Barion Pixel Harry herceg édesanyja halálával hozta párhuzamba, ahogyan múlt héten üldözték a lesifotósok – Coloré

Harry herceg édesanyja halálával hozta párhuzamba, ahogyan múlt héten üldözték a lesifotósok

2023. 05. 22.

A múlt keddi incidens során – melyet egy szóvivő “kis híján tragédiába torkolló”-nak aposztrofált – Meghan Markle és Harry herceg kocsiját egy csapat agresszív paparazzi üldözte New Yorkban.

Harry herceg mindössze 12 éves volt, amikor elvesztette édesanyját, Diana hercegnét, aki egy autóbalesetben lelte a halálát Párizsban. A tragédiában közrejátszottak a hercegnét járművét üldöző lesifotósok, így nem csoda, hogy a herceg, akinek évtizedekbe telt feldolgozni édesanyja elvesztését – erről is hosszan írt év elején megjelent könyvében – most párhuzamot vont az egykori baleset és a vele történt, friss incidens között.

Múlt kedden a herceg és felesége, Meghan Markle egy New York-i gálán (Women of Vision Awards) vettek részt Meghan édesanyjával, ahol a sussexi hercegné is díjat vehetett át a nők és lányok egyenjogúságáért végzett munkája miatt. Ez volt egyébként a legelső nyilvános megjelenésük, mióta Harry visszatért Londonból apja koronázását követően.

A rendezvényről kilépve az őket szállító autókhoz siettek, hogy azokkal hamar visszajussanak szálláshelyükre, azonban az odáig vezető út hamar autós üldözésbe torkollott, ugyanis hat lesötétített üvegű kocsi kezdte őket követni. A járművek, melyekben lesifotósok ültek, egy sor közlekedési szabályt megszegtek, a járdán száguldottak végig, behajtottak egyirányú utcákba, csak hogy lőhessenek pár fotót a párról és Meghan anyjáról. A People magazin úgy értesült, hogy bár a rendőrség is fellépett ellenük, a hajsza legalább két órán keresztül tartott, a CNN pedig azt írja, hogy az utasok többször is autót váltottak.

Harry herceg
Harry és Meghan elhagyja a hotelt a gála után. Forrás: James Devaney / Getty Images

A hatóságok által később kiadott nyilatkozat szerint a helyzet nem volt ennyire kétségbeejtő, és felmerül a kérdés, hogy a dinamikus közlekedéséről híres városban lehet, hogy a felek másként látták a dolgok súlyosságát. Mint írják,

május 16-án, szerdán este a New York-i Rendőrség segítséget nyújtott a Sussex hercegét és hercegnőjét védő magánbiztonsági csapatnak, mivel számos fotós akadályozta a szállításulat. Végül Sussex hercege és hercegnéje sikerrel megérkezett úticéljához, és nem érkezett bejelentés ütközésről, sérülésről vagy letartóztatásról.

Mindezek ellenére Harryék traumatikusnak élték meg az üldözést, ami az egyik oldal szerint könnyen tragédiába is torkollhatott volna. A herceg később barátainak úgy mesélte, hogy “most érezte magát a legközelebb” ahhoz, hogy megértse, pontosan mi is történt édesanyjával azon a végzetes, 26 évvel ezelőtti éjszakán.

Forrás: People
Borítókép: Kevin Mazur / Getty Images