Barion Pixel Sminktrükkök a tökéletes megjelenésért – ints búcsút a 4 leggyakoribb sminkes bosszúságnak! – Coloré

Sminktrükkök a tökéletes megjelenésért – ints búcsút a 4 leggyakoribb sminkes bosszúságnak!

2024. 06. 03.

Néha azért megy el a kedvünk a sminkeléstől, mert nem tudjuk a megoldást a mindennapi kihívásokra. Íme a sminktrükkök, amik segítenek!

A sminktrükkök abban segítenek, hogy rájöjjünk: a mindennapi smink elkészítése csak néhány fortély és ügyes megoldások kérdése. A legtöbben azt gondolják, ha sminkről van szó, hogy a sminkelés és a megfelelő termékválasztás egyfajta misztikus tudást takar, amit lehetetlen elsajátítani, és a hétköznapokban alkalmazhatóvá tenni azoknak, akiknek nem ez a választott szakmájuk.

Természetesen a sminkes szakma varázslatos, ugyanakkor a hétköznapok nappali sminkje, vagyis egy természetes és szépítő smink elkészítéséhez nem feltétlenül szükséges kézügyesség és kirobbanó kreativitás. Pár ügyes technika, és máris úgy érezheted: nem vagy ügyetlen, hanem képes vagy kontrollálni a mindennapok sminkeléssel kapcsolatos apró bosszúságait is. Íme a legszuperebb sminktrükkök a gyorsabb és örömtelibb sminkelésért!

Elkenődik vagy lefolyik a tusvonal?

Sok hölgyet láttam már arra vállalkozni, hogy meg akarják találni a legszuperebb szemhéjtust, amivel könnyű dolgozni, ami nem folyik le és amit nem nehéz oda felvinni, ahova akarjuk (és nem indul önjáró, össze-vissza maszatoló útjára). Filcek, gélek, ecsetes tusok – hatalmas a választék, és a helyzet az, hogy hiába próbálgatjuk a kézfejünkön vásárlás előtt a drogériában, nehéz felmérni, hogy az adott termék le fog-e folyni az alsó szempillavonal alá, vagy épp feltapad a szemhéjunkra.

Bár a termékek minősége között nagy a különbség, és ezt a különbséget nem feltétlenül az ár határozza meg, sokat segíthetünk ezen a problémán, ha a szemhéjtust (és bizony a szemceruzát is!) lefedjük egy, a kontúrunk színével megegyező szemhéjpúderrel, ami ebben az esetben leggyakrabban egy fekete szemhéjport jelent. Ehhez nincs szükségünk másra, csak egy vékony, precíziós ecsetre – ami lehet ferde vagy egyenes végű – illetve egy igen jól pigmentált szemhéjpúderre. Ez a technika segít tartóssá tenni a kontúrvonalat, és megakadályozni az elmozdulást, pont ahogyan a púderünk teszi az alapozónkkal. Érdemes kipróbálni!

/divat/smink/sminktrukkok-divat/