Barion Pixel 5 alkalmazás, ami segíti a párkapcsolatotokat, ha már úgyis annyit lógtok a telefonon – Coloré

5 alkalmazás, ami segíti a párkapcsolatotokat, ha már úgyis annyit lógtok a telefonon

2022. 09. 09.

Bár a közösségi médiát és azt, hogy 0-24-ben a telefonjainkon lógunk, egyértelműen a kapcsolatok rombolójának tartják, van azért néhány dolog, amiben még segítheti is a bimbózó vagy épp kihűlőben lévő románcot a technika. Erre hoztunk most példának 5 alkalmazást.

Nem csak szerelmet lehet találni egy alkalmazás segítségével, hanem meg is lehet azt tartani! Tény, hogy nem segíti az újonnan létrejött szerelmet, ha egyik vagy másik fél a közösen töltött idő alatt a mobilját nyomkodja, de amikor külön vagyunk, bizony nagy segítségünkre vannak az okostelefonok. Nemcsak telefonálásra és chatelésre lehet azonban őket használni, hanem számos más alkalmazást kitaláltak már a fejlesztők a párkapcsolat segítésére, fellendítésére, megfűszerezésére. 

Agapé

Akár az elején vagytok a románcnak, akár már évek óta együtt vagytok, alapvető dolog, hogy szeretnétek minden fontos dolgot tudni a másikról. Gyerekkori emlékek, kötődési stílusok, kedvenc közös emlékek, vélemény a világ dolgairól, prioritások egy kapcsolatban és még sorolhatnánk. Azonban csak így spontán, egy közös séta alkalmával az ember nem kérdezi meg a másiktól, hogy “Melyiket választanád: érjen véget minden háború vagy találjuk meg az ellenszert minden betegségre a Földön?”. Az Agapé nevű alkalmazás azonban ehhez hasonló kérdéseket tesz fel a pároknak, persze nem kell rögtön ilyen abszurdra gondolni. A célja, hogy a két felhasználó jobban megismerhesse egymást, megerősítsék a kapcsolatukat, leírjanak olyanokat, amiket amúgy nem mondanának ki, mert nem feltétlen jut eszükbe (“Hogyan meséltél rólam először a barátaidnak?”), és a kérdésekre adott válaszaik által konfliktuskezelésről, világlátásról, különbözőségeikről és hasonlóságaikról beszélgethessenek.

Coral

Ez az alkalmazás az intimitást helyezi középpontba, használatával olyan kérdések is előkerülhetnek a szexualitásról és a másik közelségéről, amelyek azelőtt esetleg még nem. Az alkalmazás elindításakor minden nap egy kérdéssort kell kitölteni, például arról, hogy mennyire elégedett a felhasználó szexuális életével, és napi tippeket ad az önfejlesztésre. A “Play”-fülön különböző gyakorlatok találhatóak, amelyek közül szóló és partnerhez kötött lehetőségek is vannak. Zenei lejátszási listákat is találhatunk benne, melyekkel különböző hangulatokat varázsolhatunk a hálószobába, például „Ambient Vibes”, „Sexy Pop” vagy „Steamy Shoegaze”. 

Bár üzenetküldő alkalmazásokkal Dunát lehetne rekeszteni, a Coralban is van egy ilyen platform, amellyel kettesben beszélgethettek. Az alkalmazás felkínálhat egy beszélgetésindítót is, például: „Mi az az újdonság, amit még nem próbáltatok ki együtt?”  Az alkalmazás minden nem és szexuális irányultság felé nyitott, és szakértőket is lehet általa kérdezni egyes témákban. 

alkalmazás párkapcsolat
Forrás: Shutterstock/Puzzlepix

Coupleness

Napi három perc – ennyit kér használóitól a Coupleness. Csak nyissuk meg, amikor épp ráérünk, és válaszoljunk az aznapi kérdésre. A válasz pedig képet ad arról, hogy mi és partnerünk hogyan vélekedünk a kapcsolatról, és ez gyakran új témákat hoz, amiket ki kell beszélni.

