Barion Pixel A mai napig imádjuk a stílusát: öltözz te is úgy, mint Diana hercegné! – Coloré

A mai napig imádjuk a stílusát: öltözz te is úgy, mint Diana hercegné!

2022. 12. 13.

Kevesen mondhatják el magukról, hogy a haláluk után több mint két évtizeddel is megkerülhetetlenek, ha divatról van szó. Diana hercegné stílusát még mindig rengetegen szeretnék követni.

Diana hercegné nemcsak a britek körében, hanem az egész világon óriási hírnévnek örvendett. Rengetegen akarták tudni, hogy miket visel, honnan szerzi be a ruháit, hogyan hasonlíthatnának még inkább az idoljukra. A korona című Netflix-sorozatnak köszönhetően ez a trend most ismét szárnyra kapott. Újra egyre többen keresnek rá, hogy milyen is volt az egykori hercegné stílusa, a vintage ruhák pedig a virágkorukat élik.

A Metro UK utánajárt, hogy miért van az, hogy ennyi év után is megszállottan figyeljük, milyen ruhákat hordott Diana hercegné. Farrah-May Archer Boadi, a Stitch Fix UK vezetője szerint ennek oka a hercegné egyedi külseje volt.

Agustina Panzoni, a Depop trendmenedzsere egyetértett ezzel:

Diana elsajátította a magas és az alacsony, valamint a férfias és nőies elemek keverésének művészetét az egyes ruhákon belül – amit a mai napig követünk a kifutókon.

Hozzáteszik, hogy Diana hercegné stílusa megelőzte a korát.

A paparazzi képek, amelyeken sportos kerékpáros rövidnadrágot és túlméretezett pulóvert visel, úgy néznek ki, mintha Hailey Bieber vagy Kendall Jenner Instagramjáról kerültek volna elő.

Hogyan öltözz úgy, mint Diana hercegné?

Farrah-May szerint Diana stílus azért is áll most közel az emberekhez, mert a koronavírus óta ismét szívesebben hordunk kényelmesebb ruhákat még az alkalmi vonalon is.

Próbáld ki a széles szárú nadrágot egy fehér inggel és egy túlméretezett blézerrel, feldobhatod a megjelenésed magassarkú cipővel, de akár egy edzőcipővel is. Ha pedig egy lazább, Diana-féle megjelenésre vágysz, válaszd az egyenes szárú farmert egy egyszerű pólóval, kényelmes kötött pulóverrel és edzőcipővel.

Diana hercegné
Kép forrása: Northfoto

A hercegné a merész színválasztásaival is népszerűvé vált. Az őszi és téli időszakban pedig uralkodnak az élénk színek, így érdemes Dianához fordulni egy kis inspirációért. Ebben az esetben viszont nagyon kell figyelni arra, hogy ne essünk túlzásba. A divatos részletek, mint például a feltűnő gombok, az erős párnázott vállak vagy a túlméretezett szabás a 80-as évek csúcsát idézik, de könnyen túl sok lehet belőlük.

Diana hercegné
Kép forrása: Northfoto

Talán az egyik legikonikusabb megjelenése az úgynevezett „bosszú-ruhája” (revenge dress) volt, melyet aznap este viselt, amikor Károly herceg tévéinterjúban vallott félrelépéséről. A nagyon elegáns, visszafogottan szexi fekete ruha a mai napig beszédtéma, valószínűleg azért, mert ennek a darabnak nem is a kinézete az igazán fontos, hanem amit sugall.

Diana erőteljes megjelenését úgy tudod utánozni, ha olyasmit választasz, ami kívül esik a komfortzónádon, de ugyanakkor tökéletesen illik hozzád, és önbizalmat kölcsönöz neked. Válassz olyasmit, amit eddig nem mertél magadon viselni, de amitől erősnek érzed magad.

Diana hercegné
Kép forrása: Northfoto

Forrás: Metro.co.uk

Borítókép forrása: Northfoto