Barion Pixel Ősz saját elképzelésben és megvalósításban – Coloré

Ősz saját elképzelésben és megvalósításban

2020. 11. 23.

Az ősz gyönyörűsége azok a színek, amelyeket a környezetünk még csak most kezd majd igazán megmutatni. Ráhangolódhatunk az őszre úgy, hogy közben alkotunk is.

Sokak számára a nyár adja meg a szabadságot és annak örömét, hogy a természetben lehetnek. Pedig az őszben is megtalálhatjuk mindezt. Sőt, az őszi természet kiváló kirándulási lehetőségeket biztosít, nem beszélve a színekről, illatokról, hangulatról, amit ilyenkor mutat. Igenis van varázsa a csípős, de mégis napos reggeleknek. Egy jó adag forró kávé vagy tea mellett még a hűvös napok is sokkal viselhetőbbek. Előkerülnek a vastagabb öltözékek, a nyakunkba már nem restellünk sálat kötni és otthon, a kanapén elterülve is a takaróért nyúlunk. Ideje a családnak egy kupacba verődni és közös programokat találni. Nemcsak filmnézésben teljesedhetünk ki. Lássuk meg magunk körül a színeket, az anyagokat és a lehetőségeket, amelyeket bevihetünk az otthonunkba őszi dekorációként.

DIY osz 1

Falevélből fa

A gyerekek nagy kedvence ebben az időszakban az őszi színekben pompázó levelek összegyűjtése. A különböző formájú és színű levelek kiváló alapanyagul szolgálhatnak egy fa készítéséhez. Ehhez nem kell más, csak jó sok színes levél. Törekedhetünk, hogy egyforma méretű és/vagy színűek legyenek, de a színkavalkád is jól mutat. A levelek fogják a levélfa lombját alkotni. A fa törzséhez egy kartonból csavart és összetűzött vagy összeragasztott papíralap is megfelel, de tűzőhab is ideális. Nincs más dolgunk, mint a színes leveleket erre a törzsre felragasztani és már készen is van a beltéri fa, amely kis helyen elfér, de őszi hangulatot varázsol.

Őszi ajtódísz

Az összegyűjtött levelekből nagyon egyszerűen és könnyedén készíthetünk ajtóra való koszorút. Egy hosszabb drótdarabra van szükségünk, amely a koszorú alapját fogja adni. Erre kell a leveleket a közepénél fogva csak fel kell fűzni

Ha már egy-egy séta vagy kirándulás során szép leveleket látunk, ne menjünk el mellettük. Ugyanígy érdemes figyelni a lehullott termésekre. Ezek összegyűjtése újabb örömteli feladat lehet gyermeknek, felnőttnek egyaránt. A gesztenye, a makk, a toboz remek alkotóeleme lehet otthoni dekorációnk elkészítésekor. A terméskoszorúban megmutatkozhat a gyűjteményünk. Szükségünk lesz egy koszorúalapra, amelyre felragasztjuk a gyűjteményünk egyes darabjait. Összeállíthatjuk egymás mellé szorosan, de megbolondíthatjuk gyöngyökkel, szalagokkal. A gyors haladásban sokat segíthet, ha ragasztópisztollyal tudunk dolgozni.

DIY osz 2

Farönk

Az őszi kertimunka során a tüzelő berakása mellett az elhalt fák kivétele és törzsének hasznosítása is feladat lehet.  Mindenképp tegyünk szeret néhány kisebb farönkre. Akár ki is véshetjük, de fúrógéppel is dolgozhatunk. A kivájt részbe már csak egy mécsest kell helyeznünk és kész is van a természetes, hangulatos gyertyatartónk.

Ha már a rönkfánál tartunk és lehetőségük van néhány kisebből vékonyabb szeleteket is vágni, azok ugyanis kiváló alapul szolgálnak őszi dekorációnak. Lehet azokra ragasztani, festeni. Csak a kreativitásunk szab határt.

Raklapos

A sokoldalú raklapot nagyon szeretjük. Abból szobába vagy kertbe való bútort, tárolóládát készítettünk előszeretettel, de dekorációként is felhasználható. Az olcsón beszerezhető raklapok sokszor jönnek nagyon jól. Az abból kivágott tök alak a dekorációnk alapja. Egy alapos csiszolás, színre festés, és már ki is kerülhet akár a bejárati ajtó mellé támasztva, a polcra kihelyezve. Egy gally jelentheti a raklap tök szárát, amelyet ragasztópisztollyal erősítsünk a raklap hátuljára.