Barion Pixel 5 téli sminktrend, amit neked is ismerned kell! – Coloré

5 téli sminktrend, amit neked is ismerned kell!

2022. 11. 28.

A hideg idő, a vastag ruhák sokszor elveszik a kedvünket a nőiességünk kibontakoztatásától. A 2022-es év téli sminktrendjei segítenek ellensúlyozni a borongós hétköznapokat!

Az év végéhez közeledve egymást érik az ünnepi rendezvények, céges karácsonyi vacsorák és családi összejövetelek, a szilveszteri bulikról nem is beszélve. Ez pedig nekünk nőknek, rengeteg kérdést felvet, például azt, hogy milyen sminkben jelenjünk meg ezeken az eseményeken, hogyan érjük el, hogy minden szem ránk szegeződjön, anélkül, hogy hivalkodó lenne a megjelenésünk.

A cikkben bemutatott téli sminktrendek ebben garantáltan segítenek majd! Összeszedtem azokat a jellegzetes dolgokat, amik a legtöbb divatbemutatón, magazin címlapon visszaköszöntek idén, és amiből belecsempészhetünk ezt-azt akár a hétköznapi megjelenésünkbe is.

A bőr önmagáért beszél

Az egyik fő irányvonal a letisztult egyszerűség, ami a színes satírokkal és a látványos kontúrvonalakkal szemben előtérbe helyezi az arc és a bőr szépségét. A ‘steamy skin‘ elnevezés natúr megjelenést takar, vagyis olyan sminket jelent, ahol a fókuszban maga a bőr, a tökéletes bőrkép áll. Ehhez elengedhetetlen, hogy a bőrápolásunk is rendben legyen, olyan termékeket használjunk, amik bőrtípusunknak megfelelők, és ugyanezt tegyük az alapozó kiválasztásakor is.

teli smink
A természetes bőrkép 2022-ben is hódít / Kép forrása: Pexels.com

Ha pillanatnyilag nem ez a helyzet, és nem vagy elégedett a bőröddel annyira, hogy hangsúlyozni mernéd, sőt, inkább eltakarnád, amit látsz, akkor is arra biztatlak, hogy ne sajnáld belefektetni azt a pár hónapos folyamatot, ami megfelelő termékek használata mellett csodát tud művelni a bőröddel! Még akkor is, ha már rég lemondtál arról, hogy a jelenlegi problémák, és diszkomfortérzetek helyrehozhatók lennének, a megfelelő termékek és a konzekvencia hihetetlen változást képesek generálni.

A ‘steamy skin‘ eléréséhez használhatunk fényesebb primert, vagy fényes alapozót is (hacsak nem zsíros a bőrünk), és egy szempillaspirállal és rúzzsal kiegészítve már kész is a természetes hatás. Ha a rúzst az orcádon is eloszlatod finom tapogató mozdulatokkal, és a szájra csak lazán teszed fel, akár ujjal, ütögető mozdulatokkal (szigorú körberajzolás és maradéktalan eloszlatás helyett), akkor pontosan az idei téli sminktrendeknek megfelelően cselekszel.

Kékszemű lány

Az előző trendnek kissé ellentmond ez a színes irányzat, legalábbis elsőre ezt gondolnánk, de valójában nagyon is összhangban állnak. Ugyanis az erőteljes, határozott színek alkalmazása nem feltétlenül jelenti, hogy harsány és “túl színes” sminket kell készítenünk. A letisztult egyszerűség itt is jelen van. A 2000-es évek kék szemhéjpúdereinek gondolata miatt sokan frászt kapnak a kék sminktrend hallatán, de itt most egész másról van szó. Lehet ez egy kék színnel meghúzott tusvonal, vagy egy lágy, kékesen irizáló krémes szemhéjfesték is, egy biztos, ez a trend sokkal izgalmasabb megoldásokhoz is vezethet, mint egy babakék szemhéjpúder felkenése.

