Barion Pixel Ez az 5 legjobb időjárás alkalmazás androidos telefonokra – Coloré

Ez az 5 legjobb időjárás alkalmazás androidos telefonokra

2022. 11. 16.

Rengetegféle időjárás alkalmazás létezik, de nem mindegyik ugyanazokat az információkat tudja. Segítünk eligazodni köztük!

Az Android rendszerű mobilokra minden esetben telepítenek időjárás alkalmazást, ezek általában jól működnek és a legtöbb felhasználónak elegendőek.

Vannak azonban olyan applikációk, amik az alap appoknál jóval több információval szolgálhatnak, sokkal több részletre kitérnek. Ezekkel ellenőrizheted például a valós idejű előrejelzéseket, nyomon követheted az időjárási mintákat. Az előrejelzett adatok óránkénti, napi vagy heti időintervallumra érhetők el, így könnyebbé válik a szabadtéri rendezvények és kirándulások pontosabb tervezése. Ezeken kívül az olyan hasznos légköri információk, mint például a pollensűrűség, a levegő minősége, az UV-index és a páratartalom, gyakran szintén könnyen elérhetők.

Napjainkban a folyamatosan változó éghajlat miatt az időjárás alkalmazások még fontosabbak, mivel valaha. Szélsőséges időjárási figyelmeztetéseket és frissítéseket küldenek az erdőtüzek, áradások és más potenciálisan életveszélyes események terjedéséről. Annyiféle applikáció létezik már, hogy biztosan megtalálod azt, amelyik a te igényeid is kielégíteni.

Windfinder, a vízisportok szerelmeseinek tervezett időjárás alkalmazás

A Windfinder egy hiánypótló alkalmazás, amely a kiválasztott helyhez legközelebbi parti időjárási állomás segítségével közöl információkat, valamint dagály- és hullámadatokat szolgáltat. A hajózási célokra tervezett alkalmazás ideális szörfösök, vitorlázók, vagy bárki számára, akinek a világ bármely pontján szüksége van a szél és az árapály állására. Az applikáció hasznos lehet mindazoknak, akik a tengeren utaznak, a tengerparti túrázóknak, vagy a közeljövőben kirándulást tervezőknek.

Létezik ingyenes verziója reklámokkal, és előfizetős is, ami még több funkcióval rendelkezik. Ilyenek például a súlyos időjárási figyelmeztetések, az előrejelzési modellezés, a nagy felbontású térképek és webkamera képek.

Időjárás alkalmazás
Forrás: Shutterstock

Overdrop, az egyszerű

Az Overdrop lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy válasszanak az AccuWeather és a WeatherBit időjárásszolgáltatók közül, attól függően, hogy melyiket tartják a legpontosabbnak a területükön. Az alkalmazás felülete „szellősen” van kialakítva, így jó választás azoknak, akik nem szeretik a zsúfoltságot, és a jól prezentált alapinformációkat részesítik előnyben a nagy adathalmaz helyett.

Esztétikai szempontból az Overdrop az egyik leglátványosabb időjárási alkalmazás, hét különböző dizájn közül lehet választani, amelyek hiperlokális időjárást jelenítenek meg, és különböző időjárási mintákat bemutató, testre szabható radartérképekre is lehet váltani.

Yahoo Weather, a részletes

A Yahoo Weather egy esztétikus felület, ami a Flickr online fotógyűjteményből származó háttereket használ. Emellett azon kevés ingyenes időjárás alkalmazások közé tartozik, amelyek letisztultak, nem tartalmaznak hirdetéseket.

A Yahoo Weathernek vannak hiányosságai, például nem mentheted el az útvonalakat, nem ad előrejelzést a pollensűrűségről, nincs információ a tengerszintről, a jégveszélyről vagy a harmatpontról. Ugyanakkor adatokat szolgáltat a levegő minőségéről, a páratartalomról, a látótávolságról, az UV-indexről, a napfelkeltéről és napnyugtáról, a holdfázisokról, a szélsebességről és a csapadék esélyéről. A Yahoo Weather paneljei tetszőleges sorrendbe helyezhetők – ez egy olyan praktikus funkció, amely sajnos a legtöbb applikációból hiányzik.

The Weather Channel, alkalmazás a repüléshez

Ez az applikáció rengeteg olyan információt tartalmaz, amit más appok nem. Ilyen funkciók a súlyos időjárási figyelmeztetések, a repülőtéri késések, valamint a magas pollenkoncentráció és más, a mindennapi tevékenységeket befolyásoló légköri körülményekre vonatkozó figyelmeztetések, mint például a szúnyog-index, az izzadás-index és a száraz bőr-index. A Weather Channel rendelkezik egy közösségi jelentés funkcióval is, amely lehetővé teszi a helyi felhasználók számára, hogy ikonokon, tweeteken, fotókon és videókon keresztül frissítéseket küldjenek a területükön uralkodó időjárási viszonyokról.

Időjárás alkalmazás
Forrás: Shutterstock

Weather Underground, a legpontosabb

A Weather Underground app meteorológusok által alapított és 2011 óta aktív Androidon. Több mint félmillió értékeléssel a legjobb időjárás alkalmazások között van. A vállalatot széles körben dicsérik a pontosságáért, nagyon szeretik azok, akik gyakran szerveznek szabadtéri tevékenységeket.

A Waze közlekedési alkalmazáshoz hasonlóan a Weather Underground alkalmazás is közösségi jelentéseket használ, hogy pontos frissítéseket nyújtson az időjárási körülményekről. A mai napig több mint 250 ezer tag rendszeresen, valós időben szolgáltat adatokat.

Ami a funkciókat illeti, a Weather Underground rengeteg mindent kínál, nem tűnik zsúfoltnak és könnyen navigálható. Különösen átlátható a különböző időjárási adatok grafikus megjelenítése, ahol a hőmérséklet, a szél és a csapadék áll a középpontban, valamint van egy bővíthető mező a légköri információkhoz. A program részletes időjárási radart és térképet is kínál, amely több réteggel konfigurálható, például a súlyos időjárási figyelmeztetésekkel, időjárási állomásokkal, felszíni frontokkal, műholdas nézettel és színkódolt hőmérsékleti áttekintéssel.

Borítókép forrása: Shutterstock

Forrás: Slash Gear