shibuya Útkereszteződés a leglátogatottabb helyszínek a fővárosban. 

Tokio, Japán, Olimpia
Shibuya Útkereszteződés TokióbanKép forrása: Shutterstock/PuzzlePix

Borítókép forrása: Shutterstock/PuzzlePix
Forrás: Big7travel