Barion Pixel Megoldás annak, aki folyton elveszíti a dolgait – Coloré

Megoldás annak, aki folyton elveszíti a dolgait

2021. 10. 31.

Régen létezett egy kis kütyü, amit rá kellett erősíteni például egy kulcscsomóra, és a kezünkben lévő egység jelzésére fütyült. Valahogy mégsem működött igazán, pedig az ötlet nem volt rossz. Mivel nem tűnt el a probléma, hogy gyakran nem találjuk a legfontosabb dolgainkat, végre született rá egy jó megoldás.

AirTagnak nevezik azt a néhány centiméteres kis kütyüt, amit rá kell tennünk azokra a tárgyakra, amiket kétségbeesetten szoktunk keresni indulás előtt. Ezek közét tartozik általában a lakáskulcs, a kocsikulcs, a mobil vagy az pénztárca. Ha viszont rajtuk van az AirTag, akkor saját eszközünk – iPhone, iPad – segítségével könnyen megtalálhatjuk, legalábbis 50 méteres belül.

Ha több AirTaget használsz, akkor sincs gond, hiszen elnevezheted a címkéket: lehet a neve egyszerűen kocsikulcs például. Az AirTagek használatához Siri segítségét is kérheted. Az AirTag egyébként arra is használható, hogy megtalálj tárgyakat a táskádban. Az egyik kommentelő kreatív módon a kutyáját követte így nyomon a kertben.

Kulcskereses
Az AirTag a keresett tárgy távolságát is mutatja / Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

Ahogy a fentiekből már kiderülhetett, a kütyü gyártója az Apple, ezért az Apple-univerzumban működik tökéletesen. Elvileg Androidon is használható lenne Bluetooth-on keresztül, de több hozzászóló megjegyezése szerint ott „döcög” az alkalmazás. Ebben az esetben még mindig körülnézhetsz a többi gyártó ajánlatai között.

Érvek mellette és ellene

Az egyik legnagyobb érv az AirTag mellett, hogy nemcsak te keresheted az ezzel ellátott tárgyat, hanem a Find My hálózatban lévő több százmillió Apple-felhasználó is. Átállíthatod az AirTaget „elveszett” módba, ebben az esetben értesítést kapsz arról, ha bármelyik eszköz észleli. Eközben a rendszert úgy alakították ki, hogy a te legfontosabb adataidat nem látják a többiek. Az előnyök között említhető az is, hogy az AirTag egy évig működik egy hagyományos gombelemmel.

Már szóba került korábban az egyik negatívum – nevezetesen az, hogy Android-eszközzel párosítva problémás lehet a működése. Egy-két dolog miatt azonban az Apple-felhasználók is panaszkodtak. Állítólag csak az a szilikon gyűrű rögzíti megfelelőn az AirTaget, amit az Apple 30 dollárért kínál, a többi nem. Volt, aki azt kifogásolta, hogy nem elég lapos.

Úgy tűnik azonban, a megoldás a kritikák ellenére is valószínűleg megvan az elveszett tárgyak megtalálására, hiszen az AirTag 81 százalékban ötcsillagos értékelést kapott az Amazonon.

IDE kattintva megnézhetsz egy videót az AirTag működéséről.