Barion Pixel Károly király nem hagyta szó nélkül unokája távollétét a koronázás után – Coloré

Károly király nem hagyta szó nélkül unokája távollétét a koronázás után

2023. 05. 08.

Palotai források szerint a frissen megkoronázott Károly király ingerültnek látszott a május hatodikai ceremóniát követő családi eseményen.

Nagy csinnadrattával lezajlott szombaton III. Károly koronázása, aki ugyan már édesanyja, II. Erzsébet tavaly szeptemberi halála után uralkodóvá lépett elő, a hivatalos és szimbolikus beiktatásra, ceremóniára csak most került sor. Az eseményt milliók nézték a tévében, az interneten és százezrek ünnepeltek London utcáin, ahogy több mint kétezer jelenlévő előtt Károly fejére került a Szent Eduárd-korona a Westminster-apátságban.

Az apátságban a helyi méltóságok, politikusok mellett természetesen ott ültek a királyi család tagjai is, többek között Vilmos herceg, Katalin hercegné és gyermekeik, és végül – pontot téve a találgatásokra – tiszteletét tette Harry herceg is. A kisebbik Windsor-fiú azonban egyedül érkezett, felesége, Meghan és gyermekeik Kaliforniában maradtak, ott ünnepelték nagyobbik fiuk, Archie negyedik születésnapját, ami szintén május 6-án volt.

Palotai információk szerint a koronázást követő családi ebéden a király tósztot mondott azok tiszteletére, „akik nem lehetnek itt”, majd boldog születésnapot kívánt Harry herceg és Meghan Markle nagyobbik fiának, Archie-nak, aki „bárhol is legyen”. A források szerint Károly király kissé ingerültnek látszott, hiszen amellett, hogy alig látja Harryék gyermekeit, kisebbik fia a ceremónia után néhány órával már repülőre szállt, hogy hazatérjen Amerikába családjához. A „jól értesült forrás” úgy fogalmazott, hogy a királyi család legtöbb tagja megkönnyebbülve vette tudomásul, hogy Harry herceg nem marad az ebédre, a 74 éves Károly őszintén csalódott volt fia és annak gyermekeinek távolmaradását látva – írja a Daily Mail.

A People magazin értesüléseiből kiderül, hogy Archie születésnapját visszafogottra tervezte a család, Meghan édesanyján kívül a közeli barátok részvételére számítottak. „Meghannek biztosan lesz támogatása azon a hétvégén” – nyilatkozta egy forrás. Természetesen a kishúg, Lilibet Diana is kivette részét az ünnepi készülődésből, akinek nagyon szoros a viszonya bátyjával. „Archie imádja Lilit. Olyan édes kisfiú. Amikor a kislány nincs a környéken, mindig azt kérdezi, hogy hol van Lili?”

Forrás: People