Barion Pixel Károly király nem ünnepelte nyilvánosan Lilibet születésnapját – ez lehetett az oka – Coloré

Károly király nem ünnepelte nyilvánosan Lilibet születésnapját – ez lehetett az oka

2023. 06. 07.

Lilibet sussexi hercegnő június 4-én ünnepelte a második születésnapját, III. Károly király bár nyilvánosan nem köszöntötte fel, különleges ajándékot küldött neki. Egy hasonló játszóházat, mint amilyen II. Erzsébet királynőnek is volt.

Lilibet játszóháza

Hiába a dráma III. Károly király és a fia, Harry herceg között, az új király még mindig gondoskodik arról, hogy legfiatalabb unokájának különleges születésnapja legyen, még ha nem is nyilvánosan.

Június 4-én lett 2 éves Lilibet sussexi hercegnő, Harry herceg és Meghan Markle legfiatalabb gyermeke. Egy évvel korábban a fiatal hercegnő az Egyesült Királyságban ünnepelte első születésnapját. Erzsébet királynő platina jubileuma környékén. De Lilibet második születésnapját, valószínűleg a szülei és a brit királyi család közötti fagyos kapcsolat miatt, otthon, Los Angelesben ünnepelték. Mindazonáltal a hírek szerint Károly király gondoskodott arról, hogy az ajándéka olyan legyen, amelyre örökké emlékezni fognak, és amely biztosítja, hogy a kis hercegnő emlékezzen a dédnagymamájára, Erzsébet királynőre. Állítólag Károly király egy egyedi tervezésű kis játszóházat készítettet, hasonlót ahhoz, amivel a királynő és Margit hercegnő lánykorában játszott.

Erzsébet királynő hatéves korában kapott egy játszóházat, a Y Bwthyn Bach („A kis házikó” walesiül) nevet viselő házikó a walesi nép ajándéka volt, és a windsori királyi lak területén állt. Azóta tovább öröklődött György hercegre, Sarolta hercegnőre és Lajos hercegre, és bár Lilibet nem tartózkodik az Egyesült Királyságban, hogy élvezhesse azt a bizonyos kuckót, Károly gondoskodott arról, hogy legyen egy sajátja.

Nem volt hivatalos köszöntés

Bár kedves ajándékot küldött az unokájának, III. Károly király idén nyilvánosan nem köszöntötte fel az unokáját. A tavalyi évtől eltérően a királyi család hivatalos közösségi média csatornáin nem posztoltak Lilibet születésnapjáról.

Egy királyi forrás pedig azt állította, hogy III. Károly király és Kamilla királynő azért nem osztanak meg hivatalos születésnapi jókívánságokat a kislánynak a közösségi médiában, mert „nem jelölik a nem dolgozó tagok születésnapját”.

Természetesen nagyon boldog születésnapot kívánnak Lilibetnek, de semmi nem fog megjelenni egyetlen csatornán sem

– mondta a forrás.

Károly döntése eltér attól, ahogyan néhai édesanyja, II. Erzsébet királynő kezelte a helyzetet tavaly. A királynő 2022-ben boldog első születésnapot kívánt Lilibetnek, alig néhány hónappal azelőtt, hogy a leghosszabb ideig trónon lévő brit uralkodó még ugyanaz az év szeptemberében, 96 éves korában meghalt.

Boldog első születésnapot kívánunk Lilibetnek

– írta akkor a közösségi médiában.

Lilibet
Kép forrása: Belinda Jiao / Stringer / Getty Images News / Getty Images

A királyi család többi tagja is követte a példáját: Harry herceg kislánya nyilvánosan kapott születésnapi jókívánságokat Károlytól, Vilmos hercegtől és feleségétől, Katalin hercegnétől. Idén azonban csend volt a brit királyi család részéről, és egyetlen dolgozó királyi családtag sem kívánt nyilvánosan boldog születésnapot a kis hercegnőnek.

Forrás: Page Six, Best Products

Borítókép forrása: WPA Pool / Pool / Getty Images Entertainment / Getty Images