Barion Pixel 3 felfedezni való koktélbár Budapesten, nem csak Valentin-napra! – Coloré

3 felfedezni való koktélbár Budapesten, nem csak Valentin-napra!

2023. 02. 14.

A megfelelő Valentin-napi helyszín megtalálása trükkös lehet, hiszen páronként változhat a prioritásunk: vannak, akik imádják, ha nyüzsög körülöttük az élet, míg mások szívesebben kortyolgatnának egy pohár pezsgőt egy eldugott sarokban. Válogatásunkban olyan koktélbárokat ajánlunk Budapesten, amelyekkel nehezen lőhetünk mellé, különösen a szerelem ünnepén!

Ugyan sokan nem veszik „ember számba” a Valentin-napot, tagadhatatlan, hogy az amerikai kultúra „csökevénye” már hazánkba is beférkőzött. Tény azonban, hogy a legjobb randevúkhoz megfelelő helyszín is dukál, így nem árt körbenézni a palettán, különösen, ami koktélbárok felhozatalát illeti. Persze, távol álljon tőlünk, hogy diszkrimináljuk a szingli olvasókat, ezért már az elején érdemes aláhúzni: saját magunkkal is szerelembe eshetünk ezen a napon, s ha mindehhez még egy ízletes pohár koktél is társul, egészen biztos, hogy felejthetetlen lesz az esténk. 

koktélbár Budapest, legjobb koktélbár, Valentin-nap
Valentin-nap alkalmából 3 felfedezni való koktélbárt ajánlunk Budapesten. Kép forrása: Shutterstock/PuzzlePix

Budapest szerencsére hemzseg a jobbnál jobb koktélbároktól, így akár egyedül, akár párban, de érdemes felkeresnünk az alábbi helyek egyikét, hogy megünnepeljük az egymás vagy épp saját magunk iránt érzett szerelmünket

3 felfedezni való koktélbár Budapesten

Jardín Cocktail Bar: bizalmas hangulat a spanyol nyüzsgyésben

Mindössze néhány éve annak, hogy megszületett a Vicky Barcelona „kisöccse”, a Jardín Cocktail Bar a Gozsdu udvarban. A hely népszerűsége a mai napig töretlen, köszönhetően az elképesztő, mixológiai csodáknak. (A mixológia lényege, hogy „ehető” koktélokat hoznak létre különböző, a konyhában is használatos módszerek segítségével, – a szerk.) 

Az új fajta és old fashioned kreációk tökéletesen megférnek egymással az itallapon, csakúgy, ahogy a dzsungelre emlékeztető, zöld enteriőr és az egyébként ’20-as éveket idéző kiegészítők. Ne féljünk kísérletezni az olyan mesteri kreációkkal, mint például a Pink Zatar! (Jameson, grenadine szirup, joghurt és Za’tar szerelemgyermeke) vagy a Paparazzi nevű koktél, s ne lepődjünk meg, ha utóbbit egy fényképezőgép objektívében kínálják elénk!

Az italok mellé ínycsiklandozó tapas tálak között is válogathatunk: ezek a Vicky Barcelona étterméből kerülnek felszolgálásra. Nem lőhetünk mellé az endive towerre keresztelt hidegtállal, de a citrus tabbouleh-val sem, ám ha tartalmasabbra vágyunk, érdemes megkóstolni a ház mini hamburgereit vagy sertés bélszínt is. A Jardín Cocktail Bar 5.0-s értékeléssel rendelkezik a Tripadvisoron, így könnyen beláthatjuk, hogy nemcsak a magyar, hanem a külföldről érkező közönség szeretetét is elnyerte az évek alatt!

Rumpus Tiki Bar: aloha, barátaim!

„Aloha! – Ezt a szót kell megjegyezned, hogy beléphess a Rumpus Tiki Bar egzotikus varázsbirodalmába” – hirdeti a hawaii hangulatú koktélbár weboldala, s keresve sem találnánk jobb kulcsszót a helyszín leírására, hiszen a Tiki tényleg olyan, mintha a kilincs lenyomása után Hawaira vagy épp Kubába csöppennénk. 

A Rumpus Tiki Bar itallapja szerencsére nemcsak a megszokott, trópusi hangulatú koktélokat rejti: a jól bevált receptek mellett saját, a Rumpus nevével ellátott trendi kreációk közül is válogathatunk, de szerencsére rugalmasak a pultosok: nemcsak ajánlanak, hanem el is készítik nekünk az ízlésünkre szabott italokat. A hely pozitív szelleme ragadós: leginkább latin hangulatra, ezzel együtt óriási nyüzsgésre érdemes készülnünk, így akkor válasszuk ezt a helyet, ha felkészültünk a gyümölcsök mámorító illatára és a vérpezsdítő dallamokra. 

Hotsy Totsy: a klasszikus földalatti bár

Ha latin hangulat helyett klasszikus helyszínre „szomjazunk”, mindenképp érdemes számításba vennünk a Hotsy Totsy nevű koktélbárt a Síp utcában. Érdekesség, hogy számos, azonos nevű koktélbár létezik még a világon: a nevüket egy híres, New-Yorki sztriptíztáncosnő beceneve ihlette. 

A Hotsy Totsy a maffiózók világát idézi földalatti jellegével: a vörös színben játszó pult és bár pont kapóra jönnek a Valentin-napi romantika alkalmával. Erre rezonál a hely itallapja is: az old fashioned italok újragondolt változatai a legmacsóbb férfiak szívét is meggyengítik ezen a napon, különösen, ha a Scotch, Campari keserűlikőr és édes Vermouthból álló It’s better naked névre hallgató koktéllal kezdik a sort. Persze, a hölgyeknek is meglepetésekkel szolgálhat a hely: ugyan az Imperial Garden nevű koktél pontos receptjét hét lakat alatt őrzik, annyi bizonyos, hogy a vodka és grapefruit szerelemgyermeke apropóján biztosan a szívünkhöz kapunk! 

Borítókép Forrása: Shutterstock/PuzzlePix