Barion Pixel Az orvosszakértő válaszolt: ketamin okozta Matthew Perry halálát – Coloré

Az orvosszakértő válaszolt: ketamin okozta Matthew Perry halálát

2023. 12. 16.

Matthew Perry halála óta több mint másfél hónap eltelt, s most derült fény arra, hogy mi okozta a hirtelen halálát.

A Jóbarátok Chandler Bingje, Matthew Perry október 28-án, hirtelen veszítette életét. Halálának oka sokáig ismeretlen volt, ám most a vizsgálatok végére értek, és kiderült, hogy ketamin okozta a színész halálát. Az, hogy hogyan jutott Matthew Perry szervezetébe, kérdéses. Halálában emellett közrejátszott még fulladás és egy koszorúér-betegség is.

Matthew Perry halálának körülményei

A színész mint kiderült, halála előtt olyan infúziós kezelést kapott, ami ketamint tartalmaz, melyet a depresszió és a szorongás miatt alkalmaztak nála. Mint a toxikológiai vizsgálat kiemelte, halálában a magas ketamin-szint mellett szív-és érrendszeri túlstimuláció játszott szerepet.

A színészt halála után hat nappal, november harmadikán temették el szűk körben, ahol csak szülei, közeli rokonai és legjobb barátai voltak jelen. A Jóbarátokból megismert kollégái sokáig nem szólaltak meg Perry elvesztése után, ám a lassanként mindannyian részvétüket fejezték ki a rajongóknak, és személyes búcsút írtak Instagram-oldalaikra az egykori Chandler Bingnek.

Mint kiderült, Jennifer Aniston még a halála napján is sms-ezett Matthew Perry-vel, és úgy látta, hogy barátja boldog és egészséges volt, sok-sok tervvel a jövőre nézve. Vicces volt, nem voltak fájdalmai sem testileg, sem lelkileg. Nem küzdött a démonjaival, hanem végre olyan időszakában volt az életének, amikor boldog volt.

Chandler és Monica története Matthew Perry-nek köszönhetően lett olyan, amilyen / Kép forrása: NBC / Getty Images
Chandler és Monica története Matthew Perry-nek köszönhetően lett olyan, amilyen / Kép forrása: NBC / Getty Images

A színész egész életében különböző gyógyszerek, drogok és az alkohol fogságában élt, és csak az utóbbi pár évben sikerült megszabadulnia függőségeitől. Létrehozott egy egyesületet, amelynek célja, hogy segítsen a hasonló függőségekben szenvedőkön, és Matthew Perry nem titkolt célja volt, hogy halála után ne csak Chandler Bingként emlékezzenek rá, hanem a férfiként, aki megpróbált segíteni.

Forrás: Variety.

Nyitókép forrása: Getty Images