Barion Pixel Jennifer Lawrence feszült drámával tér vissza a vászonra 2022-ben – Coloré

Jennifer Lawrence feszült drámával tér vissza a vászonra 2022-ben

2022. 09. 25.

Jennifer Lawrence-ről nemrég derült ki, hogy édesanya lett, de közben azért leforgatta a Causeway című filmet is, Brian Tyree Henry-vel.

Lila Neugebauer rendezői debütálása a Causeway egy amerikai katonanő küzdelmeit mutatja be a civil társadalomba való visszailleszkedése során, miután traumás agysérülést szenvedett Afganisztánban. A dráma premierje a 2022-es Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon volt.

A film olyan tabu témákat boncolgat, mint a depresszió és a szorongás, valamint a traumákból való gyógyulás és a velük való megbirkózás megtanulása. A film mozikba kerülése és Apple TV-s premierje november 4-én lesz. A promo képeken az Oscar-díjas Jennifer Lawrence és a társszereplő, az Emmy-díjra jelölt Brian Tyree Henry láthatóak.

Jennifer Lawrence
Forrás: Northfoto

A Causeway-ben Jennifer Lawrence alakítja Lynsey katonát, aki nemrégiben tért vissza szülővárosába, New Orleansba, miután Afganisztánban szolgálat közben fejsérülést szenvedett. Lynsey az Egyesült Államok Hadseregének Mérnöki Hadtesténél szolgált, visszatérve a háborúból pedig egy újabb csatában találja magát, méghozzá gondatlan anyjával és egyéb múltbeli démonaival. Az agysérülés következtében 100%-ban önálló működésre képtelenné vált katonanő a rehabilitációja alatt találkozik James-szel (Tyree Henry), és ők ketten akaratlanul is összekovácsolódnak múltjuk és átélt traumáik miatt. Úgy tűnik, hogy barátságukon keresztül a Causeway megmutatja, hogy könnyebb együttérzést érezni valaki más küzdelmeivel, mint a sajátunk iránt, de egymáson keresztül tanulhatnak és fejlődhetnek az egyéni harcaikban.

A film Lawrence második játékfilmes visszatérése az X-Men: Sötét Főnix óta. Korábban Adam McKay Netflixes szatírájában, a Ne nézz fel!-ben játszott Meryl Streep és Leonardo DiCaprio oldalán.

A másik főszereplő, Brian Tyree Henry pedig a nagyon izgalmas és annál is viccesebb A gyilkos járat című filmben szerepelt legutóbb Brad Pittel és Joey Kinggel.

Éhezők viadal c. film
Forrás: Northfoto

Jennifer Lawrence a karrierje mellett a magánéletben is nagyon szerencsés, hiszen idén megszületett első gyermeke, aki a különleges Cy Twombly nevet kapta. Férjével, Cooke Maroney-val pedig boldog és kiegyensúlyozott házasságban élnek.

Forrás: hollywoodreporter.com
Borítókép forrása: Northfoto