Barion Pixel Will Smith közleményben mondott le akadémiai tagságáról – Coloré

Will Smith közleményben mondott le akadémiai tagságáról

2022. 04. 02.

Tovább folytatódik Will Smith kálváriája, amelyet a 94. Oscar-gálán okozott.

A friss Oscar-díjas Will Smith bizonyára már megbánta a díjátadón való viselkedését, mikoris egy poén miatt élő adásban pofozta fel Chris Rock komikust.

Will Smith
Forrás: Northfoto

Az eset után két csoportra oszlottak az emberek és azok is, akik jelen voltak a történteknél. Egyesek megértették, mások pedig elítélték a színész viselkedését, aki azóta nyilvánosan is bocsánatot kért Rocktól. Bár azt mondják minden csoda három napig tart, úgy néz ki Will Smith esetében ez nem igaz.

Az Akadémia a héten már bejelentette, hogy fegyelmi eljárást indítanak a sztár ellen, sőt online beszélgetése is volt az elnökkel és a tagokkal, amely során valószínű nagy nyomást helyeztek rá, hiszen ma közleményben mondott le a Filmakadémia tagságáról:

Will Smith
Forrás: Northfoto

„Azok listája, akiket megbántottam, hosszú, többek közt magában foglalja Chris-t és családját, sok kedves barátomat és szeretteimet, mindazokat, akik jelen vannak, és az otthoni globális közönséget is. Elárultam az Akadémia bizalmát. Megfosztottam a többi jelöltet és díjazottat attól a lehetőségtől, hogy ünnepeljenek. Fáj a szívem. Vissza akarom helyezni a hangsúlyt azokra, akik az eredményeikért figyelmet érdemelnek, és lehetővé szeretném tenni az Akadémia számára, hogy visszatérjen ahhoz a hihetetlen munkához, amelyet a kreativitás támogatása érdekében végez.”

David Rubin, az akadémia elnöke nem sokkal később erősítette meg, hogy elfogadták Smith lemondását, de ettől függetlenül tovább folytatják az eljárást.

Forrás: variety.com