Barion Pixel 7 örökérvényű szépségtipp, amit a Szex és New York szereplőitől tanultunk – Coloré

7 örökérvényű szépségtipp, amit a Szex és New York szereplőitől tanultunk

2022. 08. 05.

A Szex és New York című sorozatból nem feltétlenül az – egyébként néha igen sablonos, tisztán amerikai – sztorik maradtak meg a rajongók emlékezetében, sokkal inkább a négy szereplő jellegzetes stílusa. Ők ugyanis olyan egyedi és utánozhatatlan külső jellegzetességeket tudhatnak magukénak, amelyeket kilométerekről felismerni, emellett mind a négyüknek megvolt a maga véleménye arról, hogy a nőknek (úgy en bloc) hogyan kellene kiaknázni szerencsés adottságaikat.

1. Szex és New York alapszabály: fogadd el a saját adottságaidat, és hozd ki belőlük a legtöbbet

A sorozat során talán a legtöbbször emlegetett, ilyesfajta gondolatmenet Carrie, azaz Sarah Jessica Parker vad lomboncához fűződik, aki, miután szerelme, Big egy nála húsz évvel fiatalabb lány mellett találta meg a boldogságot, azon kesereg, miért látja a férfi vonzónak az egyébként szög egyenes hajú Natashát, akit adottságainál fogva így az unalom szimbólumaként értékel.

Való igaz, SJP királynői módon tudta (és tudja a mai napig) viselni loboncát, Carrie nyughatatlan karakteréhez pedig kiválóan illett a göndör haj, hiszen ez lett a figura védjegye. Az egyenlet tehát ebből a szempontból egyszerű: bármilyen adottságokkal rendelkezel, igyekezz abból kihozni a legtöbbet.

Sarah Jessica Parker, haj, Szex és New York, szépségtippek
A mai napig irigyeljük SJP gyönyörű hajkoronájátKép forrása: Northfoto

Ez is érdekelhet:

Sarah Jessica Parker 2021-es éve igen mozgalmas volt, hiszen saját cipőmárkájának egyengetése mellett Carrie Bradshaw szerepébe is visszatért a kultikus sorozat 7. évada kedvéért. Bár 2022-ben az élénk, neon színek az uralkodóak, Sarah Jessica Parker most is szembement ezzel a ténnyel. Az 57 éves színésznő egy fehér overállt vett fel egy krém színű blézerrel legutóbbi nyilvános eseményére.

2. Sminkelj a személyiségednek megfelelően

A tavaly debütált És egyszer csak… kapcsán merült fel újra Carrie, Miranda és Charlotte sminkjének titka. Többek között az ő, s az új szereplők – így például az LTW-t játszó Nicole Ari ParkerSara Ramirez (a sorozatban Che Diaz), Sarita Choudhury (Seema Patel megformálója) és Karen Pittman (Dr. Nya Wallace) – signature lookjáról nyilatkozott a Vogue magazinnak Sherri Berman Laurence sminkmester egy decemberi divatanyagban. Laurence szerint a lényeg, hogy mindegyik szereplő sminkje összefoglalható néhány egyszerű mondattal, ez könnyedtséget ad neki és munkatársainak ahhoz, mihez érdemes tartaniuk magukat a közös munka során. 

Szex és New York, szépségtippek, smink
SJP a sminkmester kezei között a Szex és New York első filmjének forgatásakorKép forrása: Northfoto

„Carrie sminkje általában friss és könnyű, Mirandáé egy kicsit összetettebb, mondhatni önérzetesebb. Charlotte-ra a visszafogott csillogás a jellemző, aztán ott van Sara Ramirez, aki a természetes szépség megtestesítője. Sarita Choudhury karaktere egyértelműen az erős, hollywoodi glamúr híve, míg Nicole Ari Parker a belvárosi, érinthetetlen elit tulajdonságait hozza porcelánsima arcbőrével. Karen Pittman Nya Wallace-a a földies, természetes smink két lábon járó szobra, akinek inkább a szókimondó szemeit emeltük ki a közös munka során, amelyet nude ajkakkal kombináltunk”

– mondta Laurence. A sminkmester szavait figyelembe véve tehát érdemes olyan sminket varázsolnunk magunknak, amely nem feltétlenül az ideiglenes divatot, sokkal inkább a személyiségünket tükrözi. 

3. Óvatosan a szépészeti beavatkozásokkal

Szintén fontos mondanivalót boncolgatott a sorozat a szépészeti beavatkozások kapcsán. Míg az eredeti verzióban Kim Cattrall karaktere, Samantha a művi beavatkozások elkötelezett híve (hiszen gyakori vendég volt a plasztikai sebészénél), addig az És egyszer csak… folytatásban a Charlotte-ot megformáló Kristin Davis veszi védelmébe azokat, akik néha némi botoxhoz folyamodnak. (Nyilván ehhez köze van annak, hogy Davis hideget-meleget kapott a rajongóktól, amikor azok elborzadva konstatálták, hogy kedvencüknek az évek során simább a bőre, mint anno, a sorozat kezdetekor, de tekintsünk el ettől.) 

