Ezért érdemes tudnunk a csillagjegyünk mellett a felkelő jegyet és a holdjegyet is

2023. 05. 10.

Ha valakire nem illik a horoszkópja vagy a csillagjegye főbb jellemzői, az azért is lehet, mert van még pár tényező, ami befolyásolja személyiségünket és uralkodó hangulatainkat.

A napjegy és a holdjegy az égitestekre utal, arra, hogy tulajdonképpen milyen fázisban voltak, amikor megszülettünk. Ennek megfelelően a napjegy voltaképp a csillagjegyünk, míg a holdjegy mindezt felerősítheti vagy tompíthatja, esetleg kiegészítheti. A felkelő jegy (rising sign) viszont azt a lelki réteget határozza meg, amitől valaki pont, az, aki. A három jegy az asztrológia szerint rendkívül változatos természeteket eredményezhet, sőt a hangulati jellemzőinket is meghatározza. Ezért van az, ha valaki nem érzi magát tipikusan valamilyen csillagjegynek, illetve jelentős különbséget tapasztalhat mondjuk Bak és Bak között is.

A napjegy egyszerűen a születési dátum által meghatározott csillagjegy, a tudatos személyiség alakítója, az az oldalunk, amit mi magunk is jól ismerünk. Általános tulajdonságainkat határozza meg, amelyek beillenek 1-1 zodiákusnak.

csillagjegy
Forrás: Unsplash

A holdjegyet a Hold helyzete szabja meg a születésünk során. Ez a belső énünk, a nem tudatos, a néma, érzelmesebb részeinket irányítja. Meghatározza, hogyan dolgozzuk fel a cselekvéseinket és az azokra adott reakcióinkat. Belső vágyainkat és kívánságainkat is a holdjegy vezérli, kivetülésüket és az életben való megvalósításukat pedig a napjegyünk.

csillagjegy
Forrás: Unsplash

A holdjegy az identitásunk magva, a tudatalatti része, a mások elől elrejtett érzelmeink. Ő a belső gyermek, aki a színfalak mögött jelentős hatással van a karakterünkre és szabályozza a hangulatunkat.

A felszálló csillagjegyet más szóval aszcendensként ismerhetjük. Ez is a születési idővel van kapcsolatban, de jóval konkrétabban, óra-perc szerint, és a születési hely is befolyásolja. Az aszcendens befolyásolja, hogy a körülöttünk lévő emberek hogyan észlelnek minket, és hogy mi hogyan lépünk kapcsolatba a külvilággal. Egy olyan spirituális maszkot képez, amely egyszerre elválaszt a világtól, de össze is köt vele, valamint a kapcsolódás milyenségét, jellemzőit határozza meg.

Az aszcendenst azért hívják felkelő jegynek, mert megmutatja, hogy születésünk idejében milyen csillagkép volt emelkedőben és pontosan hány fok és szögperc magasan állt. Ennek kiszámításához jó, ha van asztrológus a háznál, de a neten számtalan kalkulátor is a rendelkezésre áll.

Borítókép forrása: Unsplash