Kiderült A Gyűrűk Ura sorozatának címe és 1-2 plusz információ is

2022. 01. 20.

A Tolkien és A Gyűrűk Ura rajongók már nagyon várják a hobbitok, törpék, tündék és orkok világában játszódó vadonatúj történetet.

A streaming szolgáltató J.R.R. Tolkien fantasy regényének adaptációja a “Rings of Power”, azaz A Gyűrűk Ura: A hatalom gyűrűi címet kapta.

'the Lord Of The Rings: The Two Towers' By Peter Jackson, Usa/new Zealand/germany, 2002.
Forrás: Northfoto

A vezető producerek, JD Payne és Patrick McKay azt mondták, ez egy olyan cím, amelyről úgy gondolják, hogy Tolkien többi klasszikusa mellett akár egy könyv borítóján is jól mutatna.

A Rings Of Power egyesíti Középfölde másodkorának összes főbb történetszálát: a gyűrűk kovácsolását, a Sötét Nagyúr, Szauron felemelkedését, Númenor epikus meséjét, valamint a tündék és az emberek Utolsó Szövetségét.

„Eddig a közönség csak az Egy Gyűrű történetét láthatta a képernyőn – de azelőtt, hogy az egy gyűrű volt, létezett sok másik is, és izgatottan várjuk, hogy megosszuk mindegyik epikus történetét.” – nyilatkozták az alkotók.

A Gyűrűk Ura
Forrás: Northfoto

A szinopszis szerint a történet több ezer évvel az ismert trilógia előtti időkbe repít majd. A sorozat „visszarepíti a nézőket egy olyan korszakba, amelyben nagyhatalmak kovácsolódtak össze, királyságok emelkedtek dicsőségbe és dőltek romba, valószínűtlen hősök éltek és bizonyítottak, a remény a leghalványabb szálakon függött, és a valaha volt egyik legnagyobb gonosz, aki Tolkien tollából életre kelt, az egész világot beborítja sötétséggel.”

A Gyűrűk Ura sorozatban olyan színészek kaptak helyet, mint Cynthia Addai-Robinson, Robert Aramayo, Owain Arthur, Charles Edwards, Lenny Henry, Markella Kavenagh, Sophia Nomvete, Lloyd Owen, Megan Richards és Dylan Smith.

Forrás: variety.com