Barion Pixel Ő a macska, mi az egér – Játszik velünk az időjárás – Coloré

Ő a macska, mi az egér – Játszik velünk az időjárás

2023. 04. 27.

Az időjárás macska-egér játékot űz velünk: hol esővel ver, hol jéggel, hol szél tombol, hol békésen alszik, és ilyenkor fürdőzhetünk a napsugarakban. A következő pár nap is szeszélyes lesz, úgyhogy nehéz egyértelműen megmondani, hogy vállalkozzunk-e hétvégén kinti programra.

Pénteken hasunkra fog sütni a nap, de helyenként kisebb-nagyobb felhők takarhatják az eget. A délutáni órákban elkezdenek gyülekezni a felhők, és csapadékra is számítanunk kell, különösen a Dunántúlon és a Duna vonalában. A hajnali órákban a hőmérséklet akár fagypont alá is eshet, de nappal 13-20 fokra szelídül – írja a Süssfelnap időjárás előrejelző oldal.

Szombaton reggelre csökken a felhőzet, de a délelőtt során ismét ráerősítenek a felhők. Országszerte esni fog az eső, amibe jég is vegyülhet. Erős széllökésekkel is számolnunk kell, ám ennek ellenére a hőmérséklet kellemes, 15 és 23 fok között lesz.

Vasárnap marad a felhős ég, de többet láthatjuk a napot. Számottevő csapadékra nem kell készülnünk, de helyenként kialakulhatnak futó záporok. A reggeli hőmérséklet 3 és 10 fok között lesz, nappal pedig 16-22 fokra készülhetünk.

Hétfőn napos időnk lesz helyenként gomoly- és fátyolfelhőkel. Csapadékra nem kell készülni, legfeljebb gyorsan átfutó záporok zavarhatják meg a napunkat. A szél élénk lehet, de a hőmérséklet kellemes, 17-23 fokos lesz a nappali órákban.

Nyitókép forrása: Unsplash
/egeszseg/test-es-lelek/jatszik-velunk-az-idojaras/