Barion Pixel 5 szépségtipp, hogy jobban érezd magad a bőrödben – Coloré

5 szépségtipp, hogy jobban érezd magad a bőrödben

2022. 08. 01.

Íme néhány szépségtipp arra, hogy mit tehetsz a sugárzó megjelenésért akkor is, amikor semmi kedved nincs ezzel foglalkozni, vagy fogalmad sincs, hogy mi legyen az első lépés.

Teljesen félretéve most a testalkat és egyéb egyéni adottságok kérdését, azt gondolom, hogy minden nőben ott a lehetőség, hogy kihozza magából a maximumot. A kulcsszó: az önbecsülés. Ha alacsony az önbecsülésed, és nem szívesen szembesülsz magaddal a tükörben nap mint nap, de teszel érte, változtatsz és kihozod magadból azt, aminek a potenciálja ott rejlik benned, hidd el, hogy mérföldekkel jobban érzed majd magad. Könnyű mondani. De hogyan?

A következő szépségtippek nem termékekről vagy sminktechnikákról szólnak majd, hanem olyan szokásokról, amiket ha beépítesz, akkor nemcsak a külsődre, hanem a magabiztosságodra is hatással lehetnek.

szepsegtipp
Apró szokások felvételével rengeteget tehetsz azért, hogy boldogabban nézz tükörbe reggelente./ Kép forrása: Unsplash.com

1. Lépésről lépésre haladj!

Ha totálisan elégedetlen vagy magaddal, és elfog a lendület, hogy „na, akkor mostantól minden megváltozik”, akkor egy pillanatra állj meg, és gondold végig: a legtöbb nő, akikkel találkoztam, és rájöttek arra, hogy tényleg jobban érzik magukat a bőrükben pár apró változtatást követően, egyszerre akartak mindent. Új hajat, új ruhákat, új fehérneműt, sminket, új stílust. Ne akarj mindent egyszerre, mert könnyen elveszítheted a lelkesedésed és csalódottá válhatsz.

Egyik napról a másikra elkezdeni odafigyelni magadra, több vonatkozásban, is számtalan új szokás beépítésével jár együtt. Az új szokások beépítése pedig – mint minden területén az életnek -, időt és kellő önfegyelmet igényel. Változtass először csak egy-egy dolgon! Például fogadd meg, hogy mostantól reggelente szánsz 10 percet a frizurádra, aztán ha ez már jól megy, sajátítsd el, hogyan tudsz további 10 percben elkészíteni egy hozzád illő nappali sminket és így tovább. Igen, elkészülni több idő, mint elindulni úgy, ahogy vagy, de hidd el, megéri!

2. Kelj fel 10 perccel hamarabb!

10 perc elsuhan, amikor a szundit nyomogatod vagy görgeted a Facebookot. Ezek értékes perceket vesznek el tőled, gondolj bele, hogy mi lenne, ha ehelyett adnál időt saját magadnak, saját magadra. 10 percbe telik egy szép fonás, ugyanennyibe egy kellemes nappali smink, és szintén 10 perc gondosan kiválasztani, hogy mit vegyél fel, amiben igazán jól érzed magad.

onbecsules
Már napi 10 perc önmagunkra fordított idő csodát tesz a magabiztosságunkkal. / Kép forrása: Unsplash.com

Érezd a különbséget a kettő között: utolsó pillanatban kelsz fel, hideg vízzel arcot mosol, megdörzsölöd a párnádtól csíkossá vált arcod, magadra kapod, ami legfelül van a szekrényedben, zuhanyzókontyba rakod a hajad és úgy indulsz el, mint akit kilőttek a lakásból, VAGY: nem több mint fél órát szánsz arra, hogy mosolyogva lépj ki az utcára, és érdekes, ilyenkor jó páran szóvá is teszik, hogy milyen jól nézel ki. A lényeg az eredmény: tettél magadért, és a külvilág visszamosolyogta rád.

