Barion Pixel 5+1 sminktipp a rohanós reggelekre – Coloré

5+1 sminktipp a rohanós reggelekre

2022. 08. 22.

Szeretjük jól érezni magunkat a bőrünkben, de hogyan lehet ezt a hétköznapokban megvalósítani? Íme néhány sminktipp, hogy a kevés idő ne szabjon gátat a magabiztosságnak!

A legtöbben azt gondolják, hogy sminkesként minden nap tökéletesen kontúrozott arccal, művészien megrajzolt szemöldökkel és mesterien sminkelt szemekkel lépek ki a lakásból, és általában ilyen sminktippeket is várnak tőlem. A valóság azonban egészen más. A saját bőrömön tapasztalom, hogy a hétköznap reggelek többnyire alkalmatlanok arra, hogy egy teljes órát a sminkünkre szánjunk. Ilyenkor bevallom, gyakran sminkelek kapkodva női mosdóban, kis kézitükörrel a kezemben, vagy akár sötét mélygarázsban az autóban, érkezés előtt, az erre a célra teljes mértékben alkalmatlan napellenző tükrénél és annak igen halovány fényénél.

Ez a valóság, és ez a cikk is pont azért született, hogy bebizonyítsam neked, nem kell ahhoz reggelente órákat töltened a tükör előtt, hogy kiemeld a természetes szépséged. Mindössze néhány fontos szabályt kell betartanod! Most nem külföldi workshopokon elsajátított különleges technikákat, professzionális kulisszatitkokat fogsz olvasni, hanem gyors és praktikus megoldásokat a mindennapokra!

sminktipp
Csak azért, mert kevés idő áll rendelkezésünkre, ne mondjunk le a reggeli készülődésről! A kevés sokkal több, mint a semmi./ Kép forrása: Pexels.com

Sminktipp 1: Alapozz és korrektorozz egy lépésben!

Kiválthatod a korrektorod, ha az alapozót a szem alatti részre is felviszed. Erőteljesebb szem alatti karikák esetén tudnod kell, hogy ez nem jelent majd makulátlan megoldást, de gyors eredményt kapsz, hiszen így is nagy mértékben halványítja majd őket. Már ettől üdébb és frissebb tekinteted lesz. Ha sietsz, akkor is inkább ecsetet javaslok a két kezed helyett, mert tartósabb, alaposabb felvitelt és eldolgozottságot érsz el vele, és semmivel sem lassabb. Ha mégis a kezeddel viszed fel, akkor vigyázz, mindig alaposan moss kezet utána, mert ellenkező esetben, bármihez is nyúlsz majd, nyomot hagysz magad után! A szemhéjadat se hagyd ki!

Sminktipp 2: Gyors púderezés a tartósságért

Ne mulaszd el feltenni a púdert a stratégiai pontokra – ahol fényesedésre hajlamos vagy, vagyis főként a T-zóna és/vagy az orcák területe -, akkor sem ha nagyon sietsz! Fontos, hogy rögzítsd vele az alapozót/korrektort – amit sikerült felvinned az előző pont szerint. A szemed alatt és a szemhéjadat is fusd át vele, különben csúnyán összegyűlhet az oda felvitt alapozó. Ezzel a lépéssel, amellett, hogy kaptál egy egységes bőrképet, a szemhéjad is egységes lett, amin a kevés szemsmink is sokkal jobban mutat majd.

reggeli rohanas
Szánj magadra 15 percet, és csodát teszel a napoddal! / Kép forrása: Pexels.com

Sminktipp 3: Kontúrozd a szemed!

Annak érdekében, hogy a szemsmink hiánya mellett is hangsúlyozni tudd a tekinteted, húzz egy egészen vékony kontúrt a felső szemhéjadon, pontosan a szempillatőben. Ez lehet teljes kontúr, de húzhatod a csak a szemed nagyjából külső harmadába is. Megteheted mindezt fekete vagy barna szemceruzával (ilyenkor érdemes vízállót használni, hogy ne kenődjön el), vagy akár egy fekete szemhéjpúder és egy vékony ecset segítségével.

Sminktipp 4: Pirosító 2 in 1

Ha nincs egyáltalán időd szemfestésre, a pirosító vészmegoldásként 99%-ban teljesen jól működik a szemhéjon is. Bevallok egy titkot: ha nagyon sietek, akkor a pirosítóecsetemet egy-egy laza mozdulattal végigsimítom a szemhéjamon is a mélyítővonalban. Ez nem egy pontos felviteli mód, csak egy árnyék, ami picit helyrerakja az alapozás után az arc dimenzióit, miközben természetes megjelenést kölcsönöz.

smink
Akár 5-8 perc is elegendő lehet egy natúr, egyszerű, szépítő smink elkészítésére. / Kép forrása: Pexels.com

Sminktipp 5: Hangsúlyozd a szád!

Érdemes lehet mattra száradó rúzst választanod, amivel szájceruza nélkül, egy lépésben is tartós eredményt kapsz. Ez lehet egy szájszínű, nude árnyalat, de a hangulatodtól vagy az alkalomtól függően akár egy erősebb, vagányabb szín is. Használhatsz csak egy szájceruzát is önmagában, az ajkak egészét színezve rúzs nélkül is tartós és szép eredményt kaphatsz. Egy jól megválasztott szájszínnel már félig kész sminket kapsz!

Sminktipp 5+1: Soha ne hagyd le a spirált!

Soha ne hagyd le a spirált, sőt! Ha csak 24 másodperced van, és mindössze egyetlen termékre van időd, akkor az a szempillaspirál legyen! Ez ugyanis az az eszköz, ami a legnagyobb változást tudja okozni a legrövidebb idő alatt. Gyors, egyszerű és természetes hatású!

“Jó, jó, de mégis hogy tudnám ezt én megtanulni?” gondolhatod most jogosan, főleg, ha eddig nem igazán sminkeltél és fogalmad sincs hogy kezdj hozzá. A jó hír, hogy mindez tanulható, és már néhány apró trükkel könnyedén kiemelheted a természetes szépséged!