Barion Pixel 3 sminktipp szemüvegeseknek: mesterien kiemelik a tekintetet – Coloré

3 sminktipp szemüvegeseknek: mesterien kiemelik a tekintetet

2022. 02. 24.

A szemüvegeseknek nincs könnyű dolguk, ha a szemsmink elkészítéséről van szó. A szemüveg sok esetben eltakarja a szemet, és ahelyett, hogy kiemelné, inkább visszavesz annak hangsúlyából. Ezért nagyon fontos az arcformához tökéletesen passzoló keret kiválasztása, amihez aztán már csak egy jó smink kell, hogy minden kerek legyen.

Ahány szaküzlet, annyiféle szemüvegkeret létezik, így vannak visszafogottabb, elegáns darabok, és vannak hangsúlyosabbak, így a szemsminket célszerű ehhez is igazítani. A következő két videóban összesen három, nagyon jó sminktippet láthatsz különböző keretekhez passzoló smink elkészítéséhez. Amiket természetesen igény szerint tovább alakíthatsz, ha túl soknak vagy épp kevésnek találod.

Sminktipp szemüvegeseknek

Az első sminket az alapozó felvitelével kezdi a youtuber, ám mint mondja, a legproblémásabb terület ezúttal kimarad, ami nem más, mint az orr és környéke. Ha száraz a bőrünk, ezt a lépést kihagyhatjuk, ám ha olajos, akkor vigyünk fel az orrunkra egy vékony réteg primert, ami felszívja a felesleges olajat. (Nem kell mást tennünk, mint finoman a bőrünkbe ütögetni a sminkalapot.)

Ezután jöhet egy kis korrektor a két orrlyukunk melletti részre, ami sokaknál hajlamos a kipirosodásra. Ezt az ujjával dolgozza el Denitslava youtuber, illetve a felesleget sem törli le, hanem eldolgozza az orra többi részén. Végül ecsettel eldolgoz egy leheletnyi mattító púdert szintén az orron és közvetlen közelében. Az összképet szintén elronthatják a szem alatti sötét karikák, ezért ezt a területet is érdemes folyékony korrektorral elfedni. A youtuber szivacsot használ, és gondosan ügyel arra, hogy az orrára ne kerüljön több kence. Majd ezután a belső szemzug és a szemöldök eleje közé eső részre is korrektort ken egy sminkecset segítségével.

A szemöldök kiemelésére ezúttal nem fektet nagy hangsúlyt (de azért átfésüli), mivel a színes szemüvegkerethez jobban passzol egy nem túl feltűnő szemöldök. De ettől természetesen el is térhetünk, pláne, ha a mi szemüvegkeretünk fekete, vagy valamilyen más, visszafogottabb színű. Következő lépésben csillámos szemhéjpúdert visz fel a mozgó szemhéjára, de csak oda, mert így a hangsúly mindenképp a tekintetünkre helyeződik majd. A mozgó szemhéj feletti területre egy visszafogott nude árnyalat kerül, ami kívülről szinte észrevehetetlen, az összképen mégis sokat dob. (Ugyanebből az árnyalatból az alsó szempillák tövébe is jut egy kevés.)

Következőként highlighterrel hangsúlyozza a belső szemzugot és a szemöldökcsontot. Ha korábban nem próbáltunk még fehér szemceruzával kiemelni az alsó vízvonalat, itt a soha vissza nem térő alkalom, az ugyanis tökéletes keretet ad a szemsminknek. A szempilla-göndörítés szintén hangsúlyos egy szemüveghez passzoló makeup elkészítéséhez, mivel ha ezt kihagyjuk, akkor könnyen lehet, hogy a szempillaspirál összemaszatolja a szemüveg lencséjét. A göndörítés után pedig értelemszerűen jöhet a szempillaspirál. Egy fekete vagy piros színű, vékony keretes szemüveg elmaradhatatlan kiegészítője a vörös rúzs is, amitől nem csupán szexinek, de roppant magabiztosnak is tűnhetünk. Vagy, ha ezt túl soknak találjuk, egy nude árnyalatú rúzs ugyancsak ideális választás sminkünk megkoronázásához.

Sminktipp Szemuvegeseknek
Sminktipp szemüvegeseknek: a kerethez igazíthatjuk a végeredményt (Fotó: Youtube)

A második smink elkészítési menete ugyanaz, már ami a bőr – pontosabban az orr – alapozását illeti, az igazi különbség a szemsminkben mutatkozik meg: elsőként egy krémes állagú csillogó, halványszürke szemhéjfesték kerül a mozgó szemhéjra, amit a youtuber felvitel után egy ecsettel alaposan a bőrébe dolgoz a durva élek elkerülése érdekében.

Ezt követően egy vékonyabb ecsettel szintén krémes állagú, fekete színű szemfesték kerül az alsó vízvonalba, kicsit meghosszabbítva a végét, mintha csak tusvonalat rajzolna, majd ugyanezt megismétli a felső szempillák tövében is. Itt figyeljünk, hogy a tusvonal ne a belső szemzugnál kezdődjön, mert ez összezárja a tekintetet.

Ezután egy nude árnyalatú szemhéjpúderrel eldolgozza az alsó szempillák tövében lévő fekete színt, hogy kifinomultabb legyen az összkép. Jöhet a szempilla-göndörítés és -festés, utolsó lépésben pedig egy leheletnyi highlighter a belső szemzugba. Az ajkak ezúttal nem hangsúlyosak, csupán kihúzta őket egy nude árnyalatú ajakkontúr ceruzával, és némi szájfénnyel. Ez a smink egyébként a kerek szemüvegkeretekhez passzol a leginkább, azonnal kiemeli a tekintetet, és nem vet árnyékot a keret.

A harmadik egyben utolsó sminknél az alapozás szintén változatlan, a szemre viszont ezúttal egy halványbarna szemhéjpúder kerül (a külső felébe, hogy pontosak legyünk). Szintén ez a szín mehet az alsó szempillák tövébe is. Következő lépésben a youtuber egy vékony tusvonalat rajzol a felső szempillák tövébe, a szempilláit begöndöríti, majd szempillaspirállal hangsúlyozza. Most már csak a fehér szemceruza hiányzik az alsó vízvonalról, valamint egy nude vagy halványabb pink árnyalatú rúzs az ajkakról.

Egyszeru Sminktipp Szemuvegeseknek
Az ideális, szemüveghez készült szemsmink azonnal kiemeli a tekintetet (Fotó: Youtube)

Borítókép forrása: Shutterstock/Puzzlepix