Barion Pixel Halld üvöltésem: az oroszlán csillagjegy erősségei és gyengeségei – Coloré

Halld üvöltésem: az oroszlán csillagjegy erősségei és gyengeségei

2021. 07. 26.

George R.R. Martin nem véletlenül választotta az oroszlánt a Lannister ház címerállatának. A bajkeverő családhoz hasonlóan a makacsság, öntörvényűség és lojalitás jellemzik az oroszlán csillagjegy szülöttjeit.

Power is power (vagyis: A hatalom az hatalom) – mondja Cersei Lannister a Trónok harca első évadában. Ha röviden jellemezni kellene adni az oroszlán jegy szülöttjeit, ez a mondat minden bizonnyal megállná a helyét. A csillagjegy képviselői ugyanis erőteljes hasonlóságokat mutatnak az állatok királyával. 

Az oroszlán szimbólum az őskori barlangrajzokon jelent meg először. Az ősember viszont nem kizárólag veszélyes fenevad vagy zsákmány formájában ábrázolta az állatot, hanem mindenekelőtt a Nap szimbólumaként használta. Ezzel együtt az oroszlán a spirituális fényhozó, a külső és belső ragyogás, a hatalom, illetve a pompa, dicsőség jeleként is értelmezhető. Az ókori egyiptomiak meg voltak győződve arról, hogy az oroszlán irányítja a Nílus évenkénti kiáradását, ezért az égi objektumok közül a Szíriuszt és az Oroszlán csillagképet rendkívül tisztelték. 

Nem véletlen tehát, hogy a július 23-tól augusztus 23-ig tartó időszakban született emberek az oroszlánok dicsőséges jellegzetességeit viselik magukon. 

Az oroszlán jegyűek általában könnyen észrevehető, attraktív jelenségek. Szeretik, ha ők vannak a társaság középpontjában. Mindig hallatják a hangjukat, csakúgy, mint a nagymacska a szavannákon. Külsőségekben is az eredetiségre törekszenek, nem szívlelik az olcsót, a bóvlit. A minőség számukra alapvető szükséglet. 

Jennifer Lopez az oroszlán zodiákus tökéletes reprezentációja, a latin-amerikai énekesnő július 24-én ünnepelte 52. születésnapját.

Daily Instagram Posts
Jennifer LopezKép forrása: Northfoto

Lopez saját elmondása szerint imád a rivaldafényben lenni, kicsattan az energiától. Még ötven felett sem pihen, felélhetetlen energiatartalékait újabb és újabb kihívásokkal igyekszik lecsapolni. 

Az oroszlánok általában jobban tudnak érvényesülni vezető pozícióban. Ez ugyanakkor azt is jelenti, hogy nehezen tűrik, ha dirigálnak nekik, történjen az akár pozitív, segítő szándékkal. 

Az oroszlán egy tűz jellegű zodiákus, szülöttjei temperamentumos jelenségek. Karizmatikus alaptermészetük ugyanakkor nagyfokú büszkeséggel társul. Utóbbi megsértése nem nehéz feladat, az oroszlán nagyon nehezen felejt, viszont könnyen megharagszik. Kiengesztelése nem könnyű feladat, hiszen nem tűri a mentegetőzést, az üres szavakat. Saját, magas fokú lojalitásáért cserébe ugyanezt várja el társas kapcsolataiban. Fontos információ, hogy a hűtlenséget nehezen, vagy soha nem bocsájtja meg. 

Angry,lions,hunting,their,prey
Kép forrása: Shutterstock/PuzzlePix

Amennyiben érzi, hogy lojalitását megfelelően honorálják, az oroszlán rendkívül odaadó, a legkevésbé sem fukar csillagjegy. Ugyanakkor jellemző tulajdonsága, hogy nehezen köt kompromisszumot. Egocentrikussága miatt elvárja, hogy úgy történjenek a dolgok, ahogy azt ő elképzelte. 

Az oroszlán csillagjegy szülöttjei jellegzetesen féltékeny típusok, a másik féltől folyamatos méltatásra és dicséretre van szükségük, fontos számukra a visszacsatolás. Nagyon hiúak a külsejükre, akár tőlük is származhatna a „szépségért szenvedni kell” közmondás. Szeretnek sportolni, ezt általában olyan helyszínen végzik, ahol van számukra elegendő tér. (Akárcsak a szavannákon.) 

Fontos jellemzőjük, hogy csakúgy, ahogy a Trónok harcában a Lannisterek, családjukért lényegében bármire képesek. Otthonuk általában nagy terekkel rendelkezik, aprólékosan összeválogatott, patinás, világos elemekkel kiegészítve. 

Értékelendő tulajdonságuk, hogy rendkívül őszinték, esetükben nem kell tartanunk attól, hogy kibeszélnek minket a hátunk mögött. Emellett erőteljes igazságérzettel rendelkeznek, ebből kifolyólag gyakran lesz belőlük ügyvéd, bíró, esetleg rendőr. 

Ahogy az összes állatövi jegynek, úgy az oroszlánnak is megvannak mind a pozitív, mind a negatív tulajdonságai. Ha ebbe a csillagjegybe tartozol, érdemes tudatosítanod magadnak a csillagjegyed jellegzetességeit, így könnyebben kihasználhatod saját erősségeidet és javíthatod gyengeségeidet. 

Borítókép forrása: Shutterstock/PuzzlePix