Barion Pixel Post-it helyett alkalmazás – top időbeosztó applikációk a sulikezdésre – Coloré

Post-it helyett alkalmazás – top időbeosztó applikációk a sulikezdésre

2021. 09. 13.

Az őszi iskolakezdéssel járó időmenedzsment nagy kihívás lehet mind az iskolások, mind szüleik számára. Ha unod már a színes post-iteket, érdemes olyan alkalmazások után nézni, amelyek megkönnyíthetik a sűrű hétköznapokat.

Google naptár

Kezdjük az alapoknál! Az egyik legkönnyebben használható, időmenedzsmentre alkalmas applikáció a Google naptár. Az applikáció előnye, hogy ingyenes, magyar nyelvű változattal is rendelkezik, és mindössze 163 MB-nyi helyet foglal el tárhelyünkön. Általa átláthatjuk az aktuális hónap legfontosabb teendőit, viszont hátránya, hogy kevésbé látványos, ha napi lebontásra lenne szükségünk – ennek ellenére az app ötös skálán 4,6-os értékelést tudhat magáénak. Az alkalmazás könnyedén összekapcsolható a Gmail fiókunkkal, így ha esetleg jegyet vennénk egy eseményre, annak időpontja, sőt, a helyszínnel kapcsolatos információk is azonnal bekerülnek a naptárunkba. 

WeekCalendar – Cloud Naptár

A WeekCalendar egy fokkal komolyabb alkalmazás, mint a Google naptár: a magyar nyelven is letölthető app napi, havi és éves lebontásra is képes. A napi teendőket átláthatóbban közvetíti felénk, mint fentebb említett testvére, a szivárvány összes színének felvonultatásával pedig teljesen egyénre szabható a külleme. Fizetős formája a megfelelő engedélyezéseket követően figyelmeztetéseket is küld, mint például mennyire sűrű a közlekedés a célunk felé vezető úton. 

Órarend Tervező

Ha papír alapú órarend cipelése helyett elektronikus formátumra váltanál, javaslom az Órarend Tervező alkalmazást! A magyar nyelven is elérhető, mindössze 36,6MB-nyi appba könnyedén bevihető az órarended, emellett figyelmeztetéseket küld a következő óra kezdetéről, egy adott feladat elvégzéséről, vagy épp egy vizsga közeledtéről. Általa rendezettebben, és az értesítéseknek hála nyugodtabban telhetnek a napjaid! 

Coding,software,developer,work,with,augmented,reality,dashboard,computer,icons
Kép forrása: Shutterstock/PuzzlePix

Rescue Time

Ha kétségeid vannak afelől, hogy megfelelően használod-e ki a rendelkezésedre álló időt, mindenképp érdemes letöltened a Rescue Time applikációt! Az angol nyelven elérhető alkalmazás heti jelentéseket küld  arról, vajon hogyan és legfőképpen milyen tevékenységekkel töltjük az időnket. Az Android és iOS kompatibilis app ezen kívül figyelemelterelő blokkolóval is rendelkezik, azaz, ha a munka helyett a közösségimédia-felületeken kalandoznánk, a blokkoló bekapcsolása ezt az adott időtartamig ellehetetleníti. 

Másik előnye, hogy nem csak önállóan, hanem egy egész csapatra kivetítve használható, így növelve a munkahelyi produktivitást. 

Remember The Milk: To-Do List

Feledékeny sorstársaim számára kiváló választás lehet a Remember The Milk: To-Do List alkalmazás. Az angol nyelven elérhető app mindössze 38,8 MB-nyi helyet foglal el eszközünkön, ám ugyanúgy letölthető számítógépre, mint táblagépre, vagy telefonra. Az applikáció segítségével képesek leszünk navigálni bokros teendőink között. Átlátható szerkezete lényegében a post-it cetlikéhez hasonlít: egyszerűen felsorolja egymás alá az aznapi tudnivalókat, és emlékeztet rájuk, amikorra beállítjuk. 

Focus Keeper – Time Management

Az ötös skálán 4,8-ra értékelt Focus Keeper alkalmazás a Rescue Time-hoz hasonlóan növelheti produktivitásunkat és motivációnkat egy adott teendő elvégzése iránt. Ha úgy érzed, elborítanak a feladatok, és szeretnél rendet tenni a káoszban, mindenképp adj esélyt a Focus Keepernek! Az app specifikus dizájnja emellett növeli a fókuszálási képességeidet, sőt, megvéd a kiégéstől : hangosan szól, ha ideje megálljt parancsolni a folyamatos pörgésnek, és pár percre szó szerint kiszakít a megfeszített munkából. 

Mára elvitathatatlanná váltak a technológiai újítások előnyei. Az applikációk lehetővé teszik, hogy összekapcsolódjuk sorstársainkkal, tanárainkkal, emellett segíthetnek produktivitásunk javításában , vagy épp ellenkezőleg, riadót fújnak, ha pihenésre van szükségünk. Appok ide vagy oda, érdemes ügyelnünk arra, hogy megfelelően használjuk ki a rendelkezésünkre álló elektronikai lehetőségeket, hogy ne csak egy újabb felesleges appal bővítsük egyébként is szűkös tárhelyünket. 

Kép forrása: Shutterstock/PuzzlePix

0 /eletmod/technika/post-it-helyett-alkalmazas-top-idobeoszto-applikaciok-a-sulikezdesre/