Barion Pixel 4 mindentől távoli szálláshely, amit receptre írnánk fel mindenkinek az őszi időre – Coloré

4 mindentől távoli szálláshely, amit receptre írnánk fel mindenkinek az őszi időre

2021. 10. 08.

Ki ne szeretne ősszel elbújni a világ elől, és csak a színessé vált természetre figyelni, hallgatni az állatvilág hangját, és elveszni egy kicsit a semmittevésben?

Ezeket egy egyszerű wellness hotelben szinte lehetetlen megtenni, de hazánk legszebb helyein, annál inkább! Íme a legjobbak, amiket idén ősszel semmiképp se hagyjunk ki!

Osz Utazas Belfold
Forrás: Unspalsh

Burgerland Mátrai Faház

A Mátra legizgalmasabb helyén, Parádon található a Burgerland Mátrai Faház, ahol egy percet sem lehet unatkozni. A közelben számtalan programlehetőség található, de akár egy egész hétvégét el tudnák még a legpörgősebbek is tölteni az erdő nyugalmában. A fák között, a vadállatok közelében egy tradicionális dézsafürdőben ülve hallgathatod a hangokat, és figyelheted a ritka madárfajokat, de az erdőre néző, végig üvegezett szaunában is kiengedheted a mindennapok stresszét. Télen is varázslatos a környék, ráadásul a klasszikus rönk stílusú házban úgy fogod érezni magad, mintha egy filmben lennél, pláne, ha a nappaliban lévő kandallót is begyújtod. Ha egy kis kirándulásra is vágyna az ember, nem érdemes kihagyni a közeli Siroki várat, a Recski kőbányát, az Ilona vízesést, a kocsi múzeumot, az üvegmanufaktúrát, a Kékestetőt vagy kipróbálni a gyógyfürdőt. A Burgerland tulajdonosai előre egyeztetve terepjárós túrákat is szerveznek. Na, és a kaja? A környékbeli termelők finomságait összeállítva olyan vacsorát rittyenthetsz össze, hogy nem is lesz kedved hazamenni a Mátrából.

TG Villány

Az erdő nem vonz annyira, mint egy borvidék? Nem is tudnánk jobbat mutatni, mint a TG Villány. Ameddig a szem ellát, dűlőket csodálhatsz, díjnyertes borokat kóstolhatsz, miközben a teraszról figyeled a dombokat. A történelmi pincesor pont olyan távolságban van, hogy könnyen odasétálhatsz, mégis kellemesen messze helyezkedik el a városi zajtól. A modern ház ízlésesen van berendezve, és összkomfortos – meg sem mondanánk, hogy egy régi présházból lett átalakítva. A nyugalom borozós kis szigete a TG, ahol ketten de egy baráti társasággal is csaphattok egy hatalmas borkóstolót vagy szőlőtőke-figyelő teraszpartit.

Mini Noszvaj

Noszvaj neve egyenlő a pihenéssel és a természetközeliséggel. Ha egy kettesben töltött hétvége a vágyad, és a tiny house hangulat is közel áll hozzád, akkor vedd az irányt Síkfőkút felé, ugyanis a Mini Noszvaj lesz a te helyed. Amennyire apró, annyira imádnivaló a hely, ahova a kutyátokat is magaddal viheted. A berendezés, az elrendezés és a helyszín is hibátlan egy romantikus kuckózáshoz. Az pedig egy hatalmas extra, hogy még Eger is közelben van, így jó borokból sem lesz hiány.

Zenkuckó

A spiritualitás is közel áll hozzád, és a kandallók is nagy kedvenceid? Helló, itt a Zenkuckó Rácalmáson, ahol a pihenésé és az egymásra, vagy épp magadra hangolódásé a főszerep. A kétszemélyes pihenőszentélyben az erdő mellett lazulhatsz, a teraszon a függőágyban relaxálhatsz, a fürdőkádban olvashatsz, majd amikor már stresszmentes vagy, elsétálhatsz a természetvédelmi oltalom alatt álló, 380 hektáron elterülő Nagy-szigethez, amelynek növény- és állatvilága számos érdekes látnivalót kínál.