Barion Pixel Ezért volt olyan fontos Matthew Perry-nek, hogy ő mondhassa ki a Jóbarátok utolsó sorát – Coloré

Ezért volt olyan fontos Matthew Perry-nek, hogy ő mondhassa ki a Jóbarátok utolsó sorát

2023. 11. 01.

Matthew Perry halála megrázta a világot, s a tragikus eset óta jó pár, eddig nem ismert információ derül ki a színészről. Most az látott napvilágot, hogy miért is ő mondta ki a Jóbarátok utolsó szavát.

Matthew Perry generációk kedvence volt, hiszen a Jóbarátokat éppúgy nézték nagypapák, mint gyerekek. Azok, akik a kilencvenes években fiatalként követték a hat jó barát kalandjait, ma már felnőttként gyászolják a kedvencüket. Az 1994-ben kezdődött sorozat tíz évadon keresztül milliókat ültetett a tévéképernyők elé, és bár számos hasonló vígjáték készült azóta, a Jóbarátok még mindig nem veszített népszerűségéből.

Matthew Perry utolsó sora a Jóbarátokban

A sorozat utolsó részére mindenki emlékszik, még az is, aki tudatosan nem nézi meg. A jelenet ugyanis bár szépen lezárja a tíz évet, mégis rendkívül szomorú, hiszen valaminek a végét jelenti. Ebben a jelenetben a főszereplők Monica és Chandler kiürített lakásában állnak, hiszen mindenki új életet készül kezdeni. A házigazdák saját házba költöztek a városon kívül, Rachel Ross-sal élt, Joey pedig vélhetően Chandlerékhez csatlakozik a házukban. Az üres lakásban már csak a konyhabútor van, amire a barátok egyenként lerakják a kulcsaikat.

Az utolsó szó Chandler szájából hangzik el, és az őt megformáló Matthew Perry volt az, aki kifejezetten kérte az alkotókat, hogy hadd legyen ő, aki kimondhatja az utolsó szót. Mint memoárjában írta, az utolsó epizód forgatása előtt félrehívta Marta Kauffmant:

Ez senki mást nem fog érdekelni rajtam kívül, szóval megkaphatnám az utolsó sort?

Így történt, hogy miután Rachel felveti, hogy ne igyanak-e még egy kávét, Chandler magától értetődően rávágja: hol?

Nyilvánvalóan a Central Perkbe mentek, ami állandó törzshelyük volt a tíz év során. E kérdés mégis könnyített kicsit a szomorú pillanatokon, s ez az egy jelenet jellemezte nemcsak Chandlert, hanem magát Matthew Perry-t is. Bár rendkívül érzelmes ember volt, szerette a dolgokat a komolytalanabb végüknél megfogni, éppen ezért tökéletes zárószava volt ez a sorozatnak. Ekképp biztosak lehettünk benne, hogy bár már nem lehetünk részesei az életüknek, sokat fognak még kávézni és nevetni.

A sorozat utolsó epizódját 2004. május 6-án sugározták az Amerikai Egyesült Államokban, és több, mint 52 millióan követték figyelemmel. Bár lassan húsz éve volt, azóta is ez minden idők ötödik legnézettebb fináléja az Államokban.

Forrás: Mamamia.

Nyitókép forrása: Getty Images