Barion Pixel Szerelem itt és most a Netflixen – a tajvaniak is bebizonyítják, hogy értenek a sorozatkészítéshez – Coloré

Szerelem itt és most a Netflixen – a tajvaniak is bebizonyítják, hogy értenek a sorozatkészítéshez

2023. 11. 25.

A streaming szolgáltató kínálatában gomba mód nőnek az ázsiai gyártású produkciók, és csak csodálkozunk, hogy mennyire jók.

Egy újabb különleges sorozat látható a Netflix kínálatában, a Szerelem itt és most, ami bizonyítja, hogy az ázsiai országok is elérték azt a minőséget, amit az amerikai vagy néhány európai saját gyártás. Eddig is voltak zseniális alkotások: a Squid Game, a Glory és a Maszkos lány. De ilyen volt még az Alice Határországban, és a Delete, ami egy thai gyöngyszem. Ehhez zárkózik fel a Szerelem itt és most, amely tajvani alkotás.

Szerelem itt és most
Forrás: Netflix

Az ázsiai sorozatoknak van egy utánozhatatlan humora, légköre, abszurditása, olykor kegyetlen cselekménye, ugyanakkor számos apróságában pedig el is varázsolnak bennünket, miközben egyre többet és többet megtudhatunk ezeknek az embereknek a kultúrájáról, szokásairól. Nem hasonlíthatóak az amerikai vagy európai sorozatokhoz, de mégis olyan lüktető tempót, meglepő fordulatokat és kreatív forgatókönyveket mutatnak fel, hogy az ember könnyen rajongóvá válik, akkor is, ha ezidáig nem nézett ilyeneket.

A sci-fi és a szappanoperákból tovább fejlődött drámák terén már több alkotás bizonyított, és most ez a romantikus alkotás is elég meggyőző. A Szerelem itt és most egy antológia sorozat, a 10 részes széria minden epizódja külön szereplőgárdával, történettel és cselekménnyel mutat be egy, a covid idején szárba szökkenő szerelmet. Az epizódok között mégis van egy finom szál, ami összeköti mindet (feltűnnek szereplők a másik részből), afféle sorozatos spinoff-nak vagyunk tanúi. Ez a felépítés már önmagában zseniális.

szerelem itt és most
Forrás: Netflix

A koronavírus-járvány alatt játszódó történetek mindegyike nagyon érdekes, és a szerelmen túl a mai kor társadalmi problémáiból vet fel valamit. Kellően romantikus, humoros és elgondolkodtató sztorik ezek, melyekben mindig van valami csavar. Górcső alá kerül a megcsalás, a social média és a reality-k, az, ahogyan játszi könnyedséggel dobunk ki egy kapcsolatot, de van ennél sokkal elvontabb ötlet is, amikor csak a rész végére derül ki, hogy valójában mi is történik.

Akinek a korábban felsorolt ázsiai alkotások tetszettek, de szeretnek néha romantikusabb módon is kikapcsolódni, netán bekuckózni a hidegben és a párjukat ölelve jöhet a “Netflix&chill”, azok adjanak egy esélyt a Szerelem itt és most-nak!

Borítókép forrása: Netflix