3. Ne félj attól, hogy sokba kerül!

A jó minőségű termékek többnyire drágábbak olcsóbb társaiknál – persze itt is vannak kivételek. Ezernyi cikk és blog szól a drogériás termék kontra luxus/magasabb minőséget képviselő termékek összehasonlításáról, és ezzel kapcsolatos szépségtippekről. Sokszor a drogériás, olcsóbb árkategóriájú termékek igen jól teljesítenek a megmérettetésben. És hozzá kell tennem azt is, hogy olcsóbb, kisebb hatóanyagtartalmú, kevésbé komplex, de megfelelő minőségű készítmények használatával sokkal többet teszünk magunkért, mint a semmi alkalmazásával. Ugyanez igaz a ruháknál is. Ne azért ne tegyél semmit, mert nem tudod megengedni magadnak a drágát! Nincs is rá szükség.

4. Szépségtippek profiktól: kérj segítséget!

Ne azért ne tégy semmit, mert nem tudod mit kell tenned! Félelmetesen sok információ áraszt el minket nap mint nap azzal kapcsolatban, hogy mit és hogyan kéne tennünk, milyennek kéne lennünk. Ez pedig kétségtelenül kedvedet szegheti. Kérj tanácsot szakembertől, fodrásztól, sminkestől, stylisttól, ha nem vagy otthon a témában, nem tudod merre indulj el, mert sokkal drágább nem működő tévutakon járni, mint egyszer a célravezető megoldást választani. Olyan sokszor találkozom azzal, hogy a hölgyek sminktáskája tele van mindenfélével, amit nem is használnak.

„Ezt egyszer olvastam, hogy jó.”

„Ezt megvettem, mert láttam a reklámját.”

„Egy barátnőm mondta, hogy jó, de fogalmam sincs mit kell vele csinálni, vagy nekem való-e.”

Persze nyilván nem kerülhető el, hogy ne legyen olyan terméked, vagy ruhadarabod, ami téves választás volt. Viszont, ha megismered magad, sokkal könnyebb dolgod lesz. Ha megtanulod milyen színek, ruhák, fazonok, textúrák állnak jól és illenek hozzád, amikkel te is tudsz azonosulni, akkor már sokkal könnyebb lesz önállóan vásárolnod, döntést hoznod és eligazodnod a sokfelé tartalom és szépségtipp között is. Ezt az energiát, figyelmet, pénzt csak egyszer kell beletenned, utána tudni fogod merre járj. Semmit nem ciki megkérdezni, és semmit nem ciki nem tudni.

nokegyutt
Soha ne félj segítséget kérni, ha elakadtál! / Kép forrása: Unsplash.com

5. Próbáld ki és figyelj!

Ha szkeptikus vagy, teljesen rendben van. Ha azok közé a hölgyek közé tartozol, akik idegenkednek a szépségápolás, öltözködés stb. témáktól, de valamiért mégis eljutottál az írás ezen pontjára, akkor elképzelhető, hogy benned is feltámadt egy-két kósza gondolat. Tégy egy próbát, hisz mi történhet? Kezdd kicsiben, és haladj lépésről lépésre!

Eszközölj néhány változtatást! Ha eddig egyáltalán nem sminkeltél, próbálj ki egy szempillaspirált, nézd meg hogy tetszik a tekinteted, milyennek látod a szemed színét, a formáját, a méretét, hogy tetszel így magadnak? Hidd el, már ennyitől más lesz az érzésed magaddal kapcsolatban. A környezetedtől is kapsz majd visszaigazolást, de a legfontosabb, hogy te mit látsz a tükörben.
Ha pedig úgy érzed segítségre van szükséged, keress meg, és örömmel segítek, hogy kihozd magadból a legtöbbet! 

Ne feledd: „Mindig az első lépés a legnehezebb. Az első lépés önmagunk megismerése. Elkezdeni soha nem késő” – Shirley Maclaine