Itt randizunk mi: ezek a legromantikusabb koktélbárok Budapesten

2023. 09. 02.

Tökéletes randihelyszínt keresel, ahol a pároddal meg tudjátok beszélni az utóbbi időszak történéseit? Lüktessetek együtt a várossal, éljétek át az igazi dzsungel életérzést vagy gyönyörködjetek a budapesti panorámában egy finom koktéllal a kezetekben: ezek a legromantikusabb koktélbárok Budapesten.

Ugyan néhány napja búcsút intettünk a nyárnak, a párunk és köztünk lévő forróságnak aligha kell Istenhozzádot mondanunk. A legromantikusabb koktélbárok Budapesten ugyanis számtalan, ízletes finomsággal várják a látogatókat, legyen szó akár egy hétköznap megejtett, gyors italról vagy a minőségi idő jegyében eltöltött hosszú, hétvégi órákról a bárok eldugott zeg-zugaiban. Lássuk, mely koktélbárok érdemesek a figyelmünkre, s mivel kedveskednek nekünk az említett helyeken. 

legromantikusabb koktélbárok Budapesten, koktélbár Budapest
Kép forrása: Unsplash.com

Legromantikusabb koktélbárok Budapesten

Gin Corner Bar: ha együtt lüktetnétek a várossal

  • helyszín: Erzsébet tér 11-13., a Fröccsterasz mellett 

Ugyan kicsivel több, mint egy éve nyitotta meg kapuit a Gin Corner Bar, az mostanra a budapesti éjszakai élet kikerülhetetlen pontjává nőtte ki magát. A 22 ország közel száz-féle ginjét felvonultató bár többek között a spanyol, észt, holland és japán ginkülönlegességek legjavával várja a magyar és külföldi vendégeket, de akkor sem kell kétségbe esnünk, ha nem kifejezetten vagyunk a gin elkötelezett hívei: a Cornerben ugyanis finomabbnál finomabb koktélokat is kóstolhatunk egy oda szervezett randevú alkalmával. 

Ilyen például a Gin Corner Pornstar Martini Twistje, amely elképesztő ízorgiával csábíthatja el az édes ízek szerelmeseit egy hétvégi randi alkalmával, de hasonló a helyzet a Peach Please nevezetű koktél esetében is, amely minden édesszájú tetszését elnyerheti. A Midweek Negroni Break miatt azonban nemcsak egy szimpla szerdán is érdemes betérni a japán stílusjegyekkel rendelkező bárba: a Gin Corner mixológusai ugyanis háromféle, üdítően izgalmas ízvilágú negrónival készülnek a látogatóknak, így például mangós, dinnyés és mediterrán verziót is kóstolhatunk az eredetileg olasz származású negróniból. A bartenderek felkészültsége miatt azonban bátran merjük kérni a jól bevált kedvenceinket: a bár Whisky Sour variációi is bőven tudnak meglepetéseket okozni!

Ami az ételkínálatot illeti, a Gin Corner Bar annak sincs híján, mi több, a tulajdonosok ügyeltek arra, hogy egyensúlyba hozzák a koktél- és ételkínálat ízeit: menüjük a japán ételekre jellemző fűszerek jegyében készült. A hely zene tekintetében sem okoz csalódást: míg hétköznap swinges dallamok, addig hétvégente és esténként a nu-disco és organic house dallamait élvezhetjük. 

Kaa Mixology: a sötét sarkokban elsuttogott ígéretek kincses doboza

  • helyszín: Király utca 26., a Twentysix régi shopjának helyén

Merőben más életérzésben lehet részünk a Király utcában megtalálható KAA Mixology-ban. A KAA sokkal inkább egy éjszakai dzsungelt idéz, annak signature növényeivel és minimális fényével, így a különleges enteriőr meghitt atmoszférája tökéletes randevú desztinációként szolgálhat. 

A KAA a Twentysix volt utcafronti kávézójában nyitotta meg kapuit 2022 őszén, s a kezdetben kivívott népszerűsége a mai napig tart. Nem véletlenül: akárcsak a Gin Corner Barban, úgy a legtöbb főzetet, szirupot, gyümölcs- és fűszeres komponens itt is saját maguk készítik a bartenderek, így válnak az italaik a minőség magasiskolájává. (Mindenképp érdemes egy próbát tenni a Mowgli nevű, gin alapú, frissítő koktéllal csakúgy, ahogy a névadó, fatwashed vodka alapú KAA nevű itallal is.) 

A KAA Mixology menüjében signature- és klasszikus italokat is találunk, de az igazi különlegességet a „három kívánság” hívószó, azaz az egyénre szabott italok jelentik. Utóbbi azt jelenti, ha szívesen fogyasztanánk olyan italt, amely nincs az itallapon, azt a bartenderek (lehetőségeik szerint) nagyon szívesen elkészítik.  

A Gin Cornerhez hasonlóan a KAA-ban sem maradunk éhesek: ezen olyan ropogtatnivalók és falatkák foglalnak helyet, amelyek kitöltik az ürességet a gyomrunkban, mégsem veszik el a főszereplőkről, azaz a koktélokról a reflektorfényt.