Barion Pixel Will Smith-t 10 évre kitiltották az Oscar-díjátadókról – Coloré

Will Smith-t 10 évre kitiltották az Oscar-díjátadókról

2022. 04. 09.

Az idei év egyik legdurvább és legmegosztóbb jelenetének lehettek tanúi az Oscar-díjátadó nézői, amikor is Will Smith nemes egyszerűséggel felsétált a színpadra és felpofozta az éppen beszélő Chris Rockot.

Will Smith azóta hivatalosan is lemondott akadémiai tagságáról, nyilvánosan bocsánatot kért a nézőktől, a Filmakadémiától és persze Chris Rocktól is.

Will Smith
Forrás: Northfoto

Itt azonban nem állt meg a történet. Abban mindenki biztos volt, hogy Smith tette szankciókat fog maga után vonni, és valóban így is lett.

Az Akadémia ugyanis tíz évre eltiltotta Will Smith-t az Oscar-díjátadókon való részvételtől. David Rubin, az Akadémia elnöke és Dawn Hudson vezérigazgató nyilatkozatában azt mondta, hogy a színész viselkedése minden jelenlévő és ott dolgozó ember örömét beárnyékolta, holott keményen megküzdöttek azért, hogy aznap este ott lehessenek és kiélvezzék munkájuk gyümölcsét.

„Az Igazgatóság úgy döntött, hogy Mr. Smith 2022. április 8-tól kezdve 10 évig sem személyesen, sem virtuálisan nem vehet részt az Akadémia rendezvényein vagy programjain.”

Will Smith
Forrás: Northfoto

Tehát nemcsak az Oscarról, hanem más filmes eseményekről is kitilthatják a színészt. Will Smith, aki idén a legjobb színésznek járó díjat vehette át, elfogadta és megérti a döntést.

Forrás: dailymail.com