A napi tracker egy kérdést tesz fel azzal kapcsolatban, hogy hogyan érzed magad, és mi befolyásolt téged aznap. Hangulatjelekkel kell jelezni az aznapi érzéseket és az alkalmazás “tényező-listáján” található pontokkal pedig válaszolni az egyes kérdésekre. Persze lehet bővíteni saját gondolatokkal és GIF-ekkel is, hogy árnyaljuk a helyzetet. A naplót vezetők számára tökéletes alkalmazás, mert visszanézhető a hangulatunk és nyomon követhetjük apró bejegyzéseink által a napjaink alakulását.

A Coupleness számos szakemberek által kifejlesztett „kapcsolaterősítőt” (relationsihp boosters) tartalmaz, amelyek segítenek a kapcsolatodban, például hogyan csökkentheted a képernyő előtt töltött időt és növelheted az összebújás idejét. Az “Insights” vagyis Áttekintés fül pedig összeveti kettőtök bejegyzéseit és kiértékeli, mi a legjobb és a legproblémásabb terület a párkapcsolatban. Például jól fog látszani, hogy mindkettőtöket rémesen befolyásol, ha rossz az idő, de te is és a párod is felvidultok és jó étkezéstől. Ezeket észben tartva rengeteg bosszúságot megspórolhattok a mindennapjaitokból.

Goodbudget

Ekkora infláció mellett csodálkoznék, ha volna még olyan, aki nem vezeti a kiadásait – legalábbis köztünk, földi halandók között. Sokak számára ez csak mindennapos kellemetlenség és púp a háton, de talán kicsit könnyebb, ha ketten csináljátok, hiszen erőt meríthettek a másikból. Ezt az alkalmazást azoknak ajánljuk, akik félig vagy teljesen közös kasszán vannak, együtt élnek és már nem a randizási fázisban vannak, tehát jócskán akadnak közös kiadások. A Goodbudget alapvetően egy meglehetősen szokásos büdzsé-app. Az ember megadja a havi kiadásait és bevételeit, jelöli a vásárlásait, és már látja is, hová folyik el a pénz. Létre lehet hozni költségkeretet is, és meghatározott összegeket sorolni az egyes kategóriákba, például étkezésre, bevásárlásra, utazásra, az albérlet díjára és a többi. Azonban az izgalmas része az, hogy össze lehet szinkronizálni ezt a párunk listájával, így mindketten látjuk, ha a másik bejelölte, hogy befizetett egy számlát vagy vásárolt valahol. Így aztán átláthatóbbak lesznek a pénzügyek, ami bizonyítottan az egyik vitaindító sok párkapcsolatban.

Attractive,man,lying,on,bed,on,line,searching,sex,or
Forrás: Shutterstock/Puzzlepix

Love Nudge

Gary Chapman óta tudjuk, hogy az embereknek ötféle szeretetnyelve van és ez nagyban befolyásolja a kapcsolatainkat. Hiszen lehet, hogy neked az fejezi ki a leginkább a törődést és a szerelmet, ha megölel a másik és sokat babusgat, megeshet, hogy neki nem olyan fontos a testi kontaktus, de a minőségi idő annál inkább. Nagy önismeret és még nagyobb empátia kell ahhoz, hogy tudjuk a saját és a másik szeretetnyelvét, hogy elfogadjuk a különbségeinket és idomuljunk a szerettünkhöz anélkül, hogy félreértés, sértődés lenne belőle. Ha még nem tudod, neked melyik a szeretetnyelved, töltsd le a Love Nudge-ot. Az app egy rövid tesztet töltet ki a letöltés után, amely segít azonosítani, hogy az öt közül melyik a legfontosabb számodra. Miután megválaszoltad ezeket a kérdéseket, elküldheted azt partnerednek. A Love Nudge ezután mindkettőtök válaszait elemzi, hogy személyre szabott célokat hozzon létre, amelyek megfelelnek a két ember vágyainak, elvárásainak – például arra ösztönöz majd, hogy főzz a másiknak vacsorát, nézzetek meg együtt egy filmet vagy csak kérdezd meg, milyen volt a napja. 

Tinder-fáradtság – miért váltanak az emberek a találkozást sürgető appokra?

Még mindig hihetetlen népszerűek a Tinderhez hasonló társkereső alkalmazások, de az emberek jelentős része kezd belefáradni a végeláthatatlan swipingba. Mi jöhet a Tinder után vagy helyett? Erről szóló cikkünket itt találod.