Barion Pixel Az 5 éves Lajos herceget nővére, Sarolta felügyelte a koronázáson, hogy ne okozzon fejfájást a családnak – Coloré

Az 5 éves Lajos herceget nővére, Sarolta felügyelte a koronázáson, hogy ne okozzon fejfájást a családnak

2023. 05. 06.

Egy ideig kétséges volt, hogy Lajos herceg hogyan vesz részt a ceremónián, de 8 éves testvére gondoskodott róla, hogy ne csintalankodjon.

Nagy nap május 6-a a brit királyi család számára, hiszen III. Károly király fejére korona került, ahogy felesége, Kamilla fejére is. A Westminster Abbey-be bevonuló családtagok gyönyörű, ünnepi megjelenésben pompáztak, Katalin hercegné Alexander McQueen ruhát és tiarát viselt, kiegészítőknek pedig Diana fülbevalóját és a néhai Erzsébet királynő nyakékét.

Lajos herceg
Dan Kitwood/Getty Images

A kis Sarolta édesanyjához nagyon hasonló outfitet kapott, illetve egy fontos feladatot is: ő felügyelte a kis Lajos herceget, aki arról híres, hogy a legnívósabb eseményeken is igazi gyerekként viselkedik. Sarolta és Lajos herceg a Buckingham-palotából a Westminster Abbey felé vezető úton mosolyogva, egymás kezét fogva tartottak szüleikkel, a wales-i herceggel és hercegnével a történelmi istentiszteletre.

Lajos herceg, koronázás
Kirsty Wigglesworth/Getty Images

A testvérek bátyjuk, a kilenc éves György herceg nélkül érkeztek, aki nagyapja tiszteletbeli kísérőjeként követte őt a körmenetben. Sarolta, aki a héten töltötte be 8. életévét, anyukája hasonmásaként egy Alexander McQueen ruhát és köpenyt viselt, mely elefántcsont selyem kreppanyagból készült, finom, ezüst hímzéssel, melyen a négy nemzet szimbólumai voltak láthatóak: a rózsa, a bogáncs, a nárcisz és a lóhere. A kis hercegnő szintén Katalin nyomán egy Jess Collett x Alexander McQueen fejdíszt is viselt.

A történelmi alkalomra az ifjú Lajos herceg a Savile Row Dege és Skinner szabói által készített ruhát viselte, amely egy Hainsworth Garter Blue Doeskin tunikából áll, speciálisan kialakított csipke díszítéssel a gallér, a mandzsetta és az elülső részein.

A kis herceg híres bohókás természetéről, ezért most is mindenki árgus szemekkel figyelte, vajon csinál-e valami vicceset. Tavaly néhai dédnagyanyja platina jubileumi ünnepségeinek kiemelkedő sztárja volt, ugyanis bohóckodásaival szórakoztatta a tömeget a Buckingham-palota erkélyén és a jubileumi díszbemutatón is. Szülei tudatában vannak a gyermek vállán nehezedő felelősségnek, ezért úgy gondolják, hogy Lajos herceg nem fog részt venni a holnapi windsori koncerten.

Forrás: Daily Mail
Borítókép forrása: Piroschka van de Wouw/Getty Images