Barion Pixel A nőiesség fejlesztése: 4 lépés az elégedett, boldogabb önmagadért – Coloré

A nőiesség fejlesztése: 4 lépés az elégedett, boldogabb önmagadért

2022. 10. 31.

Számos felmérés bizonyítja, hogy a nőiesség fejlesztése és az önbizalom növelése a két leggyakoribb dolog, amin mi nők változtatnánk saját magunkon.

De hol induljunk el ezen az úton? Mivel csökkenthetjük a bennünk lévő frusztrációt és az állandó elégedetlenséget? Mielőtt még nekikezdünk: az első és legfontosabb titok a nőiesség fejlesztése kapcsán, hogy ne hasonlítgassuk magunkat más nőtársainkhoz!

Brené Brown amerikai professzortól származik a kedvenc gondolatom – kutatásának fő témája többek között a sebezhetőség és a szégyen -, hogy neurobiológiai meghatarázottságunk, hogy igenis törődünk mások véleményével, és fontos számunkra, hogy mit gondol rólunk a többi ember.

Ezen tehát nem tudunk változtatni, hiszen belénk van kódolva. Azon viszont a professzor szerint is tudunk, sőt, kötelességünk is változtatni, hogy kinek a véleményére adunk, és hol az a határ, amit meghúzunk magunknak.

Ha Facebook képekhez, celebek fotóihoz, és tökéletes Pinterest albumokhoz mérjük önmagunkat, az egyenes út a nőiesség fejlesztése helyett az önmarcangolás felé!

A probléma meghatározása

Nem kell óriási problémákra gondolnod, de az első és legfontosabb lépés, hogy tisztában legyél azzal, mi az a terület, amit fejleszteni szeretnél, mik azok a kérdések, amelyekre régóta keresed a választ. Ha a külsőddel kapcsolatos, akkor meg tudod-e fogalmazni, hogy min változtatnál pontosan? Anélkül, hogy egészen konkrétan lokalizálnád, nem fogod tudni megtalálni a megoldást. Ahogy szoktam mondani: szkenneld végig magad, fogalmazd meg, mi a gond. A „nem érzem jól magam a bőrömben” megállapítás pusztán arra elég, hogy felismerd: változtatásra van szükség. Azonban szükség van arra is, hogy megpróbáld a lehetőségeidhez mérten a legpontosabban megfogalmazni: hol és milyen területen örülnél ennek a változásnak? Lelki síkon nehezebb a konkretizálás, ez tény, és ha ez így van, akkor el is érkeztünk a következő ponthoz.

Segítségkérés – szakértőtől?

Ha megvan a fejlesztendő terület vagy a megoldásra váró probléma, semmiképp ne félj segítséget kérni! Ne próbálj egyedül megoldani mindent és magadban őrlődni, keress inkább valakit, aki számodra hiteles az adott témában, és tud neked segíteni. Lehet ez egy szakértő vagy egy példakép, ez csak tőled függ.

Sokan azt hiszik, hogy a szakértői segítségkérés elérhetetlenül drága, de ha végiggondoljuk, hogy hány év és hány sikertelen próbálkozás van már mögöttünk, ami valódi megoldás nélkül és elégedetlenül telt, akkor már nem biztos, hogy ugyanerre a következtetésre jutunk.

A nőiesség fejlesztése kapcsán egy sor tanácsadó áll rendelkezésünkre: stylistok segítenek kiválogatni a nem megfelelő ruhákat a gardróbunkból, az otthonunk kényelmében. A legtöbb stylist közös vásárlást is vállal, vagyis elmegy veled vásárolni, ha igényed van rá, és segít, hogy a hozzád, a stílusodhoz, az alkatodhoz legmegfelelőbb ruhákat választhasd ki.

Színtanácsadók igazítanak el abban, hogy milyen színeket hordjunk, amik a legjobban passzolnak hozzánk, és sminkeshez is fordulhatunk, hogy megtanuljuk, milyen szempontok szerint válasszunk termékeket a drogériában állva, és hogyan alkossunk meg reggelente kevesebb mint 10 perc alatt egy szépítő, nappali sminket.

Ha nem a külsőnkkel, hanem a közérzetünkkel, önmagunk megélésével és kifejezésével van gondunk, akkor a magam részéről szinte egyedül a szakértői segítséget tartom célravezetőnek. Az önfejlesztő könyvek, videók és elgondolkodtató tartalmak, amiket egyre többen fogyasztunk, tökéletesen elegendők ahhoz, hogy segítsenek egyre jobban felismerni és megfogalmazni a bennünk lévő elakadásokat, ám orvosolni őket egyedül már sokkal nehezebb.

szepsegtippek
Ne másokhoz, hanem saját magadhoz viszonyíts! / Kép forrása: Pexels.com

Nem kell egyedül végigcsinálnod!

Változást elérni akkor tudsz, ha nem csupán tudod, min kell változtatnod és mi a célod, amit el akarsz érni, hanem birtokában vagy azoknak a konkrét eszközöknek és módszereknek is, melyek eljuttatnak a célig. Fontos, hogy ne legyél egyedül, a változások bevezetése és a fejlődés ugyanis könnyebb, ha van melletted valaki, aki pontosan tudja, hogy min mész keresztül és segíti minden lépésed. Ráadásul motivál is, ha elakadnál és alábbhagyna a lendület.

noiesseg-fejlesztese
Légy önmagad legjobb verziója! / Kép forrása: Pexels.com

A nőiesség fejlesztésének kulcsa: légy önmagad legjobb verziója!

A teljeskörű, részletesen kidolgozott stratégia, a pontos terv és a szakértő segítség sem lesz igazán hatékony, ha nem figyelsz oda magadra! Most helyezd magad előtérbe és fókuszálj a saját fejlődésedre, figyeld meg a történéseket, a változásokat és azt, hogy éled meg ezeket és mit indítanak el benned. Az indulás persze soha nem könnyű, tudom jól. Még akkor sem, ha itt vannak előtted ezek a konkrét tippek és lépések.

Régóta kerestem azt a módszert, amivel valódi segítséget tudnék nyújtani azoknak a hölgyeknek, akik épp elindulnának ezen az úton. Sminkesként rengeteg kérdéssel fordultak hozzám az utóbbi években, ami bizony óriási felelősség is időnként: tanácsot adni a szépség, nőiesség fejlesztése kapcsán, és ezáltal hatással lenni mások életére. A legfontosabb, hogy magadhoz viszonyíts, amikor fejlődésről van szó, és a saját, korábbi „verzióidat” vedd alapul, mind a külsőd, mind pedig a lelki fejlődésed vonatkozásában. Ha elindulnál ezen az úton, és szükséged van rá, hogy valaki fogja a kezed, akkor vegyél egy nagy levegőt, határozd el magad, légy bátor, és kérj segítséget!

Borítókép forrása: Pexels.com

/divat/smink/noiesseg-fejlesztese/