Barion Pixel Meghalt a Szex és New York sztárja – Coloré

Meghalt a Szex és New York sztárja

2023. 11. 30.

A szép kort megélt Tony-díjas színésznő, Frances Sternhagen természetes halállal hunyt el. Ismerhettük a Vészhelyzetből, a Cheersből és a Szex és New Yorkból is.

93 éves korában elhunyt Frances Sternhagen, akit a magyar közönség leginkább a Szex és New Yorkból ismerhettek. A sikersorozatban a legendás színésznő alakította Bunny-t, Charlotte intrikus, sznob anyósát.

Bunny MacDougal megformálásért Emmy-jelölést kapott.

Frances Sternhagen, ahonnan ismerhetjük

1930. január 13-án született Washingtonban. Karakterszínésznőként már hat évtizede a Broadway-en lépett fel. Ez idő alatt hétszert volt Tony-jelölt. Mellette számos filmben megmutatkozott. A hosszú színészi pályán töltött idő számos díjat hozott a színésznőnek, úgymint Tony-díj, Drama Desk-díj, Saturn-díj és három Emmy-díj. A The Skin of Our Teeth című, 1955-ös filmben debütált, ezután két színpadi darabjáért elnyerte a Tony-díjat.

1981-ban feltűnt Sean Connery mellett a Gyilkos bolygóban, a Misery-ben a seriff feleségét alakította. De láthattuk a Julie & Juliában is és olyan filmekben is emlékezhetünk karakterére, mint a Függetlenség napja vagy a Doc Hollywood.

Frances Sternhagen
Az Acélmagnóliákban / Kép forrása: Peter Kramer / Staff / Getty Images

A Szex és New York után

Az Acélmagnóliák színdarabban is szerepelt 2005-ben.

Szerepelt A főnök sorozatban, utolsó színészi munkájában, a 2014-es Szerelem a végzetemben pedig Diane Keaton és Michael Douglas mellett tűnt fel.

Családja így emlékezett meg az elhunyt színésznőről:

„Frannie, ahogy családja, barátai és kollégái ismerték, szorgalmas, díjnyertes, szeretett és ünnepelt színésznő volt több mint 60 éve. Sokoldalú volt – ügyes volt a komédiában és a drámában, karakterszerepekben és főszerepekben” – állt a közleményben.

Nyitókép forrása: Theo Wargo / Staff / Getty Images