Barion Pixel 5 ajándékötlet anyák napjára, ha unod a virágot – Coloré

5 ajándékötlet anyák napjára, ha unod a virágot

2022. 04. 25.

Ugyan az év során szeretjük meglepni az édesanyákat, anyák napján mindig az a cél, hogy jobban kitegyünk magunkért, és valami olyat adjunk, amire az édesanyánk sokáig emlékezni fog. A virág a legegyszerűbb ajándékötlet anyák napjára, ám van még pár olyan dolog, amivel örömet okozhatunk.

Az ajándékötlet anyák napjára kérdése az ókori görögöket is nyomasztotta, hiszen már ők is megemlékeztek az édesanyákról. Ekkor még legfőképpen az istenek anyjáról, Rheáról szólt a nap, ám akkor sem feledkeztek el azokról a nőkről, akik köztük élnek és nevelik a gyermekeket.

A 17. századtól kezdve kifejezetten keresztény ünnepként tartották számon, és a dátumot a húsvéti időszaktól tették függővé.

Ma már szinte az egész év során ünneplik az anyákat, hiszen a dátumok sok esetben országonként változnak. Magyarországon május első vasárnapján ünnepeljük az édesanyákat, ami 2022-ben május elsejére esik.

5 ajándékötlet anyák napjára

Már az óvodában is virággal lepjük meg a számunkra legfontosabb nőt, és ez jellemzően az egész életünket végigkíséri. Ez esetben is lehet variálni, hogy cserepes- vagy vágott virágot adjunk, netán a kertbe vegyünk díszcserjét vagy fát. Szerencsére a növényeken túl is vannak lehetőségek, amiknek nemcsak az anyukák, hanem a nagymamák is örülhetnek!

Kedvenc könyvünk

Jó eséllyel a könyvet, amit az anyukánk szeret, meg is veszi magának. Érdekes lehet számára azonban a mi kedvenc könyvünket adni, hiszen ezáltal meglephetjük egy jó olvasmányélménnyel. Ha nem is az ő ízlése az aktuális mű, akkor se essünk kétségbe, hiszen arra mindenképpen jó volt az ajándék, hogy jobban megismerjen bennünket az édesanyánk.

Kedvenc könyvünkkel is örömet okozhatunk
Kedvenc könyvünkkel is örömet okozhatunk / Kép forrása: Shutterstock / Puzzlepix

Túrabakancsot a lábakra!

Ez főleg fitt, kirándulni szerető anyukák esetében jó megoldás, viszont számukra telitalálat. Nemcsak magát a kirándulást, hanem az együtt töltött időt is adhatjuk, ezáltal új, közös élményeket szerezve. Magyarországon is számtalan látnivaló van, a skanzenektől kezdve az érdekesebbnél érdekesebb múzeumokig, de akár egy természetjárásra is elbarangolhatunk a hegyekbe, biciklizhetünk a Balatonnál, vagy akár a Tiszához is ellátogathatunk. Ha kicsit mélyebben a zsebünkbe nyúlunk, akár Londont is bejárhatjuk, hiszen a legszebb helyek egy hétvége alatt is megtekinthetőek. A közös élménynél kevés a jobb ajándékötlet anyák napjára!

Bicikli-vagy gyalogtúra a természetben: ideális május elsejei program
Bicikli- vagy gyalogtúra a természetben: ideális május elsejei program

Ha még mindig nem tudod, mit süss ki neki…

…akkor süss neki! Ha gyakorlottan mozogsz a konyhában, nem jelenthet akadályt egy csodaszép narancstorta elkészítése, de kezdőként is bátran vágj bele egy süteménybe! Egy muffin vagy pohárkehely a kezdőknek is biztosan sikerül, ám ha mégsem, egy a fontos: hogy a szívünk benne van! Ha ennek ellenére nem mernénk egyedül nekiállni, kiváló közös program lehet egy együtt sütögetős délután akár az anyukánkkal, akár a nagymamánkkal.

Akár több generáció is süthet együtt!
Akár több generáció is süthet együtt! / Kép forrása: Shutterstock / Puzzlepix

Mint az oviban

Valószínűleg elmúltak már azok az idők, amikor anyukádnak kézzel készítettünk ajándékot, de miért ne lehetne visszahozni őket? Ha rajzolni nem is tudunk annyira, egy kreatív, csupán ollót és ragasztót igénylő ajándékot bátran készíthetünk!

Sosem leszünk elég öregek hozzá, hogy papírból készíthessünk ajándékot!
Sosem leszünk elég öregek hozzá, hogy papírból készíthessünk ajándékot! / Kép forrása: Coloré

,,Az aki szép…”

… az krémek és smink nélkül is szép, és az édesanyjával nyilvánvalóan elfogult az ember, mégis jó ötlet lehet meglepni egy szépségcsomaggal, vagy egy wellness-hétvégével. Ha a pihenés elég ahhoz, hogy kisimuljanak a ráncok, vehetünk neki beutalót Magyarország legszebb fürdőinek egyikébe is. Ilyen esetben meggondolhatjuk, mi lenne a legjobb: egyedül elengedni anyát, hogy legyen egy kis nyugta, netán kettesben menni vele, esetleg családostul, vagy elküldeni élete párjával egy romantikus hétvégére.

A pihenés is egy jó ajándékötlet anyák napjára!
A pihenés is egy jó ajándékötlet anyák napjára! / Kép forrása: Shutterstock / Puzzlepix