Barion Pixel 5 figyelmeztető jel, hogy kapuzárási pánikhoz érkeztél a karrieredben – Coloré

5 figyelmeztető jel, hogy kapuzárási pánikhoz érkeztél a karrieredben

2022. 11. 11.

Kapuzárási pánik nemcsak a magánéletben, hanem a karrieredben is bekövetkezhet. Mutatjuk, hogy milyen jelekre kell figyelned.

Valószínűleg te is hallottál már az életközepi válságról vagy a kapuzárási pánikról. De tudtad, hogy ezt az élet minden területén, így a karrieredben is megélheted? Ezzel a bosszantó problémával általában akkor szembesülsz, amikor az előrehaladásod lassú, a siker csak nehezen akar jönni.

Mi az a kapuzárási pánik?

A kapuzárási pánik egy életközépi válságot takar, azt az életszakaszt, amikor sokan mérlegelik halandóságukat, és értékelik eredményeiket, céljaikat, álmaikat. Normális, ha úgy érzed, egy nagy átalakulás előtt állsz. Ez egy kellemetlen átmeneti időszak lehet a karrieredben is. Miközben megpróbálod megtalálni az új helyed a jelenlegi területeden, vagy teljesen más pályára váltasz, ne feledd, hogy sok ember úgy kerülhet ki egy karrierhez kapcsolódó válságból, ha sikeresebbnek érzi magát, mint korábban. Ezekre a jelekre figyelj, hogy időben észre vedd, kapuzárási pánikod van a pályafutásodban.

kapuzárási pánik
Forrás: Shutterstock

Elvesztetted a motivációd

Azok a projektek, amelyek korábban izgattak, most végtelenül untatnak, nem találsz örömet a mindennapi feladataidban. Soha nem te vagy az első, aki felteszi a kezét egy ötlet miatt, és általában igyekszel elkerülni minden további munkát.

Megingott az önbizalmad

Szintén fontos jele a kapuzárási pániknak, ha úgy érzed, hogy hiányos az önbizalmad. Ha nem vagy meggyőződve arról, hogy jelenlegi szerepedben valóban megbecsülnek téged, akkor természetesen mások is kételkedni fognak benned.

https://colore.hu/csalad/parkapcsolat/kapuzarasi-panik-noknel/

Úgy érzed, hogy nem értél el semmit

Jelentős jele a kapuzárási pániknak az, amikor folyton arra gondolsz, hogy eddig semmit sem értél el az életben. Amikor úgy érzed, hogy hiába dolgoztál, semmit se haladtál, akkor válságban érezheted a karriered.

Nem vagy boldog a munkahelyeden

Nem normális az egész vasárnap estét azzal tölteni, hogy a hétfő reggel miatt aggódsz. Ha attól tartasz, hogy minden reggel be kell menned dolgozni, akkor valami biztosan nincs rendben. A munkád nem szabad, hogy nyomorúságossá tegye az életed.

Ha bizonytalan vagy a hivatásodban

Az egyik jele annak, hogy a szakemberek életközepi válságot élnek át, amikor bizonytalanságot éreznek választott hivatásukban, életmódjukban vagy kapcsolataikban, és hajlandóak lennének mindent a kukába dobni.

kapuzárási pánik
Forrás: Shutterstock

A kapuzárási pánik teljesen normális az ember élete során, szembe kell nézned a problémáiddal, és mérlegelned, hogy mi lenne a számodra a megoldás. Kellene egy kis szünet a munkában? Új kihívásokra vágysz? Új munkakörre vagy csak új környezetre? Ezeket a kérdéseket te tudod megválaszolni, fontos, hogy boldog legyél, és ne feledd: sosem késő váltani, még ha ijesztő is.

Forrás: Jobbio, Forbes, Indeed

Borítókép forrása: Shutterstock