Barion Pixel Olaszos temperamentum és vasakarat – Mit tudunk a nyilasokról? – Coloré

Olaszos temperamentum és vasakarat – Mit tudunk a nyilasokról?

2021. 11. 23.

A november 23-tól december 21-ig tartó időszakban ünneplik születésnapjukat a nyilas csillagjegy szülöttei. Mi jellemzi a tűzjegyű zodiákust, és vajon hogyan aknázhatja ki pozitív tulajdonságait?

A nyilas az állatöv kilencedik jegye. A régi csillagtérképeken íjjal, félig lóként, félig emberként ábrázolták. Nem véletlen, hogy a középkorban a magyarok csillagképének tartották, hiszen megjelenítése hasonlított a kalandozások korában nyilazó magyarok látványára. A kentaurhoz hasonlító ábrázolást már az ókori görögök is ismerték. Szerintük a csodalények közül Kheirón volt az egyetlen bölcs és nagylelkű tanítómester, akit Héraklész véletlenül megsebesített egy mérgezett nyíllal. Kheirónnak olyan mérhetetlen fájdalmai voltak, hogy Zeusz végül megengedte neki, hogy feladja isteni mivoltát. Halála után Zeusz az égboltra helyezte őt csillagkép formájában. 

A nyilas csillagjegy időszakát a csend, belső harmónia övezi. A természet elcsendesedik, eső és hó borítja be ilyenkor a kopár földeket. Nem csoda hát, hogy a nyilas zodiákus szülöttei általában reménnyel és erővel töltik fel a körülöttük élőket. 

A nyilasok lételeme az utazás, az új helyszínek felfedezése, új ismeretségek kötése. Jellemző, hogy az első találkozáskor hamar szimpátiát keltenek a körülöttük lévőkben, ám hamar ki lehet hozni őket a sodrukból, ilyenkor hideggé, visszafogottá válnak. Környezetük viszont hamar rájön, milyen értékekkel rendelkeznekek a nyilasok valójában, hiszen nagylelkűőszintejókedvű emberekről van szó. Ugyanakkor nem jó diplomaták, nyílt természetükkel gyakran bántanak meg másokat; profik viszont bocsánatkérésben, mivel általában kiváló szónoki természettel áldja meg őket a sors.

nyilas_zodiakus_csillagjegy_jellemzes
Kép forrása: Shutterstock/PuzzlePix

A tűzjegyű nyilas számára általában rendkívül fontosak az anyagiak, ha lubickol a luxusban, szívesen osztja meg azt a hozzá közelállókkal. Nem garasos típus. Általában extravagáns külsővel rendelkezik, nem sajnálja a pénzt és energiát arra, hogy mindig ő legyen a legszebb, legkirívóbb. A nyilas végtelenül hiú. A jólétet viszont csak időszakosan élheti meg: munkájában nem túl kitartó, gyakran előfordul, hogy jobban érdekli az élvhajhászás, mint a kötelezettségek. Munka szempontjából igazi „virágról virágra” alkat, ha valami nem tetszik neki, vagy jobb lehetősége adódik, azonnal továbbáll. A kis problémák általában nem foglalkoztatják, a nagyobb zavarokat nagystílű megoldásokkal igyekszik lerendezni. A nyilasnak gyakran a kaland a lételeme

Nemcsak a munkájában a liezonok híve, hanem a szerelemben is. A nyilast különösen vonzza a szépség, a meghódíthatatlan, így gyakran olyan megmagyarázhatatlan kalandokba keveredik, amelyre más ember azt hiszi, csak a regényekben létezhet. A nyilas számára viszont ez csak egy mindennapi történet, egy érdekesebb oldal élete könyvében. Szereti meghódítani kedvesét, nem sajnál pénzt és energiát belefektetni az udvarlási rituáléba. Állandóan szerelmes, valójában viszont nem, vagy csak nagy pofonok után képes lehorgonyozni valaki mellett. Érdekesség, hogy hosszú távon nem tűri partnerétől a féltékenykedést, pláne a hangos nagyjeleneteket. 

A nyilas csillagjegy szülöttei általában türelmetlentemperamentumosakaratos típusok. Ezek a képességeik hozzásegítik őket ahhoz, hogy olyan dolgokban érvényesüljenek, amelyek mások számára megugorhatatlan akadálynak tűnnek. Általában kiváló sportolók, hiszen a pályán könnyedén tudják saját akaratukat érvényesíteni. A sportok közül leginkább a kültéri megoldásokat kedvelik, szívesen futnak vagy úsznak a szabadban. 

nyilas_zodiakus_csillagjegy_jellemzes
Kép forrása: Shutterstock/PuzzlePix

A sportok mellett a nyilas szívesen foglalkozik az élet értelmének keresésével, filozofikus alkat. Közel áll hozzá a vallás, méginkább az ezotéria. Ebben az esetben is hajlamos túlzásba esni, hiszen gyakran úgy véli, hogy az ő igaza az egyetlen, így nehezen fogadja be környezete véleményét. Nem érdemes vele vitázni, nehezen befolyásolható. Az éles vitákat viszont hamar le tudja rendezni vele született humorával, miután végtelenül szórakoztató alkat, született színész. 

A nyilas szereti a királyi színeket, gyakran mutatkozik a kék vagy bíbor különböző árnyalataiban. A sport mellett imád enni, kedveli a telt, fűszeres ízeket, a friss zöldségeket, nem fél újdonságokat kipróbálni.  

Megnyerő tulajdonságai általában képessé teszik őt arra, hogy széles baráti kört tartson fent, szoros kötelékeit nem mulasztja el folyamatosan ápolni. Akaratos természete garancia arra, hogy nagystílű életet teremtsen meg magának, ehhez mindössze kitartását kell fejlesztenie. Ahogy az összes állatövi jegynek, úgy a nyilasnak is megvannak mind a pozitív, mind a negatív tulajdonságai. Ha ebbe a csillagjegybe tartozol, érdemes tudatosítanod magadban személyiséged jellegzetességeit, így könnyebben boldogulhatsz a mindennapok során. 

Borítókép forrása: Shutterstock/PuzzlePix