Elárverezik Diana hercegné leveleit, amikben a válása kínjairól is beszélt

2023. 02. 01.

Elárverezik Diana hercegné leveleit, amit a barátainak írt arról, hogy mennyire szenved a válás miatt.

Diana hercegné 32 levele kerül árverésre, amit a barátainak írt a válása idején. Ezekből kiderül, milyen nehéznek találta a „kétségbeesett és csúnya” eljárást.

Leírja, hogy a válási megállapodás miatt „térdre kényszerült”. Attól félt, hogy lehallgatják a telefonját – ez a cselekményszál szerepelt a The Crown, vagy magyarul A korona című Netflix sorozatban is –, burkolt célzásokat tesz a királyi családra, amiért az elszigetelte őt, és megköszöni Tarek Kassemnek, hogy meghívta, hogy töltse velük az egyébként magányos karácsonyt és húsvétot.

Kassemék szerint a megható dokumentumok birtoklása olyan felelősség, amelyet nem kívánnak továbbadni gyermekeiknek, ezért árverésen bocsájtják 90 000 fontért, majdnem 40 millió forintért. A bevételt Diana hercegné által támogatott jótékonysági szervezeteknek ajánlják fel.

Diana hercegné
Kép forrása: Northfoto

Diana hercegné kikészült

Az egyik legbeszédesebb levél, amelyből kiderül, mennyire padlóra küldte a válás, 1996. április 28-án íródott. Bocsánatot kért benne, amiért le kellett mondania egy közös operalátogatást.

A nyomás komoly, és minden oldalról érkezik. Néha túl nehéz felemelni a fejünket, és ma már térdre kényszerültem, csak arra vágyom, hogy ez a válás végbemenjen, mivel az ára óriási.

Félt a lehallgatástól

Azt is elmesélte, hogy attól félt, hogy a Kensington-palotában lévő telefonját lehallgatják, és a magánbeszélgetéseiről készült felvételeket továbbítják a királyi családnak. 1996. május 20-án így írt Kassem asszonynak:

Mivel nincs mobilom, nehéz a személyes ügyeket megbeszélni, mivel az itteni vonalaimat folyamatosan rögzítik és továbbítják. Ha egy évvel ezelőtt tudtam volna, hogy mit fogok átélni a válás során, soha nem egyeztem volna bele. Ez kétségbeejtő és csúnya.

A levelekből az is kiderül, hogy végül 1995-ben a karácsonyt Kassemékkel töltötte, míg Vilmos és Harry az apjukkal Sandringhamben voltak. Miután a Buckingham-palota nyilvánosan bejelentette, hogy Diana nem csatlakozik hozzájuk, sokan úgy vélték, hogy egyedül töltötte az ünnepeket a Kensington-palotában.

Összesen 32 levélről és a köszönő kártyáról van szó, amit Diana hercegné 1995 végén és 1996-ban írt a családnak. A házaspár mostanra már a hetvenes éveiben jár, és több mint 25 éve őrizték az iratokat. Az árverésre február 16-án kerül sor.

Diana hercegné
Kép forrása: Northfoto

Forrás: Mirror

Borítókép forrása: Northfoto