Barion Pixel 8 fura találmány, amelyekre semmi szüksége az emberiségnek – Coloré

8 fura találmány, amelyekre semmi szüksége az emberiségnek

2022. 04. 15.

Kétségtelen, hogy a társadalmi fejlődés nagy részét az olyan találmányok szavatolták, mint például Bell telefonja vagy Edison modern izzója. Előfordul azonban, hogy a kísérletezések során olyan dolgokat hoztak létre a feltalálók, amelyek nemhogy elősegítik, hanem inkább (szellemileg szinte biztosan) hátráltatják az emberiséget.

Léteznek a világban olyan problémák, amelyek azonnali megoldásért kiáltanak. Nem ezeket bosszúságokat igyekszik megoldani Matty Benedetto, aki az Unnecessary Inventions nevű YouTube csatornáján hétről hétre olyan találmányokat mutat be 1,38 millió feliratkozójának, amelyek nem létező problémákra nyújtanak megoldást. Matty eddigi karrierje során öszesen 315 új találmányt hozott létre, hetente nagyjából 1-3 vadiúj ötlettel áll elő, amelyeket a legkülönbözőbb gyártási metódusokkal kreál: nem riad vissza a 3D nyomtatástól, varrástól, formatervezéstől, famegmunkálástól, de még a lézervágótól sem. Benedetto 2019 áprilisában indította el csatornáját, amely jelenleg több mint 731 millió megtekintéssel büszkélkedhet. Cikkünkben csokorba gyűjtöttünk Matty eddigi legfurább találmányait és kísérletet teszünk arra, hogy valamiféle értelmet leheljünk beléjük. 

Az étkezési függöny

A koronavírus-járvány meglehetősen sok új kütyü kitermelésére adott jogot az elborult feltalálók számára. Maszkvariációk milliói jöttek létre a hirtelen támadt kereslet miatt, de hasonló karriert futottak be a közösségi érintkezések során használatos innovációk is. Ilyen például az úgynevezett étkezési függöny is, amelyet (kapaszkodjunk meg) az orrlyukainkba csiptetve eltakarhatjuk a szánkat a kíváncsi közönség elől. Valószínűleg Benedetto nem gondolt bele, hogy az orrba helyezett kütyü vajon mennyire higiénikus, arról már nem is beszélve, viselője röhejesen néz ki, egy a lényeg: hogy megkíméljük asztaltársaságunkat a szánk látványától rágás közben. 

étkezési, függöny, fura, találmányok
Az étkezési függönnyel kiküszöbölhetjük, hogy az asztaltársaság a szánkat nézze evés közben. Bombabiztos megoldás, mert az orrba dugott kütyü egészen biztosan elvonja majd figyelmüketKép forrása: YouTube

Műanyag ujj

A koronavírus témaköréhez sorolható furcsaság még a hordozható műanyag ujj is, amely helyettesítheti saját testrészünket, amikor megnyomjuk a lift gombjait, matatunk a parkolóórán, lehúzzuk a wc-t vagy lenyomjuk a kilincset. Garantáltan vírusmentes létezés!   

műanyag, ujj, fura, találmányok
Vírusmentes létezés, kezdő szett, avagy műanyag ujj bevetésenKép forrása: YouTube

iDangle

Megvan az a pillanat, amikor este utolsó erőnkkel még legörgetjük kedvenc közösségimédia-felületünket, hogy lecsekkoljuk, mi történt a nagyvilágban? Kellemetlen szituáció, amikor hanyadt fekve véletlenül arcunkra ejtjük a telefonunkat, ezzel pedig végérvényesen fel is ébredünk a félálomból. Ezt a próblémát igyekszik kiküszöbölni az iDangle nevű kütyü, melynek lényege, hogy a segítségével lelógathatjuk a telefont a plafonról, így azt nem nekünk kell fognunk, mert tartja az eszköz. Ügyes megoldás, nem? 

iDangle, fura, találmányok
Kép forrása: YouTube

Görgetés újratöltve

S ha már szóba jött a képernyőgörgetés, muszáj megemlékeznünk arról a vívmányról, amely elvégzi helyettünk ezt a tevékenységet. Bizony, létezik már a telefonra szerelhető „görgető”, amely megsprórólja az ujjainknak a kemény munkát, s helyettünk scrollol a kedvenc közösségimédia-felületünkön. Problem solved!  

görgetés, fura, találmányok
Ha már görgetni is lusták vagyunk, van megoldás!Kép forrása: YouTube

iWipe Pro Max

Úgy tűnik, hogy Benedetto megfejtette az innovációik eladásának kulcsát, ez pedig a bűvős „i” betű használata a találmányok neve előtt. Az iWipe nevezetű kütyü (hasonlóképp az autók ablaktörlőjéhez) a telefonunk tetejére felszerelve megtisztítja annak hátsó kameráit, hogy azok használat előtt tökéletesen tiszták legyenek. Erre feltétlenül szüksége volt az emberiségnek. Nemde? 

iWipe, fura, találmányok
Kép forrása: YouTube

Chipsfogó

Bizony, eljártak felettünk azok az idők, amikor a Pringles gúláját fejjel lefelé fordítva jutottunk hozzá az utolsó chipsdarabhoz (vagy netalán beragadt a kezünk az egyébként tényleg vékony gúlába): Matty erre is talált megoldást. Létrehozta ugyanis a chipsfogó nevezetű vívmányt, amelynek segítségével könnyedén kiemelhetjük a helyéről az utolsó darabot. Kellett, mint egy falat kenyér. Jobban mondva chips. 

Chipsfogó, fura találmányok
A chipsfogó segítségével könnyedén hozzájuthatunk a gúlában ragadt utolsó falathozKép forrása: YouTube

Takaró extrákkal

Forró nyári éjszakákon sokunkkal előfordul, hogy nem találjuk a helyünket az ágyunkban: ha betakarózunk, túl meleg van, ha nincs rajtunk semmi, kellemetlenül érezzük magunkat (például az ágyunk alatt bujkáló szörnyecskék miatt, akiktől bizonyítottan megvéd a pokróc). Erre a dilemmára kínál megoldást az a takaró, amely lábrész környékén kicipzárazható, s az így keletkezett lyukon kibújtathatjuk a lábunkat. (Bár ez a megoldás nem feltétlenül szörnybiztos.)  

takaró, extrákkal, fura, találmányok
Kép forrása: YouTube

Cipőre csatolható pohártartó

Nem elég, hogy az emberiség már beszerelte a pohártartót a legtöbb autóba, nemrég új szintre emeltük a kényelmi faktort a cipőre csatolható pohártartó képében. Így, (ha esetleg a buszmegállóban ülve várakoznánk) nem nekünk kell fognunk a forró kávénkat, helyettünk megteszi azt az a műanyag alkalmatosság, amelyet méreténél fogva egyébként magunkkal tudunk hordozni, s bárhol használni. Mi sem természetesebb!

pohártartó, cipő, fura, találmányok
Kép forrása: YouTube

Manikűrös helyett csipeszsor

Alsó hangon is az érdekes kategóriába tartozik az a találmány, amely lehetővé teszi, hogy ne egyesével kelljen bajlódnunk a körömvágással, A „csipeszsor” lényege, hogy egy helyett az összes körmünk levágható vele egyszerre, más kérdés persze, hogy mi történik akkor, ha a rossz felhelyezés miatt véletlenül a bőrünkből csippentünk le egy darabot… 

Borítókép forrása: Shutterstock/PuzzlePix

0 /eletmod/karrier/fura-talalmanyok/