Szex és New York, szépségtippek, Kristin Davis
Kristin Davis arca sokaknál kiverte a biztosítékot tavaly a Szex és New York folytatásakorKép forrása: Northfoto

A plasztikai beavatkozások pozitív keretezése ellenére viszont érdemes figyelembe venni a karakterek egy-egy botlását is, hiszen Samantha egyszer konkrétan leégetteti az arcát egy savas arckezeléssel, Carrie-t pedig megtépázza érzelmileg a plasztikai sebésznél tett látogatás a tavalyi folytatásban. Egy a lényeg: akár élünk ilyesmivel, akár nem, járjunk utána az adott kezelés előnyeinek és hátrányainak, s ne egy hirtelen döntés vagy érzelmi válság hatására feküdjünk be a doktor vagy kozmetikus kezei közé. 

4. Válogass tudatosan a kozmetikumok között

Nem egyszer fordult elő a sorozatban, hogy a négy barátnő közösen válogatott a kozmetikumok között. Egy alkalommal Mirandát sikerült lebeszélni egy számára előnytelen, narancssárga rúzsról, máskor Carrie elé tartottak görbe tükröt barátnői, amikor egy furcsa szagú kölnit vett volna meg magának új szeretője kedvéért.

Szex és New York, szépségtippek
Az említett, „kölnis” jelenet a Szex és New York utolsó évadábólKép forrása: Northfoto

Az esetekből több konklúzió is levonható: egyrészt vásárlásnál igyekezzünk tudatosan választani. Legyünk tisztában azzal, mely színek, formák, akár anyagok állnak jól nekünk, de ha nagyon elveszettnek érezzük magunkat az óriási kínálatban, hallgassunk azokra, akik jól ismernek minket: a barátnőinkre. 

5. Ésszel költs

A fenti tanács esetében inkább ellenpéldaként szolgálhat a Szex és New York, hiszen, ha a sorozatban nem hallottuk volna elégszer a Barneys, Jimmy Choo, Manolo Blahnik szentháromságot, akkor a két film kapcsán már konkrét (divat)sokkot lehet kapni az őrületes márkáktól és persze a mindent felülmúló költekezéstől

Szex és New York, szépségtippek, vásárlás
A fantasztikus ruhaköltemények mellett az őrült költekezés is többször előkerült témaként a Szex és New YorkbanKép forrása: Northfoto

A sorozat ugyanakkor (néhány alkalommal) igyekezett reálisan ábrázolni a költekezés velejáróit, hiszen, miután Aiden elhagyja, Carrie rájön: valójában több, vagyonokat érő cipő van a birtokában, mint mozgósítható pénz. Ahogy ebben az esetben Miranda rámutatott: érdemes takarékoskodni, hiszen, ha összeadjuk a márkás cipőkre költött pénzt, a végén egy komplett lakás árát összerakhatjuk belőle… 

6. Ha kifogytál a kedvenc termékeidből, improvizálj

Kim Cattrall karaktere, Samantha mindent megtett az öregedés ellen: a Szex és New York második filmjében már komplett patikát hordott magával a hőhullámok kezelése miatt. Amikor azonban az Abu Dhabi reptéren elkobozzák szeretett beauty-csomagját, Samantha (figurájához híven) kreatívan megoldja a dilemmát: az internet segítségével rájön, hogy a jam-gyökér hasonló hatással bír, mint a szedett gyógyszerek, így a sárga masszával az arcán, csuklóján (és még ki tudja, hol) vészeli túl a közel ötvenfokos hőséget. 

Szex és New York 2, szépségtippek
Kép forrása: Northfoto

Samantha példája rámutat: nem feltétlenül kellenek flancos összetevők a szépségápoláshoz, elegendő, ha egyvalamivel felszerelkezünk: ez pedig a kifogyhatatlan kreativitás és muníció. 

7. Edzés és táplálkozás: a szépség belülről fakad

Carrie kivételével mindhárom barátnő hitt abban, hogy a szépség nagyrészt belülről fakad: míg Charlotte a legkülönfélébb sportágakban is kipróbálta magát (lovaglás, pilátesz, tánc), addig Miranda a futás elkötelezett híveként szerepelt a Szex és New Yorkban, nem beszélve Samantháról, aki a koplalás mellett vallásosan hitt az edzés erejében. 

Mindannyiuk közül talán az utolsóként említett Samantha volt az, aki notóriusan figyelte a bevitt kalóriákat, s ugyan ezt a gyakorlatot értelmetlen hosszú távon űzni, hozzá hasonlóan mégis érdemes elgondolkodni azon, hogy a szépség belülről fakad: nem mindegy, mivel és hogyan tápláljuk szervezetünket. 

Borítókép forrása: Northfoto