Barion Pixel A horoszkópod az esti filmválasztásban is segít! – Coloré

A horoszkópod az esti filmválasztásban is segít!

2021. 08. 17.

Ha hiszel a csillagjegyekben, akkor ez a lista segíthet választ adni a „Mit nézzek ma?” kérdésre.

Páros, baráti vagy családi filmezős esthez műsort választani a világ egyik legnehezebb dolga, mert biztos, hogy lesz olyan valaki, akinek nem tetszik majd az adott mű, vagy már látta. Ennél egy fokkal (de csak eggyel!) könnyebb, ha egyedül ülünk le a tévé elé, de még így is át kell rágnunk magunkat döntések százain, mire elindítjuk a választott filmet. Milyen kedvem van most? Oda tudok figyelni teljesen vagy inkább könnyedebb, kevésbé fejtörős filmet szeretnék? Régi, jól bevált kedvencre vágyom, vagy valami újra? Színész alapján keressek, vagy a műfajt válasszam ki előbb? Ilyen és ehhez hasonló kérdések sorjázása közepette szoktam az internetet segítségül hívni, ahol konkrét listák vannak összeállítva, például „szakítás utánra”, „esős napokra”, „megfázásból való lábadozás idejére”, „karácsonyi hangolódásra” és még sorolhatnánk. Vannak ezeknél direktebb válogatások is, melyek a személyiségjegyeket veszik alapul, és így tippelik meg, kinek milyen film tetszene, ezek közül a The List a csillagjegyekhez párosította a műfajokat. Érdemes átböngészni a javaslatokat, még akkor is, ha távol áll tőled az ezotéria, hátha jó ötleteket kapsz!

Happy,woman,relaxing,in,bed,and,watching,movies,on,tv
Forrás: Shutterstock/Puzzlepix

Kos

Az energikusságáról is ismert csillagjegyben születettek mindent szenvedéllyel csinálnak, így nem kérdés, hogy az akciófilmek közel állnak a szívükhöz. Kézenfekvő tehát egy szuperhősfilm-maraton, amiben a gyors vágások és események lekötik a Kos figyelmét.

Bika

A tavaszi csillagjegy egyik jellemzője, hogy értékeli a múltat, és azt, hogy a dolgokat a jól bevált, régmúltból maradt megszokott módokon végezzük. Nem állnak tőle távol a klasszikus alkotások, az évtizedekkel ezelőtti filmek, így egy Casablancával, Nagymenőkkel, Elfújta a széllel nem lőhetnek mellé.

Ikrek

A tudatos és sokat gondolkodó Ikrek kedvenc műfaja lehet a krimi és a thriller, melyben próbára tehetik intelligenciájukat, felismerőképességüket is. Míg másoknak esetleg nehezére esik kibogozni a történetszálakat, ez nem igaz az Ikrekre – egy jó Memento, Agatha Christie-adaptáció jöhet?

Rák

A romantikus filmekkel nem lőhet mellé, aki érzelmes Ráknak született, hiszen rájuk többnyire jellemző, hogy élvezi a szerelem hullámvasútját – beleesni valakibe, randizni, vitatkozni, szakítani, kibékülni, ez mind az élet velejárója, és ők előszeretettel nézik ezt a filmvásznon is. Ha nem zárkózik el attól sem, hogy sírjon egy filmen, akkor bizony van miből válogatnia, kezdve a Szerelmünk lapjaitól a P.S. I love you-n és az Egy makulátlan elme örök ragyogásán át egészen a Micsoda nő! és a Kaliforniai álom című mozikig.

Oroszlán

Épp e hangsúlyos, figyelemfelkeltő csillagjegy hónapjában járunk, akiktől nem áll távol a dráma a magánéletben sem – miért pont a filmművészetben ne érdekelné őket ez a műfaj? Pattanásig feszült idegek, váratlan fordulatok, meghatározó pillanatok – akár sorozat, akár film formában, az Oroszlánt mindig leköti a dráma, mondjuk a Csúcshatás, a Kisasszonyok, a Csillag születik vagy az Élősködők.

Szűz

Az Ikrekhez hasonlóan a Szüzektől sem áll távol a fejtörés, ezért nekik a dokumentumfilmeket ajánlja a horoszkóp alapján összeállított lista, legyen az megoldatlan rejtélyekről, gyilkosságokról, történelmi eseményekről, vagy a nagyvilág híreiről szóló. Fontos számukra, hogy a szórakozás mellett az ismereteiket is bővítsék, így jó választás lehet például a Blackfish, a Bennfentesek, a Társadalmi dilemma, vagy a 2019-es Apollo 11.

Mérleg

A tizenkét jegy közül a Mérleg az egyik, akit a többieknél jobban érdekelnek a művészetek, a kreativitás, a színek, ezért nem csoda, ha az animációs filmeket ajánlják nekik elsőnként. A rengeteg mese közül a Pixar alkotásai azok, amelyek nem csak gyerekeknek szólnak, hanem a felnőttek is megszólítva érezhetik magukat – mit szólnátok egy Szörny Rt-hez, Fel!-hez, Toy Story-hoz?

Skorpió

Bár legtöbbször azt olvasni, hogy a rejtélyes és nehéz jegy a horrorokat szereti a legjobban, valójában a nemrégiben újonnan felkapott film noir-ok is a kedvencei közé tartoznak, ahol általában antihősöknek szurkolhatunk és nem biztos a happy end: Tőrbe ejtve, Hollywoodland, Drive – Gázt!, Taxisofőr.

Nyilas

Ha a világ felfedezéséről, kalandokról és izgalmakról szólnak a képkockák, a Nyilast nem lehet kirobbantani a tévé elől, hiszen maga is kalandvágyó személyiség. Akár valódi helyszíneken barangolhat a film által, akár kitalált világokat ismerhet meg, szívesen feledkezik bele a fordulatokba, például a Jurassic Park-, Indiana Jones- és Karib-tenger kalózai-filmeknek köszönhetően.

Bak

Ha egy film kiállja az idő próbáját, és tíz-húsz-harminc év múlva is ugyanolyan erős a mondanivalója, képi világa és hangulata, mint a premierkor volt, akkor valódi klasszikusról beszélhetünk. A Bak jegyben születettek pedig imádják őket, különösen az olyan jól felépített történelmi mozikat, mint a Gladiátor, a Legsötétebb óra, vagy az Elizabeth.

Vízöntő

Milos Forman a Hair című musicalfilm egyik betétdalát a Vízöntő jegyének szentelte, melynek szövegében a megértésről, az elme felszabadításáról és nyitottságról is énekelnek. Ezek meghatározó jellemzők a jegy filmízlésére vonatkozóan is, bár valószínűleg a hippimozgalom nem épp erre utalt a dallal. Az viszont igaz, hogy a kíváncsi Vízöntő érdeklődik a távoli világok, a bolygónktól messzebb eső civilizációk és a technológiai vívmányok iránt, így a sci-fikben nem csalódhat. Mit válasszon? Például az Érkezést, a Mentőexpedíciót, vagy a 2001: Űrodüsszeiát.

Halak

Ó igen, aki csak félig van a Földön, gondolatai másik felével viszont mindig a felhők felett jár, és tetemes időt tölt el álmodozással. A fantáziájáról, élénkségéről és (túl)érzékenységéről ismert Halak számára a fantasy-filmek (és könyvek) jelentik a menedéket a mindennapok szürkeségéből, így például a Jumanji, a Harry Potter-saga, a Demóna vagy épp a Mary Poppins jó szórakozás a számára.

Forrás: The List TV