Barion Pixel Meggondolatlan csillagjegyek, akik mindent felforgatnak maguk körül – Coloré

Meggondolatlan csillagjegyek, akik mindent felforgatnak maguk körül

2022. 03. 25.

A meggondolatlan csillagjegy jelzőt időnként mindenki kiérdemelhetné, hiszen nagyon könnyen kicsúszhat a szánkon olyasmi, amit később megbánunk. Ám amíg valakinek elég egy botlás, addig mások sosem tanulják meg a leckét. Cikkünkben négy ilyen csillagjegyet mutatunk.

Az impulzív személyek gyakran elhamarkodott döntéseket hoznak, anélkül, hogy mérlegelnék a helyzet előnyeit és hátrányait. Nem gondolkodnak túl sokat, nem bonyolítják túl a dolgokat, inkább az azonnali, pusztán a pillanatnyi érzelmek alapján történő döntéshozatal hívei. A meggondolatlan csillagjegyek hajlamosak a szívükkel, mintsem az eszükkel gondolkodni, így elhatározásaikat érzelmek vezérlik, nem pedig a logika vagy a racionalitás.

4 meggondolatlan csillagjegy

Az alábbi csillagjegyek hirtelen természetűek, türelmetlenek és nyugtalanok, ezért nem töltenek túl sok időt a dolgok átgondolásával, vagy a helyzetek elemzésével. Impulzív, spontán természetük nem gonoszságra utal, viszont hiába nem akarnak szánt szándékkal belegázolni mások lelkébe, többnyire mégis sikerül nekik: szinte sosem gondolkodnak, mielőtt cselekszenek, így olyan dolgokat vághatnak szeretteik fejéhez, amiket később megbánnak, csakhogy ekkor már nem lehet visszaszívni az elhangzottakat.

Meggondolatlan Csillagjegyek
A meggondolatlan csillagjegyeket többnyire jó szándék vezérli, csak időnként előbb beszélnek, minthogy gondolkodnának (Fotó: Shutterstock/Puzzlepix)

Kos

A jegy szülöttei szeretik azt az izgalmat, amelyet az utolsó pillanatban meghozott döntések okoznak. Türelmetlenek és impulzívak, ezért gyakran megbánják elhamarkodott választásaikat. Ami a szívükön, az a szájukon, még akkor is, ha tudják, hogy pengeélen táncolnak.

Ikrek

Az Ikrek szeretik, ha zajlik körülöttük az élet, és általában a spontaneitás vezérli őket. Nem szeretnek túl sokat tervezni vagy túlbonyolítani a dolgokat hosszas gondolkodással. Meggondolatlanok, kalandvágyók és impulzívak. Hajlamosak arra is, hogy könnyen megunják a monoton rutint, ezért folyton új és rögtönzött dolgokat csinálnak. A probléma ott kezdődik, hogy az Ikrek képtelen a titoktartásra, így mindent kifecseg. Bár alapvetően a jó szándék és a segítőkészség vezérli, lételeme a kommunikáció, és valósággal szenved, ha csendben kell maradnia. És ha egyszer megered a nyelve, ritkán mérlegeli, hogy jókor, jó helyen és a megfelelő személynek tárja-e fel belső dolgait. Az Ikrek tehát nem bántó megjegyzésekkel tipor a lelkekbe, hanem sokkal inkább azzal, hogy kiadja a bizalmas információkat.

Nyilas

Amikor azt gondolnánk, hogy legyőztünk egy Nyilast, ő hirtelen kereket old a helyzetből. A jegy szülöttei ki nem állhatják a monotonitást és a megszokott rutint, így mindig az izgalmat keresik. Emellett nagyon türelmetlenek, ezért meggondolatlan, nem célravezető döntéseket hozhatnak, amiket később megbánhatnak.

Vízöntő

A Vízöntőknél biztosak lehetünk abban, hogy elhagyják a járt utat a járatlanért: mindig szokatlan és spontán döntéseket hoznak annak érdekében, hogy kitűnjenek a tömegből. Életüket a saját szabályaik szerint élik, és gyakran meggondolatlan döntéseket hozhatnak anélkül, hogy mérlegelnék a helyzet előnyeit és hátrányait. A Vízöntő nem viseli, ha korlátozni próbálják, vagy átlagos viselkedésre kényszerítik. Ha mégis ilyen szituációba kerül, abszolút nem foglalkozik azzal, hogy rosszul érinti-e a másikat, ha önvédelem céljából megbántja őt. Miután elszáll a haragja, megszólal a lelkiismerete is, és megbánja, hogy nem számolt magában tízig, mielőtt megszólalt volna.

Borítókép forrása: Shutterstock/Puzzlepix