Barion Pixel Kirándulás az ágyadból: 6 európai kastély, amit virtuálisan is bebarangolhatsz – Oldal 3 – Coloré

Kirándulás az ágyadból: 6 európai kastély, amit virtuálisan is bebarangolhatsz

2024. 05. 07.

A koronavírus sajnos idén is keresztülhúzza a számításainkat, már ami a felhőtlen utazást illeti. Öröm az ürömben, hogy számos országban ennek ellenére sem feledkeznek meg a turistákról, és lehetővé teszik nevezetességeik virtuális bebarangolását, vagy legalábbis adnak egy kis ízelítőt. Útlevélre tehát nem lesz szükségünk, csupán egy kényelmes ülő- vagy fekhelyre, és kezdetét veheti az utazás.

A Buckingham-palota

A londoni Buckingham-palota szintén a brit uralkodók rezidenciája, lakhelye, egyben a világ egyik legnépszerűbb turistacélpontja. A palotában összesen 775 szoba – 19 luxuslakosztály, 240 hálószoba és 78 fürdőszoba – található, amit bár otthonról nem járhatunk be teljes egészében, viszont olyan ízelítőt kaphatunk, ami után biztosan személyesen is felkeressük majd a palotát a jövőben. És hogy mit nézhetünk meg? A tróntermet, a hatalmas lépcsőfeljárót, valamint az egyik fogadószobát.

A Windsor-kastély

Egyetlen virtuális túra sem lehet teljes a Windsor-kastély nélkül, ahol csodálatos pompa veszi körül az uralkodókat. A Berkshire megyében található, mesébe illő kastély eredeti formájában a 11. században épült stratégiai pontként. Végleges formáját akkor nyerte el, amikor II. Károly újjáépíttette a háború sújtotta épületet, és nem sajnálta a pénzt a felújításra: rokokó, gótikus és barokk bútorokkal rendezte be azt.

A kastély nem csupán II. Erzsébet kedvelt tartózkodási helye és hétvégi célpontja, de itt mondta ki egymásnak a boldogító igent Meghan Markle és Harry herceg 2018-ban. Pontosabban a Szent György-kápolnában, amit egyetlen kattintással mi is megnézhetünk, elképzelve, hogy épp az elit osztály tagjaival csevegünk.

Borítókép forrása: Shutterstock/Puzzlepix