Barion Pixel Melyik a kedvenc dalod Vincent Damon Furiertől? Kvízünkben most híres énekesek igazi nevét kell eltalálnod – Coloré

Melyik a kedvenc dalod Vincent Damon Furiertől? Kvízünkben most híres énekesek igazi nevét kell eltalálnod

2023. 07. 05.

Tudjuk például Lady Gaga valójában Stefani Germanotta, de vajon tisztában vagyunk a többi művésznév rejtette igazi névvel? Kvízünkkel tesztelheted énekesekkel kapcsolatos tudásodat!

Nem a ruha teszi az embert, szól a közmondás, esetünkben viszont a név igencsak „teszi” az előadót. Sokszor nem elég a tehetség, egy énekesnek hangzatos névvel is elő kell állnia. Olyannal, amit megjegyez a közönség, amit lehet rajongva skandálni és ami egyedi. Sokszor többletjelentéssel is bírnak az előadók művésznevei, néha pedig kiderül, hogy gyerekkori becenevükből, vagy valamilyen márkából fakadnak.

sztárok nevei cardi b énekes
Cardi B és rapper férje a 2018-as AMA vörös szűnyegén. Forrás: Northfoto

Cardi B rapper például Belcalis Almanzarként született, de lemezein használt neve egy rumból származik, ugyanis a húgát Hennessynek hívták, ami egy konyakfajta, őt pedig erre rímelvén Bacardinak. A Bacardi aztán lerövidült Cardi B-re, amikor énekesnői karrierbe kezdett. A színészként és rapperként is dolgozó Jamie Foxx valójában Eric Marlon Bishop, és „keresztneve” oka stand-upos éveiből ered. A fiatal Bishop ugyanis észrevette, hogy a női humoristák mindig kitüntetett figyelemben részesültek annak idején, mert annyira ritkák voltak abban az időben, ezért összeírt magának egy csomó uniszex nevet művésznévként, végül a Jamie mellett döntött.

Alábbi kvízünkben tíz énekest gyűjtöttünk össze különleges művésznevekkel, és mindről lerí, hogy nem ez található az anyakönyvükben, de vajon akkor mi?