Barion Pixel Készíts házi fürdőbombát Valentin-napra! – Coloré

Készíts házi fürdőbombát Valentin-napra!

2023. 02. 06.

Valentin-napra nem mindig egyszerű ajándékot adni. Ha valami különlegessel készülnénk, amit mi magunk csinálunk, még nem vagyunk elkésve, ugyanis ennek a házi fürdőbombának az elkészítés után csupán 24 órára van szüksége, hogy összeálljon!

A Valentin-napot szeretjük valamelyest különlegessé tenni, ezzel a fürdőbombával pedig garantált lesz a siker! Különböző színekben és illatokkal elkészíthetjük, ráadásul ami az egészben a legjobb: együtt használhatjuk fel párunkkal!

Bár szükség van pár hozzávalóra, érdemes beruházni rá, mert lehet, hogy ,,akkorát robban”, hogy rendszeresen fogjuk ezt dobni a kád vízbe.

Így készítsd a házi fürdőbombát:

A házi fürdőbombához a következőkre lesz szükséged:

  • 240 gramm szódabikarbóna
  • 120 gramm citromsav
  • 120 gramm keserűsó
  • 120 gramm kukoricakeményítő
  • pigmentfesték (opcionális)
  • 2,5 evőkanál mandulaolaj vagy olvasztott kókuszolaj
  • 3-4 evőkanál víz
  • 12-15 esszenciális olaj
  • fürdőbomba-forma

Egy közepes méretű tálban összekeverem a száraz hozzávalókat. Ha használunk színt, ez is mehet hozzá – a mennyisége attól függ, hogy mennyire szeretnénk sötétre színezni.

Egy másik, kisebb tálban összekeverem a nedves hozzávalókat. Ha ezzel megvagyok, a folyadékot lassan, cseppenként elkezdem hozzákeverni a szárazanyagokhoz. Ha gyorsan öntöm, a citromsav elkezd pezsegni, de erre akkor van szükség, amikor már a vízbe dobjuk, úgyhogy fontos, hogy körültekintően, nagyon lassan adagoljuk a keveréket! Ha megvagyok, összekeverem a tál tartalmát, amíg egy nedves homokra emlékeztető elegyet nem kapok.

A fürdőbomba-formákat elkezdem megtölteni a keverékkel. Ehhez tökéletesen alkalmas a kreatívboltokban kapható átlátszó gömbforma is! E pontnál tehetünk a bombák tetejére különböző szárított virágokat is, de fontos, hogy ezek a gomb aljára kerüljenek, majd erre mehet rá a por! Teljesen megtöltöm a két félt és egymáshoz nyomom őket. Egy percre hagyom őket a formában, majd óvatosan leszedem róluk a formát. 24 órán keresztül hagyom száradni a kész házi fürdőbombákat, majd celofánba csomagolom, díszítem, és át is adom választottamnak!

Óvatosan vegyük le a házi fürdőbombáról a formát!
Óvatosan vegyük le a házi fürdőbombáról a formát! / Kép forrása: Shutterstock / Puzzlepix

A fürdőbomba nemcsak Valentin-napra kiváló ajándék, hanem akár születésnapra, névnapra, de még anyák napjára is, de akár egy unalmas hétvégét is fel lehet dobni vele!

Forrás: ITT

Nyitókép forrása: Shutterstock / Puzzlepix