Barion Pixel Sminktrükkök a tökéletes megjelenésért – köszönjünk el a 4 leggyakoribb sminkes bosszúságtól! – Coloré

Sminktrükkök a tökéletes megjelenésért – köszönjünk el a 4 leggyakoribb sminkes bosszúságtól!

2024. 03. 03.

Néha azért megy el a kedvünk a sminkeléstől, mert nem tudjuk a megoldást a mindennapi kihívásokra. Íme a sminktrükkök, amik segítenek!

A sminktrükkök abban segítenek, hogy rájöjjünk: a mindennapi smink elkészítése csak néhány fortély és ügyes megoldások kérdése. A legtöbben azt gondolják, ha sminkről van szó, hogy a sminkelés és a megfelelő termékválasztás egyfajta misztikus tudást takar, amit lehetetlen elsajátítani, és a hétköznapokban alkalmazhatóvá tenni azoknak, akiknek nem ez a választott szakmájuk.

Természetesen a sminkes szakma varázslatos, ki csodálná jobban, mint én magam, ugyanakkor mélyen hiszek abban, hogy a hétköznapok nappali sminkje, vagyis egy természetes és szépítő smink elkészítéséhez nem feltétlenül szükséges kézügyesség és kirobbanó kreativitás. Pár ügyes technika, és máris úgy érezheted: nem vagy ügyetlen, hanem képes vagy kontrollálni a mindennapok sminkeléssel kapcsolatos apró bosszúságait is. Íme a legszuperebb sminktrükkök a gyorsabb és örömtelibb sminkelésért!

Elkenődik vagy lefolyik a tusvonal?

Sok hölgyet láttam már arra vállalkozni, hogy megtalálják a legszuperebb szemhéjtust, amivel könnyű dolgozni, ami nem folyik le, és amit nem nehez oda felvinni, ahova akarjuk (és nem indul önjáró, össze-vissza maszatoló útjára). Filcek, gélek, ecsetes tusok – hatalmas a választék, és a helyzet az, hogy hiába próbálgatjuk a kézfejünkön vásárlás előtt a drogériában, nehéz felmérni, hogy az adott termék le fog-e folyni az alsó szempillavonal alá, vagy épp feltapad a szemhéjunkra.

Bár a termékek minősége között nagy a különbség, és ezt a különbséget nem feltétlenül az ár határozza meg, sokat segíthetünk ezen a problémán, ha a szemhéjtust (és bizony a szemceruzát is!) lefedjük egy, a kontúrunk színével megegyező szemhéjpúderrel, ami ebben az esetben leggyakrabban egy fekete szemhéjport jelent. Ehhez nincs szükségünk másra, csak egy vékony, precíziós ecsetre, ami lehet ferde vagy egyenes végű, illetve egy igen jól pigmentált szemhéjpúderre. Ez a technika segít tartóssá tenni a kontúrvonalat, és megakadályozni az elmozdulást, pont ahogyan a púderünk teszi az alapozónkkal. Érdemes kipróbálni!

A sminktrükkök no. 1-ja: soha többé elkenődő szempillaspirál!

A fentihez hasonló probléma, amikor a szempillaspirál kenődik el az alsó szempillavonal alatt. Nem túl szívderítő látvány, mert a fekete árny a szemel alatt fáradtságot sugallnak, és kihangsúlyozzák a szem alatti karikákat is. Ennek megelőzésére érdemes felvinni az alsó szempillavonalra egy áttetsző púder réteget, közvetlenül a szempillák alá, ahová elkenődik a spirál.

A púder segít megelőzni, illetve késleltetni a szempillaspirál, és a bőrödben termelődő faggyú kölcsönhatását, ami a maszatos látvány fő oka. Ugyanezt megteheted a szemhéjaddal is: ha van egy réteg púder, vagy akár egy semlegesebb színű, világos matt szemhéjpúder, az a felső szemhéjra tapadó spirál problémáját is segíthet orvosolni.

A spirál felvitelénél pedig ügyelj rá, hogy megvárd amíg megszárad az esetlegesen félrekent festék, mert úgy sokkal könnyebb leszedni, mintha frissen próbálnád meg eltávolítani. A felemelt áll, vagyis ha nem egyenesen nézel a tükörbe spirálozás közben, hanem sokkal inkább úgy, mintha „fenn hordanád az orrod” az sokat segít abban, hogy makulátlanul tudd felvinni a terméket, maszatolás nélkül. 🙂

sminktrukkok
A felemelt áll az egyik titka a balesetmentes spirálozásnak. / Kép forrása: Unsplash.com

Eltűnő pirosító

Tudtad, hogy a pirosító a sminked azon része, ami a leghamarabb elhalványul és lekopik a nap folyamán? A pirosítót többnyire púderezés után, vékony rétegben visszük fel, hiszen nem akarjuk, hogy erőteljes, „bohócos” hatást keltsen. Ha igazán tartóssá szeretnéd tenni a végeredményt, használj krémes pirosítót az alapozás után (akár egy megfelelő színű rúzs is megteszi), közvetlenül a púderezés előtt. A púder így nemcsak az alapozót, hanem a pirosítót is tartósabbá teszi. Ha biztosra szeretnél menni, akkor a púderezés lépését követően szaladj át a járomcsontodon még egy por állagú pirosító termékkel is.

Szigorú szemöldökök

A szemöldök rendkívül meghatározó a megjelenésünkben, hiszen keretet ad az arcunknak, és befolyásolja a vonásainkat is. Egy szigorúra, túl vastagra vagy vagy túl sötétre rajzolt szemöldök képes teljesen eltűntetni a vonásaink lágyságát. Ügyeljünk arra, hogy mindig egy-két árnyalattal világosabb színt válasszunk, mint amit elsőre jónak gondolnánk. Bár fontos, hogy igazodjunk a hajunk és a szemöldökszőr színéhez, a szigorú és komor hatás elkerülése érdekében egy picit világosabb termékhez érdemes nyúlnunk.

A másik fontos irányelv, hogy bármilyen terméket is használunk a szemöldökünk kiegészítéséhez, vagyis akár ceruzát, spirált, vagy port, mindig fésüljük át szemöldökfésűvel az egész területet a termék alkalmazását megelőzően, és azt követően is. Így elkerülhetjük, hogy a hol erőteljesebben, hol gyengébben felvitt termék egyenetlen, furcsa hatást keltsen. A fésülés rengeteget tesz hozzá ahhoz, hogy a végeredmény üde és természetes legyen.

sminktrukkok
Kerüljük el a túl sötét vagy túl erős szemöldököt, és így elkerülhetjük a szigorú tekintetet is. / Kép forrása: Unsplash.com

Ilyen, és ehhez hasonló sminktrükkök nem kevés magabiztosságot jelentenek a mindennapokban, hiszen elmossák azokat a kételyeket, amiket saját magunkkal, és a sminkelési képességünkkel kapcsolatban gondolunk. Ha kíváncsi vagy további technikákra és megoldásokra, ne habozz felkeresni, és számoljuk fel közösen a sminkkel kapcsolatos nehézségeket.