Barion Pixel Motorbaleset következtében elhunyt Treat Williams, a Hair sztárja – Coloré

Motorbaleset következtében elhunyt Treat Williams, a Hair sztárja

2023. 06. 13.

Az Emmy-jelölt színészre legtöbben a HAIR musical filmváltozatából emlékeznek. Treat Williams 71 éves korában halt meg hétfőn egy motorbalesetben Vermontban.

Egy világ búcsúzik a hihetetlenül sokoldalú, csibészes mosolyú Treat Williamstől, aki a HAIR tévedésből háborúba induló hippijeként, George Bergerként vált ismertté. A színész hétfőn egy motorbalesetben halt meg Vermont államban, 71 éves volt. Ügynöke, Barry McPherson a The Hollywood Reporternek adott nyilatkozatában megerősítette Williams halálát.

Williams egy motorkerékpáron ült és sisakot viselt, amikor egy autóval ütközött a 30-as úton, Dorset közelében – áll a vermonti rendőrség közleményében. „Az első vizsgálatok azt mutatták, hogy az autó vezetője „megállt, balra kanyarodást jelzett, majd a Williams által üzemeltetett 1986-os Honda VT700c motorkerékpár útjába kanyarodott. Williams nem tudta elkerülni az ütközést, leesett a motorjáról. Súlyos sérüléseket szenvedett, és mentőhelikopterrel szállították a New York állambeli Albany Medical Centerbe, ahol megállapították halálát.”

A fiatalkorában szívtipróként elhíresült Treat Williams zsaruként debütált a képernyőn az 1975-ös Deadly Hero című filmben. 1978-ban került Danny Zuko szerepébe a Grease című eredeti Broadway-produkcióban, és három évig játszott is a színpadon.

A Hair filmváltozatához tizenkétszer vett részt castingon, az utolsó alkalommal monológja során vetkőzni kezdett, annak végére pedig teljesen meztelenül állt a válogatóbizottság előtt. „Tapsoltak, én pedig azt mondtam nekik: »Ez minden, amim van, nem tudom, mit adhatnék még« – emlékezett vissza. „Milos odajött hozzám, miután kisétáltam, és közölte, hogy nekem adja a szerepet.”

Treat Williams And Michelle Pfeiffer In 'the Deep End Of The Ocean'
Michelle Pfeifferrel a Tíz elveszett évben (1999). Forrás: Archive Photos / Stringer / Getty Images

A rosszfiút, Xander Draxet alakította a Kísértetben (1996), de filmes munkái között ott van A sas leszállt (1976), az 1941 (1979), Sergio Leone Volt egyszer egy Amerikája (1984), Sima száj (1985), Nyugodjak békében (1988), Leszámolás Denverben (1995), Kísértethajó (1998) és a Tíz elveszett év (1999). A város hercegében (1981) Danny Ciello kábítószer-nyomozóként tündökölt, aki több évnyi törvényszegés után leleplezi a New York-i rendőrség korrupcióját.

1996-ban Emmy-díjra jelölték Michael Ovitz szerepéért a David Letterman Jay Leno ellen (The Late Shift) című HBO-filmben nyújtott alakításáért, amely Letterman és Leno csatájáról szólt Johnny Carson utódjának posztjáért a The Tonight Show-ban.

Andy Brown szerepét játszotta 2002 és 2006 között az Everwood négy évadában, ahol egy New York-i idegsebész családapát alakított, és ugyancsak orvost játszott a 2007-es Heartland című sorozatban. Az utóbbi években pedig makacs vállalkozóként tűnt fel a Hallmark Chesapeake Shores című sorozatában 2016 és 2022 között, legutóbb pedig a New York-i rendőrség nyomozójaként, Lenny Rossként szerepelt a CBS Zsaruvér című drámájában.

Idilli gyerekkorom volt, de kezdetben nem vettem észre, milyen idilli is igazán, amíg fel nem nőttem” – mondta egy tavalyi interjúban a Vermont Magazine-nak. „A hátsó udvarunk a Long Island Sound szigetcsoport volt. Anyámnak volt egy kis vitorlás- és úszóiskolája, ahol tanítottam is és kék szajkókkal és hajókkal versenyeztem a szigetek között.”

Treat Williamset felesége és két lánya gyászolja.

Borítókép forrása: Rachel Luna / Stringer / Getty Images