Mi lesz a hétvégi desszert? Nálunk ez a banános-túrós pohárkehely a nyerő!

Lassanként érkeznek a friss, tavaszi gyümölcsök, ám erre még várnunk kell. Ilyenkor nyúlhatunk egy állandó segítőnkhöz, a banánhoz, ami amellett, hogy üde ízt kölcsönös a pohárkehelynek, a kakaóval kiegészülve lehetetlen abbahagyni!

Hozzávalók:

  • 25 dkg krémes állagú túró
  • 2 zacskó vaníliás cukor
  • 4 evőkanál holland kakaópor
  • kb. másfél dl tej
  • cukor – ízlés szerint

Így készül ez az isteni pohárkehely:

A túrót ízesítem egy csomag vaníliás cukorral, belekarikázok két banánt, és összeturmixolom. Ha sűrűnek találom, egy-két evőkanál tejjel lazítom.

A maradék három banánt is összevágom és összeturmixolom. A pépbe szórom a négy evőkanál kakaót, és a másik csomag vaníliás cukrot, majd összekeverem. Ez sűrűbb lesz, mint a túrós, úgyhogy mindenképpen kell bele tej, amit apránként adok hozzá. Ne legyen se túl folyós, se túl kemény, de azért essen le a kanálról!

Ha mindkét krém megvan, tetszés szerint poharakba rétegezem. Rögtön fogyasztható.

Tipp:

Érdemes külön-külön kóstolgatni a rétegeket, hogy elég édesek-e, és igény szerint tovább édesíteni.

Nyitókép forrása: Karsa Tímea

Ha tetszett a cikk, mutasd meg az ismerőseidnek is!

NEKED AJÁNLJUK

Elhunyt Haumann Péter, a Nemzet Színésze