Barion Pixel Ezerarcú Diana hercegné: színésznők, akik Diana Spencer bőrébe bújhattak – Coloré

Ezerarcú Diana hercegné: színésznők, akik Diana Spencer bőrébe bújhattak

2022. 11. 30.

Diana hercegné számtalanszor jelent meg eddig a képernyőkön, és biztosak vagyunk benne, hogy a jövőben is fog. Több színésznőnek kijárt a megtiszteltetés, hogy megformálhatta őt – mutatjuk a legemlékezetesebbeket.

Diana hercegné közkedvelt figurája egyre többször jelenik meg filmekben és sorozatokban. Amikor A korona új évadának első lesifotói nyilvánosságra kerültek a tragikusan elhunyt hercegnét alakító Elizabeth Debickiről, mindenki meg volt győződve róla, hogy ő lesz a tökéletes a szerepre. Azonban nem ő az egyetlen, aki egy rövid időre Diana Spencer lehetett. Nézzük, hogyan sikerültek az eddigi alakítások!

Naomi Watts, Diana hercegné románca

Naomi Watts a 2013-as Diana filmben játszotta el az egykori hercegnét. A sztori nem a házasságára – Károly meg sem jelenik, csak emlegetik -, hanem a viszonyára fókuszált, Dr. Hasnat Khan szívsebésszel. A film nem igazán nyerte el sem a közönség, sem a kritikusok tetszését. Sajnos tele volt olyan jelentekkel, amik nem voltak jellemzők Diana hercegnére, a párbeszédek sem sikerültek túl fényesre. Egyedül Watts alakításával voltak valamennyire elégedettek.

Diana hercegné
Diana hercegné Naomi Watts alakításában / Kép forrása: IMDb

Elizabeth Debicki, a küzdő hercegné 

Elizabeth Debicki külsőre kiköpött Diana hercegné lett. Annyira hasonlít rá, hogyha csak egy fotót látnánk róla, könnyedén össze is téveszthetnénk őket. Sokakat zavar, hogy Debicki több, mint egy fejjel magasabb a Károly herceget alakító Dominic Westnél, azt azonban hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy valóban Diana magasabb volt a férjénél – igaz nem ennyivel. Az eljegyzési fotójukon például egy lépcsőfokkal lentebb állították a menyasszonyt, hogy alacsonyabbnak tűnjön.

Debicki nagyon jól hozza Diana vívódásait és küzdelmeit, amit a brit királyi családban át kellett élnie.

Diana hercegné
Diana hercegné Elizabeth Debicki alakításában / Kép forrása: IMDb

Emma Corrin, a fiatal Diana hercegné

Emma Corrin fiatal Dianája A korona sorozatban kész felüdülés. A színésznő alakítása annyira természetes, amennyire talán még nem sikerült senki másnak: a ruhák, a haj, a gesztusok, mindent sikerült lemásolnia. A közönségnek és a kritikusoknak is elnyerte a tetszését. Az ausztrál körút jelenetei pedig a legjobb részek között voltak az egész sorozatban.

Diana hercegné
Diana hercegné Emma Corrin alakításában / Kép forrása: IMDb

Kristen Stewart, a szétesett Diana

A Spencer filmet sok kritika érte amiatt, hogy nagyon eltúlozza a történteket. Nyilván ez is egy fikció, egy találgatás, hogy milyen lehetett Diana bőrében lenni, mint ahogy az előző filmek és sorozatok is. Kristen Stewart egy olyan hercegnét mutat meg a világnak, amilyet még nem láttunk korábban, egy olyan Dianát, akinek már szinte fizikai fájdalmat okoz az, ha a királyi család, köztük a férje közelébe kell mennie; aki már belebetegedett ebbe az egész műsorba, amit a népnek kell játszania, hogy mindenki azt higgye, tökéletes az élete.

Diana hercegné
Diana hercegné Kristen Stewart alakításában / Kép forrása: IMDb

Borítókép forrása: IMDb