Barion Pixel Gyors hajnövekedés? 7 vitamin és ásványi anyag, amitől tartósan dúsabb lesz a hajad! – Coloré

Gyors hajnövekedés? 7 vitamin és ásványi anyag, amitől tartósan dúsabb lesz a hajad!

2024. 04. 17.

Amikor az egészséges hajról, hajnövekedésről beszélünk, általában nem az egészséges hajhagymákra gondolunk, pedig minden ott kezdődik.

A fejbőrünkön átlagosan körülbelül 100.000 szőrtüsző található. Mindegyik tüsző rendkívül aktív, élő sejtekből áll, amelyek egy mini tasakot alkotnak, amely segít a helyükön tartani a hajszálakat, és a hozzákapcsolt erekkel tápláló környezetet teremt a haj növekedéséhez.

A tápanyagok az ereken keresztül áramlanak, és ellátják a szőrtüszőt a növekedéshez szükséges tápanyagokkal. Mindez tehát a kis hajhagymákban zajlik.

Íme a legfontosabb tápanyagok, amelyek támogatják az egészséges hajat, vagyis serkentik a hagymákat és közvetve beépülnek a hajszálakba!

hajnövekedés
Forrás: Unsplash

A B-vitaminok (tiamin, riboflavin, niacin, pantoténsav, B6-vitamin, biotin, folsav és B12-vitamin) kulcsszerepet játszanak a sejtek egészségében és aktivitásában. Támogatják az anyagcseréjüket azáltal, hogy lebontják a makrotápanyagokat, hogy előállítsák a sejtjeink megfelelő működéséhez szükséges energiát, például a megfelelő növekedést és osztódást a haj növekedési ciklusa során.

A vas hozzájárul az energia-anyagcseréhez a szőrtüszősejtekben is, és fontos lehet a normál hajnövekedéshez.

Folytatás a következő oldalon!