Barion Pixel 25 évvel fiatalabb barátnőjével és feleségével osztotta meg életét a Harry Potter-filmek Dumbledore-ja – Coloré

25 évvel fiatalabb barátnőjével és feleségével osztotta meg életét a Harry Potter-filmek Dumbledore-ja

2023. 09. 29.

Sir Michael Gambon halála megrázta a művészvilág rajongóit, különösen azokat, akik Harry Potter Dumbledore-jaként emlékeznek a színészre. Most nem várt hír látott napvilágot: a színész felesége mellett barátnőjével is sok időt töltött.

Dumbledore, azaz Michael Gambon halálhíre lesújtotta a Harry Potter-rajongóit. Világszerte imádták a színészt, aki a Roxfort varázslóiskola idős, bölcs igazgatóját alakította. A sorozat első két részében még Richard Harris formálta meg az igazgatót, majd Richard Harris halála után a Harry Potter és az azkabani fogolyban már egy új Dumbledore-t láthattunk. A színész nem volt könnyű helyzetben, hiszen egy olyan karakter szerepét kellett átvennie, aki az egyik legközelebb állt a rajongók szívéhez. Ő azonban megoldotta, és éppúgy szerették, mint elődjét.

Halála után azonban meglepő dolgok derültek ki a színészről!

,,Albus Dumbledore” magánélete

A színész több, mint ötven év után visszavonult a színpadi színészettől, de ez nem jelentette azt, hogy kenti otthonában élte volna nyugdíjas éveit a feleségével. Bár több, mint ötven éve házasok voltak, mint kiderült, a színésznek felesége mellett másik kapcsolata is volt, egy nálánál 25 évvel fiatalabb nővel.

Mint kiderült, Sir Michael Gambon kétlaki életet élt: kenti birtokán feleségével laktak, de ő gyakran járt Londonba Philippa Hart díszlettervezőhöz. A nő 25 évvel fiatalabb nála, és nemcsak szerelme, hanem a színész gyermekeinek anyja is. A mindenki által ismert Dumbledore ugyanis a hétéves Tomnak és az ötéves Willnek volt az apukája. A színész nem titkolta kapcsolatát, hiszen felesége tisztában volt azzal, hogy a két kisfiú létezik, sőt: Michael Gambon imádta a forgatásokra vinni a kicsiket. Mint az ott dolgozó kollégák elmondták, a színész láthatóan imádta a gyermekeit.

Michael Gambon 2000 óta volt kapcsolatban a nála 25 évvel fiatalabb Philippával. A hosszúsági fok című film forgatásán találkoztak, amiben a művész egy 18. századi órásmestert alakított. Megismerkedésük után egy évvel a színész már a barátnőjeként mutatta be a hölgyet. Mint kiderült, a feleségét sokkolta, hogy férje elköltözik a közös otthonukból, ám mára szelídült a helyzet, így idővel visszaköltözött feleségéhez, és megosztotta az életét a két családja között.

A sokak által csak Dumbledore-ként ismert Michael Gambon igazi színpadi színész volt, még Jack Lemmonn-nal is játszott! / Kép forrása: George De Keerle / Getty Images
A sokak által csak Dumbledore-ként ismert Michael Gambon igazi színpadi színész volt, még Jack Lemmonnal is játszott! / Kép forrása: George De Keerle / Getty Images

Michael Gambon a sportautók szerelmese volt, így saját autóin még élvezte is az utazást Kent és London között. Feleségével egy fiút, a ma ötvenéves Fergus-t nevelték fel, s a helyzet ellenére szeretetben élték le életüket.

Idős kora egyre nehezebbé tette számára, hogy színházban játsszon, ugyanis memóriája már nem volt a régi, de filmekben éppúgy helyt állt, ahogy hajdanán. Kollégái melegszívű és rendkívül humoros emberként emlékeznek rá, s a rajongók is a bölcs igazgatóként fognak rá emlékezni.

Forrás: Daily Mail.

Nyitókép forrása: Getty Images

0 /eletmod/sztarok/baratno-es-feleseg-dumbledore/