Létezik egy – mondjuk úgy – aranyszabály, mely szerint ha a szemedet hangsúlyozod, a szád maradjon natúrabb megjelenésű, és fordítva. Ez a legtöbb esetben így is van, pláne, ha nem nagyon szoktad magad sminkelni a hétköznapokban. De ha ízlésesen párosítod a kettőt, és sokkal inkább kiemelik, mint elnyomják egymást, akkor ne fogd vissza magad! 😉

Az örök téli sminktrend: fénylő csillogás

Ha azt hitted, hogy a highlighterek ideje lejárt vagy hogy a fénylő arccsont a nyári időszak slágere volt, elárulom, hogy tévedtél! Ez ugyanis stabil helyet foglal el a téli sminktrendek között, sokunk legnagyobb örömére. Most jöhet minden, ami csillog, még jobb, ha mindezt kicsit metálos, fémes árnyalatban teszi. Használd bátran a highlightert, emeld ki vele az arcod bizonyos részeit, vigyél fel fényes szemhéjpúdert és egy kevés fénylő szájfényt! Ha az alkalom úgy kívánja, ezt tovább fokozhatod, ha a csillogás mellé választasz egy élénkebb színt is.

Szirén szemek

Ha rákeresel a ‘siren eyes‘ kulcsszóra, ömleni fognak rád a találatok, és a szebbnél szebb sminkek. A szirén smink voltaképpen nem más, mint egy füstös szemkontúr, cicásan ívelt véggel. A szigorú pontosságú tusvonal helyett ennek a sminknek az elkészítésénél teret kap a füstösség, és bizonyos tekintetben az elnagyoltság és a maszatosság is, ugyanakkor nem lehet azt mondani, hogy nem egy tudatosan kivitelezett festési technikáról van szó. Amire biztos szükséged lesz hozzá, az egy satírozható fekete szemceruza, és egy jól pigmentált fekete szemhéjpúder.

Téglaszínű ajkak

Az egyetlen sminktrendeket bemutató lista sem lehet teljes a vörös rúzs említése nélkül, hiszen ez az örök klasszikus mindig, minden helyzetben megállja a helyét, ha a megfelelő módon viseljük. Ez kétségkívül nem mindenkinek áll jól, vannak, akiknek érdemesebb a szemeket hangsúlyozni, de ha szeretnéd rúzsozni magad, viszont a vörös színt nem érezted magadénak, jó hírem van számodra! Idén ősszel és télen rengeteg újdonsággal készültek a márkák és szebbnél szebb színek közül válogathatsz, amik között éppúgy találsz visszafogottabb, természetesebb árnyalatokat, mint feltűnő, erőteljes színeket!

teli smink
A vörös rúzs állandó szereplője a téli trendlistáknak / Kép forrása: Pexels.com

Ám, ha a klasszikus piros árnyalatokon már túlvagy, akkor ne félj kipróbálni valami mást, például a kifutókon előszeretettel alkalmazott téglás pirosat. Nézd meg a boltban, hogy milyen felkenve, és ha úgy érzed, hogy ez az árnyalat menthetetlenül a tiéd, ne hagyd a polcon!:)

Trendek jönnek-mennek, de egy valami biztos…

… a természetes szépség soha nem megy ki a divatból. Ezért nagyon fontos, hogy ne kövesd vakon a sminkdivatot (és semmilyen más divatirányzatot sem), inkább azt nézd meg, hogyan tudod beilleszteni a saját stílusodba! Mi az, ami tetszik, illik hozzád, amit át tudsz venni belőle, és mi az, amivel nem tudsz azonosulni, ha van ilyen, azt inkább engedd el. Hidd el, ha magadra erőlteted csak azért, mert trendi, nem azt éred el vele, amit szeretnél!

Ehhez viszont tudnod kell, mi áll jól neked, mi illik az arcodhoz, egyéniségedhez és milyen sminktermékeket érdemes használnod ahhoz, hogy kiemeld a természetes szépséged! Hidd el, ha mindezek nélkül kezdesz el termékeket összevásárolni és innen-onnan szerzett sminktippeket bevetni, könnyen káosz lehet a vége. A Sminkvarázs Workshopot azért hoztam létre, hogy minél több hölgynek segítsek elkerülni ezt a káoszt! Gyere el te is, és alakítsuk ki együtt a számodra ideális smink rutint, amit aztán a hétköznapokban, egyedül is használni tudsz majd!