Barion Pixel Káprázatos Katalin hercegné koronázási outfitje: ékszereivel tiszteleg a néhai Diana és Erzsébet királynő előtt – Coloré

Káprázatos Katalin hercegné koronázási outfitje: ékszereivel tiszteleg a néhai Diana és Erzsébet királynő előtt

2023. 05. 06.

Nagy-Britannia ünnepel, hatalmas tömeg gyűlt össze Károly és Kamilla koronázására, a család tagjai – köztük Katalin hercegné – pedig elképesztő pompában vonultak fel.

Katalin hercegné egy elefántcsont színű Alexander McQueen ruhában ragyogta be a koronázási ceremóniát.

Amikor ma reggel a 41 éves Katalin Londonba érkezett, lenyűgöző elefántcsont színű selyem-krepp ruhában jelent meg, amelyen ezüstszínű cérnával készült hímzések voltak láthatóak, megjelenítve a rózsa, bogáncs, nárcisz és lóhere motívumokat, melyek képviselik a négy nemzetet.

A háromgyermekes hercegné tiara helyett egy, a mesés öltözetéhez hozzáillő Jess Collett x Alexander McQueen fejfedőt viselt, melyen ezüst- és kristályveretes, háromdimenziós levélhímzés díszeleg. Kislánya, Sarolta, hasonló tiarát viselt.

Katalin hercegné, koronázás
Dan Charity – WPA Pool/Getty Images

Alexander McQueen ott volt Katalin hercegné királyi életének legnagyobb pillanataiban, az esküvőjétől a gyermekei keresztelőjéig. A mostani gyönyörű elefántcsont selyemruhán érdemes megfigyelni a hímzett jelképeket: az angol rózsát, a skót bogáncsot, egy walesi nárciszt és a lóherét.

A különleges alkalomra Katalin Diana gyöngy- és gyémánt fülbevalóját viselte, valamint a néhai királynő előtt is tisztelgett a VI. Györgytől kapott ünnepi Festoon nyaklánc viselésével, amelyet Erzsébet még hercegnőként kapott édesapjától. A 105 gyémántból álló darab volt Erzsébet legkedveltebb nyakéke.

Katalin hercegné, koronázás
Dan Charity – WPA Pool/Getty Images

A fülbevalót története szerint Dianának ajándékozták Károly herceggel való 1981-es esküvője előtt. Katalin hercegné korábban a 2019-es BAFTA díjátadón viselte a Vilmosra és Harryre hagyott ékszereket. A nemes ékszereken gyémántdarabokból álló levél formájú ív látható, egy függő gyöngyszemmel.

Diana különleges alkalmakkor viselte a fülbevalót, többek között Akihito japán császár bankettjén 1990-ben, és 1994-ben a Versailles-i palotában rendezett gálán.

Forrás: Daily Mail
Borítókép forrása: Jeff J Mitchell/Getty Images
0 /eletmod/sztarok/katalin-hercegne-koronazasi-outfit/