5+1 szakértői tipp a száraz bőr sminkeléséhez

Kevés dolog teszi jobban tönkre a tökéletes sminket, mint az alatta hámló, száraz bőr. Ez különösen igaz télen, amikor extra hidratálás szükséges a hibátlan végeredményhez.

Szerencsére rengeteg kozmetikus és bőrgyógyász megosztotta már azokat az alapvető és egyszerű praktikákat, amelyeknek alkalmazásával nemcsak elkerülhetjük ezt a problémát, de hosszú távon még szebb hatást érhetünk el, ha a sminkelés nagy szerelmesei vagyunk a hidegebb időszakokban is.

Sminkeles Szarazbor
Forrás: Pexels

Készítsd elő az arcbőrt a sminkhez!

Ha még nem tetted meg, kezdj el szérumokat, tápláló krémeket és arcpermeteket beépíteni a rutinodba hidratáló összetevőkkel, méghozzá hialuronsavval vagy glicerinnel! A jó minőségű alap elengedhetetlen a sminkhez, tehát a legjobbat kell kihozni a száraz bőrfelszínből.

Gyengéd radírozás

Amellett, hogy hidratáló bőrápoló termékeket alkalmazunk, a gyengéd kémiai hámlasztás az egyik legjobb módja annak, hogy megszabaduljunk a hámló bőrtől. Ezenkívül javítja a termékek felszívódását is.

Ne alapozzunk!

Télen hagyjuk ki a vastag alapozó réteget, inkább használjunk BB- és CC-krémeket, világosabb tónusokkal, ahol pedig szükséges, használjunk korrektort.

Ne sepregessünk az ecsettel!

Ha mégis alapozót használunk, azt inkább blenderrel vagy szivaccsal vigyük fel, mégpedig pontozva, egy irányba. Az ecsettel való fel-le, jobbra-balra sepregetés ilyenkor széthordja és felpiszkálja a hámló foltokat.

Ne válasszunk “ragyogó” termékeket!
Azok a fedő termékek, melyek külön összetevőkkel garantálják a ragyogást, jobban felhívják a figyelmet a hibákra, hámló, érdes részekre.

Arcköd

A legjobb tipp annak érdekében, hogy a sminked tartós legyen, és elkerüld a száraz foltok vagy pelyhek megjelenését a nap folyamán, mindig tarts kéznél egy arcpermet. Télen, ha frissítő ködöt használunk, akkor időről időre rehidratálhatjuk a sminket.

Forrás: harpersbazaar.com

Ha tetszett a cikk, mutasd meg az ismerőseidnek is!

NEKED AJÁNLJUK

Tanársegéd voltam Angliában: ezt láttam az angol iskolákban