Barion Pixel Kirándulás az ágyadból: 6 európai kastély, amit virtuálisan is bebarangolhatsz – Coloré

Kirándulás az ágyadból: 6 európai kastély, amit virtuálisan is bebarangolhatsz

2024. 05. 07.

A koronavírus sajnos idén is keresztülhúzza a számításainkat, már ami a felhőtlen utazást illeti. Öröm az ürömben, hogy számos országban ennek ellenére sem feledkeznek meg a turistákról, és lehetővé teszik nevezetességeik virtuális bebarangolását, vagy legalábbis adnak egy kis ízelítőt. Útlevélre tehát nem lesz szükségünk, csupán egy kényelmes ülő- vagy fekhelyre, és kezdetét veheti az utazás.

Az alábbiakban mutatunk egy listát azokról az európai kastélyokról, amelyekben virtuálisan is gyönyörködhetünk (és talán elképzeljük, hogy ott élünk), egy szép napon pedig akár személyesen is felfedezhetjük őket. Éljen soká a technológia!

A versailles-i kastély

Ha a szívünk Franciaország felé húz, akkor mindenképp el kell látogatnunk Versailles-ba, az ország egyik legismertebb kulturális és történelmi emlékeiről híres turistalátványossághoz. Az egykori királyi vadászkastélyt XIV. Lajos alakíttatta át egy valóságos palotakomplexummá, de számos más francia királynak is ez volt az otthona, többek között a trónjától megfosztott XVI. Lajosnak és feleségének Mária Antónia királynénak.

Az idelátogatók garantáltan egész napos programra készülhetnek, ugyanis összesen 2300 szoba várja, hogy felfedezzék. Bár a virtuális túra ezt nem teszi lehetővé, a kastély kiemelkedő látványosságait azonban így is megcsodálhatjuk: nevezetesen a Tükörgalériát, az operaházat, a királyi kápolnát és a király nagy lakosztályát (Grand Appartement du Roi).

Az amszterdami Királyi palota

Következő állomásunk Hollandia, pontosabban Amszterdam, ahol a 17. század óta magasodik a Királyi palota. A Google Maps által lehetővé tett virtuális látogatáson vethetünk egy pillantást a palota dísztermére, Vilmos Sándor holland király hivatalos állami összejöveteleinek kiemelt helyszínére. Az amszterdami Királyi palota Hollandia történelmének fontos szereplője, ami napjainkban is számos rangos eseménynek otthont ad.